top of page

Luminar Technologies stijgt 25%

Samenvatting:


  • De lidar technologie van Luminar zullen vanaf 2025 worden aangeboden op een breed scala aan Mercedes-Benz-modellen.

  • Lidar van Luminar zullen deel uitmaken van een aanzienlijk verbeterd handsfree rij-systeem dat Mercedes-Benz van plan is uit te rollen over zijn gehele lineup om met Tesla te concurreren.

  • De overeenkomst bouwt voort op een voortdurende samenwerking tussen Luminar en Mercedes-Benz.


Lidar-fabrikant Luminar heeft vandaag aangekondigd dat Mercedes-Benz haar sensoren en software zal integreren in een "breed scala" van voertuigen vanaf het midden van dit decennium, als een significante uitbreiding van een voortdurende samenwerking tussen de twee bedrijven.

Onder de uitgebreide overeenkomst zal Mercedes-Benz de volgende versie van Luminars Iris-lidar integreren in een aankomend, deels geautomatiseerd rij-systeem, dat beschikbaar zal zijn op aankomende Mercedes-modellen. Het nieuwe systeem van Mercedes maakt uitgebreide handsfree bediening mogelijk tijdens snelweg-rijden met snelheden tot 130 kilometer per uur, evenals verbeterde rij-assistent functies in stedelijke omgevingen. De aandelen van Luminar sprongen meer dan 25% na de aankondiging.

"We zijn nu in staat om de breedste inzet van deze technologie in de branche mogelijk te maken," zei Luminar CEO Austin Russell. "Mercedes' normen voor voertuigveiligheid en prestaties behoren tot de hoogste in de branche, en hun beslissing om te blijven investeren in Luminar versterkt dat commitment."

De deal bouwt voort op een in januari 2022 aangekondigde samenwerking tussen de twee bedrijven, waarbij Mercedes-Benz zei dat het Luminar lidar zou integreren in aankomende high-end modellen.

"In een eerste stap hebben we een Level 3-systeem geïntroduceerd in onze topmodellen", zei Markus Schäfer, Chief Technology Officer van Mercedes-Benz, verwijzend naar de overeenkomst van vorig jaar met Luminar.


"Vervolgens willen we geavanceerde geautomatiseerde rij-functies op grotere schaal implementeren binnen ons portfolio."

Luminar heeft de verwachte productievolumes niet bekendgemaakt, maar het bedrijf omschreef het als een "miljarden" expansie van de eerdere deal, en Luminar zegt dat deze nieuwe overeenkomst "more than an order of magnitude bigger" is dan de overeenkomst van vorig jaar met Mercedes-Benz.

Luminar zal de volgende generatie van haar Iris lidar-systeem onthullen wanneer het zijn cijfers van het vierde kwartaal en het volledige jaar rapporteert op dinsdag.


Mercedes heeft dit nodig om concurrerend te blijven met onderandere Tesla.