top of page

Dit zijn de verwachtingen voor PayPal

In het kort:

  • Wall Street analisten verwachten dat PayPal (PYPL) een kwartaalwinst van $1.36 per aandeel zal rapporteren.

  • Belangrijke voorspellingen voor PayPal omvatten een groei in 'Transactie-inkomsten' naar $7.11 miljard (stijging van 6.1% jaar-op-jaar), en een verwachte toename in 'Internationale netto-inkomsten' naar $3.45 miljard (stijging van 11.6% jaar-op-jaar).

  • PayPal richt zich op kostenreductie en groeibevordering, waaronder een afname van 9% van het totale personeelsbestand in 2024.


PayPal staat voor belangrijke financiële verwachtingen voor het vierde kwartaal van 2023. Met een voorspelde kwartaalwinst van $1.36 per aandeel, wat een stijging van 9.7% zou betekenen ten opzichte van vorig jaar, en inkomsten van $7.88 miljard (een stijging van 6.8%), lijkt PayPal zijn positie in de competitieve markt te handhaven. Deze optimistische financiële vooruitzichten worden echter getemperd door de uitdagingen van toenemende concurrentie en margedruk.


Toekomst van Paypal

De zes belangrijkste verbeteringen die PayPal kortgeleden presenteerde omvatten nieuwe functies zoals 'Fastlane' en 'Smart Receipts', gericht op snellere betaalopties en het gebruik van Artificial Intelligence. Deze ontwikkelingen zijn bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren en de checkout-procedure met 40% te versnellen. Echter, er bestaan twijfels of deze innovaties voldoende zijn om PayPal's problemen op te lossen, vooral gezien de hevige concurrentie van andere fintech-spelers zoals Apple Pay.


De toenemende concurrentie en het verlies aan marktaandeel zijn significante uitdagingen voor PayPal. De daling in het totale aantal actieve accounts in 2023 duidt op marktverzadiging of verminderde loyaliteit onder gebruikers. Desondanks zijn er ook positieve aspecten, zoals PayPal's focus op personalisatie en de potentie van Venmo, een populair platform onder jongere gebruikers.


PayPal werkt aan het transformeren van Venmo van een eenvoudige peer-to-peer betaalapp naar een uitgebreider financieel ecosysteem, wat kan wijzen op toekomstige groeimogelijkheden. De strategie van het bedrijf richt zich nu vooral op het verbeteren van de snelheid van transacties en het bieden van gepersonaliseerde ervaringen aan consumenten.


We kunnen wel stellen dat de toekomstige groei van PayPal onzeker blijft, gezien de intense concurrentie en de achterstand op rivalen. Voor de komende cijfers is het belangrijk te kijken naar metrics zoals Total Payment Volume (TPV), Transactions per Account (TPA) en Total Active Accounts (TAA) om zo de groei van PayPal goed te kunnen inschatten.Groei en Kostenbeheersing

PayPal's strategie omvat zowel het stimuleren van groei als het beheersen van kosten, iets wat natuurlijk niet altijd goed samengaat. Dit blijkt onder meer uit het plan om 9% van het totale personeelsbestand in 2024 te reduceren. Bovendien probeert het bedrijf zijn concurrentiepositie te versterken door nieuwe functies te introduceren in zijn digitale portemonnee en online checkout, wat de acceptatie van zijn aanbod zou moeten vergroten.


Voor de aankomende cijfers ligt de nadruk op enkele sleutelindicatoren voor PayPal, zoals een verwachte stijging in transactie-inkomsten naar $7.11 miljard en 'Internationale netto-inkomsten' die naar verwachting $3.45 miljard zullen bereiken. Deze cijfers zouden duiden op een gezonde groei in beide segmenten. Daarnaast wordt verwacht dat de 'Totale Betalingsvolume' (TPV) zal stijgen naar $403.53 miljard, een toename ten opzichte van het vorige jaar.


Analisten consensus

Met 17 koop- en 16 houdaanbevelingen heeft het aandeel PayPal een gematigde koopconsensus onder analisten. Ondanks een daling van ongeveer 22% in de aandelenprijs in het afgelopen jaar, duidt de gemiddelde koersdoelstelling van $72.07 op een potentieel opwaarts potentieel van 13.18% vanaf de huidige niveaus.Conclusie

Met een voorspelde kwartaalwinst van $1.36 per aandeel, wat een mooie stijging van 9.7% ten opzichte van vorig jaar zou betekenen, en totale inkomsten van $7.88 miljard (een stijging van 6.8%), lijkt PayPal goed gepositioneerd om zijn positie in de competitieve financiële technologiemarkt te handhaven, als het de cijfers waar kan maken.


Deze positieve financiële vooruitzichten worden namelijk enigszins betwijfeld door uitdagingen zoals toenemende concurrentie en margedruk. Voor nu zijn de ogen gericht op 7 februari, waar PayPal na het sluiten van de beurs de kwartaalcijfers bekend zal maken.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl