top of page

Dit is waarom NIO aandelen flink dalen

Bijgewerkt op: 20 apr. 2023

NIO, Xpeng, Ford & General Motors, zijn allemaal gedaald na de prijsverlagingen van Tesla. Dit kun je zien hieronder.. het gebeurde precies na de aankondiging.

Tesla heeft zojuist zijn resultaten voor het eerste kwartaal bekendgemaakt en hoewel de omzet steeg, daalde de winst met 24 procent. Eerder vandaag kwam ook een persbericht dat Tesla zijn prijzen heeft verlaagd om de concurrentie voor te blijven, maar daardoor ook zijn winstmarges verkleint. Tesla zegt dat het een unieke kans heeft om zijn marktaandeel te vergroten en dat het van plan is om nog meer prijsverlagingen door te voeren.Wat betekent dit voor NIO en andere Chinese EV-makers? Ik denk dat ze onder druk komen te staan om hun kosten te verlagen en hun kwaliteit te verbeteren, want Tesla is een sterke speler in China, waar het 22 procent van zijn totale omzet haalt. NIO heeft ook goede resultaten geboekt in het eerste kwartaal, maar het moet blijven innoveren en investeren om relevant te blijven. XPeng en Li Auto hebben ook potentieel, maar ze moeten zich onderscheiden van de rest.Ik ben benieuwd wat jullie denken over deze ontwikkelingen. Laat een reactie achter en vergeet niet om je te abonneren op mijn column. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen zonder reclame inkomsten dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die beleggen ook interessant vinden!


Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..