top of page

Dit zijn de top aandelen voor 2024 van Cathie Wood´s Ark Invest

In het kort:

  • CRISPR Therapeutics (CRISPR), Genbewerking en Blockbuster Potentie: Cathie Wood zet in op CRISPR Therapeutics, met FDA-goedkeuring en een veelbelovend partnerschap met Vertex Pharmaceuticals.

  • Coinbase en Tesla: Wood blijft optimistisch over Coinbase, dat de digitale transformatie in financiën symboliseert, met bijna 11% van het ARK Innovation ETF. Haar "zeer hoge mate van overtuiging" in Tesla benadrukt het vertrouwen in de langetermijnvooruitzichten van het elektrische voertuigbedrijf.

  • Diversificatie met UiPath, Zoom, Roku, Block en Roblox: Wood benut opbrengsten van Tesla voor herinvestering in veelbelovende bedrijven als UiPath, Zoom, Roku, Block en Roblox. Deze diverse groep vertegenwoordigt sectoren als automatisering, communicatie, streaming, fintech en gaming.


Cathie Wood, de befaamde investeerder en oprichter van ARK Invest, heeft onlangs haar hoogst overtuigende aandelenkeuzes voor 2024 onthuld. In een jaar waarin haar vlaggenschipfonds, ARK Innovation ETF, met 70% steeg, ziet Wood aanzienlijke groeikansen in enkele opkomende sectoren.


CRISPR Therapeutics (CRISPR): genezing op het moleculaire niveau

Wood toont buitengewone interesse in CRISPR Therapeutics, vooral op het gebied van multiomics. Het bedrijf, bekend om zijn baanbrekende genbewerkingstechnologie, heeft onlangs goedkeuring gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor een genbewerkingstherapie bij ernstige sikkelcelziekte. Deze ontwikkeling plaatst CRISPR in de schijnwerpers, aangezien het potentieel heeft om een toppresteerder te worden in 2024.


Het strategische partnerschap met Vertex Pharmaceuticals voegt een extra laag van geloofwaardigheid toe, vooral met de kandidaat exa-cel, die veelbelovende resultaten liet zien in klinische proeven. De geschatte omzet van $1,7 miljard in 2028 maakt dit project tot een potentieel blockbuster-product.Coinbase (COIN): Digitale revolutie in financiën

Een andere ster in Wood's portefeuille is Coinbase, de cryptocurrency-beurs. Ondanks recente verkopen van COIN-aandelen door ARK Invest, blijft Wood bijzonder optimistisch over Coinbase. Met bijna 11% van het ARK Innovation ETF vertegenwoordigt Coinbase de digitale transformatie in financiën.


Coinbase heeft in 2023 bijna 400% groei doorgemaakt en bereikte het hoogste punt in 19 maanden. Wood's voortdurende betrokkenheid bij deze cryptocurrency-beurs onderstreept haar overtuiging dat digitale activa een blijvende impact zullen hebben op de financiële sector.


Tesla (TSLA): Vertrouwen in elektrische toekomst

Ondanks winstnemingen gedurende het jaar handhaaft Wood een "zeer hoge mate van overtuiging" in Tesla. Het elektrische voertuigbedrijf blijft een dominante positie innemen in de portefeuille van ARK Innovation ETF. Recente aankopen van Tesla-aandelen tonen aan dat Wood nog steeds gelooft in de langetermijnvooruitzichten van het bedrijf.

Met de elektrische voertuigmarkt die blijft groeien en Tesla's constante innovaties, blijft het een aandeel om in de gaten te houden, ondanks de volatiliteit.


Diversificatie met UiPath, Zoom, Roku, Block en Roblox

Wood heeft slim gebruik gemaakt van de opbrengsten van Tesla door deze te herinvesteren in andere veelbelovende bedrijven. UiPath, Zoom, Roku, Block en Roblox vormen een diverse groep waarin Wood gelooft voor het komende jaar.


Deze bedrijven vertegenwoordigen verschillende sectoren, waaronder automatisering, communicatie, streaming, fintech en gaming. De strategische allocatie onderstreept Woods benadering van het handhaven van een uitgebalanceerde portefeuille in een snel veranderende markt.


Conclusie

In een tijd waarin innovatie de drijvende kracht is achter beleggingsbeslissingen, bieden Wood's topkeuzes een blik op de toekomst van technologie en financiën. Beleggers moeten echter altijd hun eigen investeringsstijl en risicotolerantie in overweging nemen voordat ze de sprong wagen in deze dynamische markt. Wel is het interessant om te zien wat Wood verwacht voor het aankomende


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl