top of page

Dit is waarom Arm aandelen onderuit gaan in de nabeurs na sterke cijfers

In het kort:

  • Arm Holdings rapporteerde een omzetstijging van 47% naar $928 miljoen in het fiscale vierde kwartaal, met een aangepaste winst per aandeel van $0,36, beide cijfers overtreffen de verwachtingen van analisten.

  • Ondanks de sterke resultaten daalde het aandeel van Arm na de handelsuren met bijna 8%, mogelijk vanwege een tegenvallende omzetverwachting voor het volledige jaar.

  • Voor het volgende kwartaal verwacht Arm een aangepaste winst tussen $0,32 en $0,36 per aandeel, met een omzet verwachting van $875M tot $925M.


Arm Holdings heeft in het vierde kwartaal van het fiscale jaar een aanzienlijke groei laten zien. De omzet steeg met 47% jaar-op-jaar naar $928 miljoen. Deze stijging was voornamelijk te danken aan een toename van 60% in de licentie-inkomsten, die uitkwamen op $414 miljoen, en een toename van 37% in royalty-inkomsten naar $514 miljoen. De aangepaste winst per aandeel bedroeg $0,36, wat hoger is dan de consensus van analisten die een winst van $0,30 per aandeel op een omzet van $878,24 miljoen hadden verwacht.


De aandelenkoers van Arm aandelen sinds de beursgang in september:


Ondanks de positieve kwartaalcijfers reageerde de markt negatief, waarbij de aandelen van Arm na de handelsuren bijna 8% daalden. Deze daling kan worden toegeschreven aan de minder rooskleurige omzetverwachting voor het gehele fiscale jaar 2025, waarbij Arm een omzet tussen $3,8 miljard en $4,1 miljard verwacht, wat iets onder de marktverwachting van $4,01 miljard ligt. De prognose voor het eerste kwartaal van het nieuwe fiscale jaar zet de aangepaste winst per aandeel tussen $0,32 en $0,36, met een omzetverwachting die varieert van $875 miljoen tot $925 miljoen.


Arm's sterke financiële prestaties voor dit kwartaal worden ondersteund door zijn centrale rol in de halfgeleiderindustrie, waar het fundamentele ontwerpen levert aan grote chipfabrikanten zoals Apple, Qualcomm, Nvidia en vele anderen. Deze bedrijven passen Arm's ontwerpen aan en bouwen voort op deze blauwdrukken om hun eigen specifieke producten te vervaardigen.


De sterke resultaten markeren het derde opeenvolgende kwartaal van recordprestaties sinds de beursgang van dit bedrijf. Een belangrijke drijfveer voor deze groei is de recordhoeveelheid aan royalty-inkomsten, vooral vanuit de toenemende adoptie van de Armv9-technologie in smartphones, servers en de automobielsector.


Bovendien hebben de licentie-inkomsten een boost gekregen door meerdere grote nieuwe contracten, evenals de groeiende vraag naar Arm's energie-efficiënte technologieën voor kunstmatige intelligentie, die variëren van datacenters tot edge computing. Deze ontwikkelingen wijzen op een robuuste vraag en een solide marktpositie van Arm in snelgroeiende technologische segmenten.


De langetermijnstrategie van Arm ondersteunt meerdere groeifactoren en biedt het bedrijf een stabiele basis voor toekomstige groei. Het is dan ook niet voor niets dat Nvidia geprobeerd heeft Arm over te nemen, al werd deze overname geblokkeerd vanwege het gevaar op een te grote monopoly.


Hoewel Arm Holdings dus indrukwekkende kwartaalresultaten heeft geleverd, weerspiegelt de marktreactie maar weer de hoge verwachtingen en de daaropvolgende teleurstelling over toekomstige groeivooruitzichten. Iets wat we op dit moment bij veel bedrijven zien gebeuren na relatief sterke kwartaalcijfers.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Opmerkingen


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..