top of page

Waarom analisten enthousiast blijven over dit alsmaar stijgende halfgeleider aandeel

In het kort:

  • Ondanks recente marktverliezen heeft Broadcom zijn aandelenprijs voor de derde opeenvolgende dag naar recordhoogtes zien stijgen.

  • Bank of America-analisten verhogen het koersdoel tot $1.250, wat de positieve momentumreflectie van Broadcom weerspiegelt.

  • De aandelen van Broadcom zijn bijna 100% gestegen dit jaar, met de huidige prijs rond $1.095,84 per aandeel.



Broadcom heeft zijn aandelenprijs naar recordhoogtes zien stijgen voor de derde opeenvolgende dag. Bank of America-analisten verhogen hun koersdoel tot $1.250, wat de positieve momentumreflectie van Broadcom weerspiegelt. De aandelen zijn bijna 100% gestegen dit jaar, waarbij de huidige prijs rond de $1.095,84 per aandeel ligt.


Broadcom: marktverliezende resultaten en toekomstvoorspellingen

De halfgeleidergigant Broadcom Inc. (NASDAQ: AVGO) staat in de schijnwerpers na het rapporteren van resultaten voor het vierde fiscale kwartaal die de verwachtingen van de markt overtroffen. Het bedrijf zag zijn aandelenprijs echter met 8,0% dalen sinds het hoogste punt van het jaar. In dit artikel duiken we dieper in de financiële hoogtepunten, de voorspellingen voor de toekomst en de reacties van analisten op deze ontwikkelingen.


Het koersverloop van Broadcom (AVGO) aandelen sinds de beursgang:


Financiële hoogtepunten van Broadcom Q4

Broadcom rapporteerde een omzet van $3,52 miljard voor het vierde kwartaal, een stijging ten opzichte van $3,36 miljard in dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel steeg ook, van $7,83 naar $8,25. De aangepaste earnings per share (EPS) bedroegen $11,06 volgens het persbericht, wat de verwachtingen overtrof. De totale omzet steeg jaar-op-jaar met 4,0% naar $9,3 miljard, waarbij de consensusverwachting van analisten $10,96 per aandeel op een omzet van $9,28 miljard was.


Mariann Montagne van Gradient Investments deelde haar optimisme tijdens een verschijning op "Earnings Exchange" van CNBC. Ze benadrukte de verwachte synergieën die zullen voortkomen uit de recente overname van VMware door Broadcom, en voorspelde dubbelcijferige winsten, met een dividendrendement van 2,0%.


Wat betreft de inkomstenverdeling van Broadcom, rapporteerde het bedrijf $7,3 miljard aan inkomsten uit halfgeleideroplossingen en $2,0 miljard uit het infrastructuursoftwaresegment. Montagne merkte op dat de recente positieve berichten over kunstmatige intelligentie (AI) en cloud computing door AMD gunstig zijn voor Broadcom.


Voorspellingen en koersdoelen

Na de sterke prestaties in het vierde kwartaal heeft Broadcom optimistische voorspellingen voor het fiscale jaar 2024 gepresenteerd. Het bedrijf voorspelt nu een omzet van ongeveer $50 miljard voor het komende jaar, inclusief de recente VMware-overname. Deze voorspelling is hoger dan de schattingen van experts, die op ongeveer $39,2 miljard uitkwamen.


Het is echter onduidelijk of deze schattingen ook rekening houden met VMware.

Analisten hebben hun koersdoelen voor Broadcom verhoogd, waarbij Bank of America het prijsdoel verhoogde naar $1,250 van $1,200 na een virtuele vergadering met het bedrijfsmanagement. Deze verhoging werd toegeschreven aan "sterke VMWare-synergieën en groeipotentieel".


Broadcom heeft zijn aandelenprijs naar recordhoogtes zien stijgen voor de derde opeenvolgende dag. Bank of America-analisten verhogen hun koersdoel tot $1.250, wat de positieve momentumreflectie van Broadcom weerspiegelt. De aandelen zijn bijna 100% gestegen dit jaar, waarbij de huidige prijs rond de $1.095,84 per aandeel ligt.


Analisten enthousiast over Broadcom's toekomst

Analisten van Bank of America en Citigroup uiten hun enthousiasme over Broadcom's vooruitzichten. Ze benadrukken de sterke synergieën met VMWare, het groeipotentieel in AI, de stabiele niet-AI-legacy business en sterke winstmarges. Hierdoor zou Broadcom een "zeldzame combinatie" kunnen bieden van aantrekkelijke waardering en kasstroomgeneratie/rendementen.


Citigroup hervatte de dekking van Broadcom met een "kopen"-beoordeling en voorspelde dat de groei in AI de uitdagingen in de bredere halfgeleiderindustrie zou compenseren.


Conclusie en marktreacties

De marktreacties op Broadcom's prestaties zijn gemengd. Terwijl de optimistische voorspellingen en positieve beoordelingen van analisten een gunstig licht werpen op Broadcom's toekomst, zijn er ook uitdagingen in de bredere sector. De chipindustrie wordt geconfronteerd met cyclische uitdagingen, zoals een overaanbod en vertraagde verkoop van apparaten zoals smartphones.


Investeerders volgen nauwlettend de verdere ontwikkelingen, waarbij Broadcom zijn koersdoelen probeert te realiseren in een volatiele markt. Het blijft een boeiende tijd voor Broadcom, met zowel kansen als risico's op de horizon.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page