top of page

Microsoft verplettert de verwachtingen & stijgt flink

Bijgewerkt op: 26 apr. 2023

Dit zijn de cijfers:

  • Winst: $2,45 per aandeel, vs. $2,23 per aandeel zoals verwacht door analisten

  • Omzet: $52,86 miljard, vs. $51,02 miljard zoals verwacht door analisten

De totale omzet van het bedrijf steeg met 7% op jaarbasis. De nettowinst bedroeg $18,30 miljard, een stijging van 9%.


De omzet in Microsoft's Intelligent Cloud-bedrijfssegment, dat onder meer de Azure, Enterprise Services, SQL Server en Windows Server omvat, genereerde $22,08 miljard aan omzet. Dat is een stijging van 16% en hoger dan de consensus van $21,94 miljard onder analisten.


De omzet uit Azure en andere cloudservices groeide met 27%, vergeleken met 31% in het voorgaande kwartaal. De gemiddelde schatting van analisten kwam uit op een groei van 26,5%.


Het segment Productivity and Business Process met Dynamics, LinkedIn en Office boekte een omzet van $17,52 miljard, een stijging van ongeveer 11% en boven de consensus van $17,05 miljard.


Het segment More Personal Computing met Bing, Windows, Surface en Xbox leverde $13,26 miljard aan omzet op, een daling van 9%. Dit is interessant om te volgen omdat Bing omzet belangrijk wordt in concurrentie met Google.De verkoop van Windows-besturingssysteemlicenties aan apparaatfabrikanten daalde met ongeveer 28%. Onderzoeksbureau Gartner schatte eerder al dat de PC verkoop in het kwartaal met 30% zou dalen. Hieronder zie je alles overzichtelijk in een tabel van analist Gabriel Cortez.

Ook kondigde Microsoft een nieuwe miljardeninvestering aan in OpenAI en zei dat het gebruik zou maken van de kunstmatige intelligentie van het bedrijf om alle huidige producten te verbeteren.
We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen zonder reclame inkomsten omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!