top of page

Vijf aandelen die bekende belegger Paul Meeks koopt

Deze column gaat over de ideeën van Paul Meeks, een bekende technologiebelegger en zijn favoriete aandelen. Het is belangrijk als belegger om meningen en ideeën van andere beleggers door te pluizen om zelf een beeld te krijgen van je eigen ideeën


Meeks, die bekend staat om zijn rol bij de dotcombubbel in de jaren 90, had zijn tech aankopen uitgesteld maar zegt te zijn begonnen een gedeelte van zijn portefeuille om te zetten naar technologieaandelen. Hij zegt dat hij nog steeds bezorgd is over de hoge waarderingen en de regelgevingsrisico's van sommige grote namen zoals Facebook en Amazon, maar dat hij kansen ziet in andere segmenten zoals cloud computing, cybersecurity en e-commerce.


Meeks noemt een aantal aandelen die hij leuk vindt of recent heeft gekocht. Hij zegt dat hij een grote fan is van Microsoft, dat volgens hem een "geweldige groeimotor" heeft met zijn Azure-cloudplatform en zijn Office 365-software. Hij zegt ook dat hij zit te azen op Shopify, een Canadees bedrijf dat online winkels aanbiedt aan kleine en middelgrote bedrijven. Hij zegt dat Shopify profiteert van de verschuiving naar online winkelen die door de pandemie is versneld.


Een ander aandeel dat Meeks aanbeveelt is CrowdStrike, een leider in cybersecurity die bedrijven helpt zich te beschermen tegen cyberaanvallen. Hij zegt dat CrowdStrike een "fantastisch" bedrijf is met een sterke groei en winstgevendheid. Hij voegt eraan toe dat hij ook geïnteresseerd is in andere cybersecuritybedrijven zoals Palo Alto Networks en Zscaler. Alle drie zitten in WCBR, die ik bezit.


Meeks zegt ook dat hij onlangs aandelen heeft gekocht van Roku, een streamingplatform dat concurreert met Netflix en Disney+. Hij zegt dat Roku een "uniek" bedrijf is omdat het niet alleen hardware verkoopt, maar ook advertenties en abonnementen op zijn platform. Hij denkt dat Roku kan profiteren van de groeiende vraag naar streamingcontent en de fragmentatie van het medialandschap. Mijn analyse van Roku vind je in de app! Uitgebreid, twee uur lang behandeld wat de cijfers en concurrentie positie van Roku is.


Tot slot zegt Meeks dat hij nog steeds weg blijft van sommige technologiereuzen zoals Facebook, Amazon, Apple en Google. Hij zegt dat deze bedrijven te duur zijn en te veel onder vuur liggen van toezichthouders en politici. Hij zegt ook dat hij niet onder de indruk is van hun innovatievermogen en hun concurrentievoordeel.


Als dit soort artikelen bevallen, dan maak ik er meerdere! Je kan een like achter laten hieronder of even een comment als je meer van dit soort content wil.


Overweeg je het om lid te worden? Er is nu een mega korting als je lid wordt!


8 opmerkingen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!