top of page

Aandeel analyse van dit snel groeiend Telehealth bedrijf

In het kort:

  • Aandelenprestaties: HIMS toont groei, met een recente stijging van 5,82% op 22 november en een toename van 16,47% in de afgelopen drie maanden.

  • Innovatieve Telehealth benadering: Als pionier in Telehealth verbindt HIMS consumenten met zorgprofessionals, met diensten zoals geestelijke gezondheid en dermatologie, wat de interesse van beleggers heeft gewekt.

  • Financiële robuustheid en groei: Ondanks een lage winstgevendheidsrang, laat HIMS sterke financiële fundamenten zien met concurrentievoordelen in operationele marges en rendementen. Het groeipercentage van omzet en winst per aandeel overtreft de branche, wat wijst op veelbelovend groeipotentieel.

Hims & Hers Health, Inc. is een Amerikaans telehealthbedrijf dat in 2017 is opgericht. Het bedrijf verkoopt recept- en vrij verkrijgbare medicijnen online, evenals persoonlijke verzorgingsproducten. Hims & Hers biedt online consultaties om recepten te verkrijgen, waarbij cliënten worden verbonden met erkende zorgverleners die medicijnen voorschrijven op basis van een online intakeformulier en foto's.

Innovatie in Telehealth

Wat Hims & Hers Health Inc onderscheidt, is de focus op telehealth. Dit bedrijf opereert in de consumentenverpakte goederenindustrie en fungeert als een platform dat consumenten verbindt met zorgprofessionals. De aangeboden diensten, variërend van geestelijke gezondheid tot dermatologie, laten zien dat HIMS een innovatieve benadering van gezondheidszorg heeft, wat de interesse van beleggers heeft gewekt.


Aandelenprestaties

Het aandeel HIMS noteert momenteel $8,09 per aandeel, na een dieptepunt van de aandelenkoers begin 2022 van $3,11. Sindsdien is het aandeel langzaam gestegen. Het is, zoals hieronder te zien, een volatiel aandeel gebleken.


Aandelen prestatie Hims en Hers in de laatste 4 jaar sinds beursnotering:


Derde kwartaal analyse Hims and Hers:

Financiële resultaten:

Omzet: Hims & Hers rapporteerde een omzet van $226,7 miljoen voor het derde kwartaal van 2023, wat een opmerkelijke stijging van 57% betekent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Netto verlies: Het bedrijf boekte een nettoverlies van $7,6 miljoen in Q3 2023, aanzienlijk verbeterd ten opzichte van het nettoverlies van $18,8 miljoen in Q3 2022.

Aangepaste EBITDA: Met een aangepaste EBITDA van $12,3 miljoen in Q3 2023, vergeleken met een verlies van $(6,1) miljoen in Q3 2022, toont Hims & Hers winstgevendheid.


Operationele prestaties

Abonnees: Het aantal abonnees op het platform groeide indrukwekkend, met 1,4 miljoen in Q3 2023, wat een aanzienlijke toename is van 56% ten opzichte van Q3 2022.

Voldoening: Meer dan 80% van de bestellingen werd afgehandeld via aangesloten faciliteiten, wat de operationele efficiëntie verbeterde.


Outlook en leidraad

Herziene jaarlijkse leidraad: Hims & Hers heeft de jaarlijkse omzetprognose voor 2023 bijgesteld naar een bereik van $868 miljoen tot $873 miljoen en de Aangepaste EBITDA-prognose naar een bereik van $43 miljoen tot $46 miljoen.

Verwachtingen vierde kwartaal 2023: Verwacht een omzet in het vierde kwartaal tussen $243 miljoen en $248 miljoen en Aangepaste EBITDA van $14 miljoen tot $17 miljoen.

Brutomarge: De brutomarge voor Q3 2023 was 83%, een verbetering ten opzichte van 79% in Q3 2022.


Zakelijke KPI's:

Groei abonnees: Het aantal abonnees aan het einde van de periode steeg naar 1.426, een toename van 56% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Maandelijkse online omzet per gemiddelde abonnee: De maandelijkse online omzet per gemiddelde abonnee was $54, licht gedaald met 4%, vergeleken met $56 voor Q3 2022.


Omzetverdeling:

Online omzet: De online omzet voor Q3 2023 bedroeg $219,7 miljoen, een aanzienlijke stijging van 57% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Groothandel omzet: Hims & Hers rapporteerde $7,034 miljoen in groothandelomzet, wat een groei van 39% betekent ten opzichte van Q3 2022.


Financiële hoogtepunten:

Sterke brutomarge: Hims & Hers behield een robuuste brutomarge van 83% in Q3 2023.

Verbeterde winstgevendheid: Ondanks historische verliezen behaalde het bedrijf een positieve Aangepaste EBITDA van $12,3 miljoen in Q3 2023.


Het leiderschap van het bedrijf, waaronder CEO Andrew Dudum en CFO Yemi Okupe, toonde vertrouwen in hun strategieën voor gepersonaliseerde oplossingen, operationele efficiëntie en marktaandeeluitbreiding. De verstrekte financiële prognose omvat verwachtingen voor het vierde kwartaal en het volledige jaar 2023, waarbij de nadruk ligt op de voortdurende groei en winstgevendheid van het bedrijf.


In conclusie, Hims & Hers Health, Inc. toonde sterke financiële prestaties in het derde kwartaal van 2023, gekenmerkt door aanzienlijke omzetgroei, verbeterde winstgevendheid en opmerkelijke operationele successen. De verhoogde jaarlijkse leidraad en positieve vooruitzichten voor de komende kwartalen onderstrepen het vertrouwen van het bedrijf in zijn strategieën en marktpositionering.


Financiële prestaties en potentiële groei

Bij het beoordelen van de financiële gezondheid van HIMS is het essentieel om naar winstgevendheid en groeipotentieel te kijken. Ondanks een lage winstgevendheidsrang, laten de operationele marge en rendementen op eigen vermogen en activa zien dat HIMS enkele concurrentievoordelen heeft. Met een groeipercentage van de omzet en winst per aandeel dat hoger is dan het merendeel van de branche, lijkt HIMS ook op het gebied van groei indruk te maken.


Verschillende prominente investeerders, waaronder Jim Simons, Howard Marks en Chuck Royce, tonen interesse in HIMS. Jim Simons bezit 1,334,600 aandelen (0,63% aandeelpercentage), Howard Marks volgt met 1,053,214 aandelen (0,5% aandeelpercentage), en Chuck Royce bezit 200,000 aandelen (0,09% aandeelpercentage).


In vergelijking met concurrenten valt HIMS op met een hogere marktkapitalisatie van $1,72 miljard. Vergelijkbare bedrijven zoals EOS Inc (EOSS) hebben een marktkapitalisatie van $716,735 miljoen, Nu Skin Enterprises Inc (NUS) wordt gewaardeerd op $847,862 miljoen, en European Wax Center Inc (EWCZ) heeft een marktkapitalisatie van $695,376 miljoen. De grotere marktkapitalisatie van HIMS suggereert dat het mogelijk een aanzienlijkere aanwezigheid heeft of optimistischer wordt gewaardeerd door de markt dan deze concurrenten.


Conclusie

Terwijl Hims & Hers Health Inc indruk maakt met zijn sterke aandelenprestaties, innovatieve benadering van gezondheidszorg en het vertrouwen van ervaren beleggers, moeten beleggers ook rekening houden met de volatiliteit van het aandeel. Het zal interessant zijn om te volgen of het bedrijf deze groei vol kan houden de komende jaren, in de wereld van consumenten cosmetica is het zeker een grote speler om in de gaten te houden.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..