top of page

Meer zekerheid voor Beleggers

Bijgewerkt op: 12 mrt. 2023

Goede middag! De FED notulen zijn openbaar gemaakt & het besluit om de rente te verhogen in de Verenigde Staten blijkt een breed gedragen beslissing te zijn, met bijna alle FED leden die het eens zijn over een verhoging met 25 basispunten. Dit is een duidelijk teken van optimisme, vooral omdat het risico van hoge inflatie als een belangrijke factor wordt beschouwd bij het bepalen van het monetaire beleid.


Het feit dat bijna alle deelnemers aan de Fed-vergadering van mening zijn dat verdere renteverhogingen nodig zijn, en dat commentatoren een verhoogde kans op een verhoging van minimaal 50 basispunten zien, wijst op een gunstig vooruitzicht voor beleggers. Bovendien geeft de Fed-notulen aan dat er geen sprake zal zijn van renteverlagingen tussen nu en januari 2024, wat in lijn der verwachting is en zekerheid biedt.


Samenvatting van de belangrijkste nieuws:

  • Nvidia stijgt flink na relatief goede cijfers. Winst per aandeel kwam uit op $0,88 vs verwachting van $0,81 & Omzet: $ 6,05 miljard vs verwachtingen van $6 miljard - Lees hier alle belangrijke cijfers.


  • "AI bevindt zich op een kantelpunt en staat op het punt om breed geadopteerd te worden en in elke industrie te worden toegepast," zei Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. "Van startups tot grote ondernemingen zien we versnelde belangstelling voor de veelzijdigheid en mogelijkheden van generatieve AI.


  • Luminar Technologies stijgt bijna 30% na een samenwerking met Mercedes om ze te helpen concurreren met Tesla's AI mogelijkheden. Door lidar in te zetten hoop mercedes meer functies aan te kunnen bieden. Lees hier verder.


  • TU Delft heeft ontdekt dat accu's mogelijk 2x zo lang meegaan met een mix van 5 zouten. Productie toepasbaarheid is hoopvol. Mochten deze test succesvol blijken dan kan dit zowel de auto industrie als de smartphone industrie op zijn kop zetten. Lees hier verder.


  • Fugro, de bodemonderzoeker, boekte uitstekende resultaten in 2022, met een omzetstijging van 15% tot €1,76 mrd en verbeterde winstmarges. De vraag naar Fugro's diensten voor windparken op zee groeit sterk. Toch daalt het aandeel omdat ze geen dividend betalen.


  • Rolls-Royce - niet de autobouwer - maakt £837m operationele winst vorig jaar, een stijging van £513m. Aantal vlieguren van de grote motoren steeg met 35%. Pre-tax verlies was £1.5bn, op onderliggende basis werd £206m pre-tax winst gemaakt. Nieuwe CEO belooft hogere winsten en rendementen. He bedrijf stijgt 22% & waardering ziet er aantrekkelijk uit.


  • Ondanks dat de Britse economie in december 2022 kromp met 0.5% en de Bank of England verwacht dat het land zich in een lichte recessie bevindt, hebben analisten vertrouwen in de Britse economie. Hun interacties met bedrijven suggereren meer veerkracht dan de officiële voorspellingen en de zwakke BBP-cijfers. Zij beweren dat de resultaten van Britse bedrijven & de huidige winstgevendheid van bedrijven goede dividendverhogingen en winstcijfers laat zien, wat aangeeft dat de economie er beter voor staat dan men denkt. Real business investment steeg in 2022 met ongeveer 10%, wat positieve vooruitzichten biedt voor verdere groei.


  • Chinese bedrijf Baido komt met ChatGPT concurrent.


Cijfers van vandaag


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..