top of page

Google's moeder, Alphabet, wordt beloond door beleggers na zeer sterke cijfers

Google's moederbedrijf Alphabet wordt beloond met een mooie stijging in de nabeurs nadat het beter dan verwachte resultaten uit de hoed tovert.


Dit zijn de belangrijkste cijfers:

  • Winst: $1,17 per aandeel aangepast versus 1,07 verwachting

  • Omzet: $69,79 miljard versus $68,8 miljard, volgens analisten

  • YouTube-advertentie-inkomsten: $6,69 versus $6,6 miljard

  • Google Cloud-omzet: $7,45 versus $7,49 miljard, volgens

  • Verkeersverwervingskosten (TAC): $11,72 versus $11,78 miljard

Alphabet zei ook dat zijn raad van bestuur een aandeleninkoop van $70 miljard heeft goedgekeurd. Het bedrijf rapporteerde een nettowinst van $15,05 miljard - een daling ten opzichte van $16,44 miljard het jaar ervoor.


De advertentie-inkomsten van het bedrijf overtroffen de verwachtingen van analisten, maar daalden ten opzichte van het jaar ervoor tot $54,55 miljard. De advertentie-inkomsten van YouTube bleven in lijn met de verwachtingen van analisten maar daalden ten opzichte van het jaar ervoor.Google zit midden in een periode van meerdere kwartalen met een lage omzetgroei na bijna twee decennia van consistente en snelle expansie. Met de angst voor een recessie die sinds vorig jaar opbouwt, hebben adverteerders hun online marketingbudgetten teruggeschroefd, wat Google, Facebook en anderen in de problemen brengt.


Om het hoofd te bieden aan de macro-economische omstandigheden, heeft het bedrijf de meest extreme bezuinigingen in zijn bedrijfsgeschiedenis moeten doorvoeren, waaronder het ontslaan van 12.000 werknemers - ongeveer 6% van zijn personeelsbestand in januari.We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen zonder reclame inkomsten omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!