top of page

Beste vastgoedfondsen in 2024

In het kort:

 • Diversiteit in Vastgoedfondsen: Vastgoedfondsen zijn beleggingsfondsen die investeren in diverse onroerende goederen zoals woningen, kantoren en winkelcentra. Beleggers kunnen kiezen uit beursgenoteerde of besloten fondsen, elk met unieke kenmerken en sectorale focus, wat het belang van grondig onderzoek naar de juiste fondskeuze benadrukt.

 • Voordelen en Risico's: Beleggen in vastgoedfondsen biedt bescherming tegen inflatie en de mogelijkheid van een hoger rendement. Echter, er zijn risico's zoals waardefluctuaties van vastgoed, lange termijn investeringsverplichtingen, en het gebruik van geleend geld in niet-beursgenoteerde fondsen.

 • Rendement en Diversificatie: Investeerders in vastgoedfondsen ontvangen vaak dividend uit huuropbrengsten, wat directe financiële voordelen biedt. Deze beleggingsvorm zorgt ook voor vermogensspreiding over meerdere panden, wat het risico verlaagt, en elimineert de noodzaak voor persoonlijk beheer en onderhoud van het vastgoed.


Vastgoedfondsen bieden een gevarieerd aanbod van beleggingskansen in onroerend goed, en stellen investeerders in staat om te investeren met uiteenlopende bedragen en in verschillende sectoren van de vastgoedmarkt. In dit artikel richten we ons op het vergelijken van de beste vastgoedfondsen van Nederland, echter is deze lijst niet een rangorde, gezien de verschillen in aanbod en het feit dat de keuze voor een vastgoedfonds sterk afhangt van je beleggingehorizon en risico beleid.


Hoewel de kwaliteit van de fondsen dicht bij elkaar ligt, heeft elk fonds dan ook zijn eigen specifieke voor- en nadelen.


Terwijl sommige fondsen wellicht hogere rendementen bieden met een hoger risico, zijn andere fondsen meer gericht op veiligheid, maar met potentieel lagere rendementen. In het onderstaande overzicht bespreken we de zeven toonaangevende vastgoedfondsen voor 2024, waarbij we hun unieke eigenschappen en investeringsmogelijkheden uitlichten.


CORUM Investments is een internationaal vastgoedfonds, bekend om zijn uitgebreide geografische en sectorale spreiding. Het fonds biedt toegang tot vastgoedbeleggingen in diverse markten en sectoren, zowel binnen de eurozone als wereldwijd.


Corum Investments, een toonaangevend Europees vastgoedfonds opgericht in 2011, is het onderwerp van ons tweede fondsbespreking. Het fonds onderscheidt zich door zowel zijn grootte als prestaties, en heeft een uitgebreid portfolio dat investeert in 13 landen en 6 sectoren. Met een beheerd vermogen van meer dan €6 miljard en meer dan 45.000 particuliere beleggers, geniet Corum van groeiende populariteit.


Het biedt een aantrekkelijk gemiddeld rendement tussen 6 en 8%, bovendien onderscheidt het zich van Synvest door zijn geografische en sectorale spreiding. Net als Synvest, biedt Corum ook een maandelijks dividend, wat bijdraagt aan een passieve inkomstenstroom voor beleggers. Deze kenmerken maken Corum een prominente kandidaat in de top 3 van vastgoedfondsen, hoewel dit een persoonlijke mening is.


Specificaties:

 • Rendement: Biedt een jaarlijks rendement tussen 6% en 7,5%, afhankelijk van marktomstandigheden en fondskeuze.

 • Minimale Inleg: Toegankelijk met een minimale maandelijkse inleg vanaf €50, wat het fonds bereikbaar maakt voor een breed scala aan beleggers.

 • Kenmerken: Bestaat uit twee fondsen - CORUM Origin, gericht op de eurozone, en CORUM XL voor wereldwijde investeringen. Dit biedt beleggers flexibiliteit en diversificatie in hun vastgoedportefeuille.


SynVest is een vooraanstaand Nederlands vastgoedfonds dat zich concentreert op het genereren van een hoog rendement door investeringen in zowel de Duitse als Nederlandse vastgoedmarkten. Het fonds heeft een bewezen trackrecord en is meermaals bekroond tot beste vastgoedfonds.


SynVest biedt twee vastgoedfondsen: SynVest Dutch RealEstate Fund, gericht op divers Nederlands vastgoed zoals winkelcentra, supermarkten, en kantoorpanden, en SynVest German RealEstate Fund, dat zich concentreert op de Duitse markt. Bovendien versterkt Synvest de aantrekkelijkheid van haar fondsen met een maandelijks voorschotdividend van 4 - 6%. Dit maakt het een interessante optie voor beleggers die streven naar financiële onafhankelijkheid door middel van passieve inkomsten.


Specificaties:

 • Dividend: Biedt een indrukwekkend dividendrendement van 7% tot 9,5%.

 • Minimale Inleg: Investeringen zijn mogelijk vanaf een toegankelijk bedrag van €100.

 • Kenmerken: Flexibele mogelijkheden voor kapitaaloverdracht tussen Duits en Nederlands vastgoed, wat zorgt voor diversificatie en risicobeheer.


 • Extra: Winnaar van de Cashcow Award, wat de reputatie van betrouwbaarheid en consistentie in het leveren van sterke rendementen onderstreept.Vondellaan Vastgoed focust zich op het aanbieden van beleggingsmogelijkheden in starterswoningen, wat het fonds aantrekkelijk maakt voor een breed spectrum van investeerders.


Vondellaan Vastgoed, opgericht in 2004, is het derde vastgoedfonds dat we in dit artikel bespreken. Het fonds specialiseert zich in het beheer van langdurig verhuurd vastgoed, met als doel de waarde van de woningen te verhogen tot het moment van doorverkoop.


Beleggers kunnen participeren door het aanschaffen van aan specifiek vastgoed gekoppelde obligaties, met een minimale inleg van €100.000,-. Er zijn echter soms ook mogelijkheden voor kleinere investeringen vanaf €1.000,-.


Vondellaan Vastgoed onderscheidt zich met een belofte van maximaal 140% teruggave van de inleg inclusief rendement en biedt een vast rendement van 9% voor langetermijninvesteerders.


Dit potentieel hoge netto rendement plaatst het fonds hoog in de ranglijst van Nederlandse vastgoedfondsen. Toch is het raadzaam om alert te zijn op eventuele hoge kosten die het totaalrendement kunnen beïnvloeden. Meer details hierover zijn te vinden in de gratis te downloaden brochure van Vondellaan Vastgoed.


Specificaties:

 • Dividend: Biedt een aantrekkelijk dividend van 5% tot 9%.

 • Minimale Inleg: Toegankelijke instap met een minimale inleg vanaf €1.000.

 • Kenmerken: Specialiseert zich in de verhuur van starterswoningen, wat zorgt voor een stabiele inkomstenbron en potentieel voor waardevermeerdering op lange termijn.


Reinvest24 is een Ests crowdfunding platform voor vastgoed, dat toegankelijk is voor een breed scala aan beleggers. Het platform maakt het mogelijk om te investeren in zowel commerciële als residentiële projecten, met een focus op het creëren van waarde door huurinkomsten, verkoop en waardestijging. Het vastgoedfonds heeft een lage instapdrempel met een minimuminleg van slechts €100, wat beleggen in vastgoed toegankelijk maakt voor een breder publiek.


Specificaties:

 • Type Beleggingen: Commerciële en residentiële projecten in diverse Europese landen.

 • Verdienmodel: Combinatie van huurinkomsten en kapitaalgroei door waardestijging van vastgoed.

 • Hoog Verwacht Rendement: Het platform biedt een gemiddeld jaarlijks rendement van bijna 15%.

 • Keuzevrijheid: Beleggers hebben de mogelijkheid om zelf vastgoedobjecten te kiezen voor hun investeringen.


Zwakke Punten:

 • Taalbarrière: Het platform is momenteel vooral Engelstalig, wat een belemmering kan zijn voor niet-Engelssprekende beleggers.

 • Groeiende Onderneming: Het bedrijf bevindt zich in een groeifase, wat risico's met zich mee kan brengen.


Algemeen: Cortese is gespecialiseerd in de niche van zorgvastgoed, een sector die bekend staat om zijn stabiele en langdurige inkomstenstromen. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar zekerheid en consistentie.


Specificaties:

 • Dividend: Biedt een solide dividend van 6%, met een totaalrendement dat naar verwachting oploopt tot 9,3%.

 • Minimale Inleg: Met een minimale inleg van €100.000 richt Cortese zich op de meer serieuze investeerder.

 • Kenmerken: Focus op investeringen in zorggerelateerde panden zoals zorgwoningen en medische centra, wat een gespecialiseerde en veilige beleggingsoptie biedt.Algemeen: Briqwise staat bekend om het samenbrengen van investeerders en MKB-ondernemers, voornamelijk voor vastgoedfinancieringen. Het platform biedt een unieke benadering van vastgoedbeleggingen met een focus op directe impact en ondersteuning van het MKB.


Specificaties:

 • Dividend: Een gegarandeerd dividend van 6%, wat een veilige en voorspelbare inkomstenbron voor investeerders betekent.

 • Minimale Inleg: De minimale inleg van €100.000 maakt het een optie voor meer kapitaalkrachtige beleggers.

 • Kenmerken: Investeerders hebben de mogelijkheid om direct te investeren in specifieke vastgoedprojecten, met het eerste recht op hypotheek als extra zekerheid.Thuisborg onderscheidt zich in de vastgoedmarkt met een innovatieve benadering, gericht op langetermijnverhuurde woningen. Dit past binnen een groeiende trend van sociale en duurzame beleggingen.


Specificaties

 • Dividend: Biedt een aantrekkelijk dividend van 4,5% tot 8%, wat het interessant maakt voor een breed scala aan beleggers.

 • Minimale Inleg: De toegankelijke minimale inleg vanaf €1.000 maakt het mogelijk voor kleinere investeerders om deel te nemen.

 • Kenmerken: Een diversiteit aan beleggingsopties, met een nadruk op investeringen in sociale woningbouw, wat bijdraagt aan maatschappelijk verantwoord investeren.


Conclusie

Deze vastgoedfondsen bieden een scala aan opties, elk met hun unieke focus en investeringsstrategieën. Of u nu geïnteresseerd bent in zorgvastgoed, commercieel vastgoed, of starterswoningen, er is een fonds dat bij uw beleggingsdoelen en risicoprofiel past. Raadpleeg altijd de beschikbare brochures voor gedetailleerde informatie voordat u een besluit neemt. Vastgoedfondsen bieden diverse beleggingsmogelijkheden in onroerend goed, met voordelen zoals bescherming tegen inflatie en potentieel hogere rendementen. Echter, ze brengen ook risico's met zich mee, zoals waardefluctuaties en lange-termijn verplichtingen.


In dit artikel hebben we de top vastgoedfondsen in Nederland besproken. Hoewel ze vergelijkbare kwaliteit bieden, variëren ze in specifieke kenmerken en focus. De juiste keuze hangt af van persoonlijke voorkeuren en risicobereidheid.


Corum Investments, SynVest en Vondellaan Vastgoed behoren tot de top 3 in deze lijst, elk met unieke voordelen. Andere opties, zoals Reinvest24NL, Cortese, Briqwise en Thuisborg, bieden echter ook zeker interessante mogelijkheden. Zoals eerder genoemd is het heel erg afhankelijk van waar je naar opzoek bent, spreiding over verschillende fondsen is ook zeker een optie, om zo nog meer diversificatie toe te voegen aan je (vastgoed) portfolio.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!