top of page

Waarom HIMS aandelen omhoog schieten, kan dit aandeel volgen?

In het kort:

  • Hims & Hers Health (HIMS) rapporteert een opmerkelijke financiële wending met hun eerste positieve netto-inkomen en een omzetstijging van 47% in Q4 tot $246,6 miljoen.

  • Abonnees zijn met 48% gestegen tot 1,5 miljoen, mede dankzij uitbreiding naar gepersonaliseerde behandelingen en een nieuw gewichtsverliesprogramma.

  • Vooruitzichten voor 2024 zijn positief, met een verwachte omzet tussen $1.17 en $1.2 miljard, boven de marktverwachtingen.


Het online gezondheid platform Hims & Hers Health heeft de financiële wereld versteld doen staan met de aankondiging van hun eerste positieve netto-inkomen. Dit is geen kleinigheid: het bedrijf rapporteerde een netto-inkomen van $1,25 miljoen, of 1 cent per aandeel, in schril contrast met het verlies van $10,9 miljoen, of 5 cent per aandeel, in dezelfde periode vorig jaar.


Voor een volledige analyse van dit bedrijf zie: Aandeel analyse van dit snel groeiend Telehealth bedrijf

De omzet schoot omhoog met 47% naar $246,6 miljoen in het vierde kwartaal, terwijl het aantal abonnees met een indrukwekkende 48% steeg tot 1,5 miljoen. Dit is dan ook direct de reden achter de enorme stijging van 18,93% in de voorbeurs op het moment van schrijven.


De aandelenkoers van Hims & Hers (HIMS) sinds de beursgang:


Een Strategische Verschuiving

Hims & Hers, ooit vooral gericht op generieke medicijnen voor bijvoorbeeld haarverlies waagt zich nu op het terrein van gepersonaliseerde behandelingen en gewichtsverlies. Deze strategische verschuiving lijkt zijn vruchten af te werpen. Het bedrijf meldt vroege successen met hun gewichtsverliesprogramma, waarbij ze zich richten op het bieden van gepersonaliseerde zorg. Meer dan 30% van de abonnees kiest al voor behandelingen op maat, een aanzienlijke toename van minder dan 15% in de periode 2021-2022.


Concurrentie en Marktontwikkelingen

In de dynamische wereld van telehealth en online gezondheidszorg is Hims & Hers niet de enige speler. Concurrenten zoals WW International, beter bekend als Weight Watchers, en andere gezondheids- en farmaceutische bedrijven, zijn ook actief in de markt voor gewichtsverlies en gepersonaliseerde gezondheidszorg. Hims & Hers onderscheidt zich echter door een sterke focus op het uitbreiden van hun diensten en het aanbieden van een geïntegreerde aanpak voor gezondheidsmanagement.



Zelf ben ik dan ook erg benieuwd naar de komende kwartalen van bijvoorbeeld Weight Watchers, een aandeel dat zich in dezelfde telehealth-markt bevind maar achterblijft op een aandeel als Hims & Hers. Wel mag het gezegd worden dat Hims & Hers er financieel beter voorstaat, wat dan ook weerspiegeld wordt door door prijs.


Echter denk ik dat Weight Watchers wel degelijk een ommekeer kan gaan zien vanaf de huidige koers, als ook zij hun product, tevens gefocust op gewichtsverlies, beter op de markt weten te zetten. Dit is uiteraard slechts een verwachting gezien de groei in de bredere telehealth-markt. Het is dan ook belangrijk deze bedrijven nauw te blijven volgen om veranderingen in marktaandeel op tijd op te merken.


Vooruitzichten voor 2024: Groei en Optimisme

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Hims & Hers. Met een voorspelde omzet van $1,17 tot $1,2 miljard voor 2024, liggen ze goed op koers om de marktverwachtingen te overtreffen. Deze positieve vooruitzichten weerspiegelen niet alleen het succes van hun huidige strategieën, maar benadrukken ook het potentieel van de telehealth-markt in het algemeen.



Conclusie

Met een indrukwekkende financiële ommekeer en een strategische focus op gepersonaliseerde behandelingen en uitbreiding naar nieuwe segmenten zoals gewichtsverlies, staat Hims & Hers Health sterk in de competitieve wereld van telehealth. Hun aanpak, die innovatie en persoonlijke zorg combineert, lijkt een winnende formule te zijn in de snel evoluerende gezondheidszorgmarkt.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page