top of page

Wall Street verwacht dat deze aandelen het goed gaan doen in 2024

In het kort:

  • Marktherstel in 2023: Na een turbulent 2022 herstelde Wall Street sterk in 2023, met technologieaandelen die leidden.

  • Vooruit kijkend: naar 2024 blijft de Federal Reserve een onzekerheidsfactor, ondanks mildere inflatie en stabiele economische groei.

  • Conclusie: 2023 was een hersteljaar, met sterke prestaties dankzij een veerkrachtige economie en gematigde inflatie. Voor 2024 blijven voorspellingen overwegend positief, ondanks onzekerheden rond de Federal Reserve.


Het jaar 2023 heeft Wall Street weer op de kaart gezet na de chaos van 2022. Technologieaandelen heroverden hun leidende positie, en zelfs sectoren die uit de gratie waren, toonden recentelijk tekenen van herstel. Nu, met het oog op 2024, blijft de situatie rond de Federal Reserve een grote vraag, waarbij mildere inflatiegegevens en degelijke economische groei handelaren ervan overtuigden dat renteverhogingen voorbij zijn en renteverlagingen volgend jaar zullen komen. Maar ondanks koelere inflatie blijft deze hoog, en consumenten lijken terughoudend, met koopjes jagen als topprioriteit in het huidige feestdagenseizoen.1. Alphabet (GOOGL):

Analistenvisie: JPMorgan noemt Alphabet een topkeuze voor 2024, wijzend op verbeterende advertentiegroei, betere marges en versterking van de positie in generatieve kunstmatige intelligentie. Ondanks de lopende antitrustzaken, wordt verwacht dat Alphabet positieve resultaten zal boeken in 2024, vooral met de lancering van Google's AI-model Gemini.


2. Amazon (AMZN):

Analistenvisie: JPMorgan benoemt Amazon als een top large-cap pick voor 2024 vanwege de verwachte versnelling van de omzet en de verbeterende winstgevendheid over diverse bedrijfssegmenten. Het bedrijf blijft een krachtige groei doormaken, vooral in de AWS-cloudbusiness en nieuwe kunstmatige intelligentie-aanbiedingen.


3. Apple (AAPL):

Analistenvisie: Evercore ISI noemt Apple een topaandelenkeuze voor 2024, met de nadruk op de verwachte groei van het iPhone-marktaandeel in India, brutomarge-uitbreiding en de introductie van nieuwe producten zoals de Vision Pro mixed reality headset.


4. Broadcom (AVGO):

Analistenvisie: Broadcom wordt positief beoordeeld door Bank of America, Bernstein en Deutsche Bank vanwege zijn leiderschap in op maat gemaakte AI-chips en de groeiende acceptatie van zijn Tomahawk 5-switching chip. Ondanks recente winstnemingen blijft het bedrijf optimistisch over zijn AI-kansen in 2024.5. Caterpillar (CAT):

Analistenvisie: Jefferies noemt Caterpillar een topkeuze in de industriële sector voor 2024, vooral met het oog op mogelijke renteverlagingen en verhoogde federale uitgaven. Caterpillar zou sterk profiteren van de Infrastructure Act en de Inflation Reduction Act, wat resulteert in aanzienlijke investeringen in infrastructuur en machines.


6. Constellation Brands (STZ):

Analistenvisie: JPMorgan en TD Cowen noemen Constellation Brands een topkeuze voor 2024 in de drankensector, vanwege solide groei in omzet en winst per aandeel in de bierdivisie. Ondanks enkele teleurstellingen in de aandelenprestaties, wordt verwacht dat het bedrijf zijn groeipotentieel zal waarmaken.


7. Costco (COST):

Analistenvisie: BMO noemt Costco zijn topkeuze voor voedsel in 2024, gezien de sterke positie in een deflationaire omgeving en de verwachte marktaandeelwinst. Costco wordt gezien als een waardevolle keuze in het geval van een economische neergang in 2024, vanwege zijn sterke waardepropositie voor consumenten.8. Danaher (DHR):

Analistenvisie: Deutsche Bank benadrukt Danaher als gunstig blootgesteld aan de levenswetenschappenmarkt, met een verwachte opleving in 2024. Met de recente overname van Abcam en verbeterde vooruitzichten voor bioprocessing wordt verwacht dat Danaher zijn groeiprofiel zal verbeteren.


9. Eli Lilly (LLY):

Analistenvisie: JPMorgan en BMO Capital Markets zijn optimistisch over Eli Lilly in 2024, met groeiende verwachtingen voor Mounjaro en Zepbound. Ondanks een mogelijk tijdelijke zwakte in de aandelenprijs, wordt Eli Lilly gezien als een leider in de snelgroeiende markt voor diabetes- en obesitasmedicijnen.


10. Meta Platforms (META):

Analistenvisie: Bank of America verkiest Meta Platforms als zijn grootste online keuze in 2024, gericht op aanhoudende Reels-monetarisatie en groei in kortdurende videocontent. Ondanks enige zorgen over een mogelijke recessie, blijft Meta optimistisch over zijn positie in de digitale advertentiemarkt.11. Microsoft (MSFT):

Analistenvisie: Oppenheimer noemt Microsoft zijn beste grote aandelenkeuze voor 2024, met een unieke voorsprong in generatieve AI en verwachte groei door toepassing van AI-assistent Copilot. Microsoft blijft zich onderscheiden met zijn AI-infrastructuur en brede toepassingsmogelijkheden.


12. Nvidia (NVDA):

Analistenvisie: Nvidia wordt aangeprezen door meerdere Wall Street-analisten als hun favoriete idee voor 2024, met een sterke positie in generatieve AI en versnellende productontwikkeling. Ondanks enige bezorgdheid over de vraag, behoudt Nvidia zijn status als een belangrijke speler in de AI-thematiek.13. Disney (DIS):

Analistenvisie: Wells Fargo noemt Disney zijn beste idee in de media voor 2024, aangezien het bedrijf een keerpunt lijkt te hebben bereikt met sterke resultaten in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2023. Disney heeft aanzienlijke veranderingen doorge


Conclusie

Het afgelopen jaar, 2023, manifesteerde zich als een opmerkelijk hersteljaar op de aandelenmarkt, met de S&P 500 en de Nasdaq 100 die respectievelijk meer dan 20% en 50% wonnen. De solide prestaties waren te danken aan een veerkrachtige economie, gematigde inflatie en een mogelijke stabilisatie van rentetarieven, waardoor de angst voor een recessie werd overwonnen.


Nu we het einde van het jaar naderen zullen we een steeds beter beeld krijgen van de verwachtingen voor 2024 van analisten en banken, voor nu lijken de voorspellingen vooralsnog positief met deze aandelen die in het zonnetje gezet worden.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!