top of page

The Trade Desk ziet winst en omzet stijgen sterk in eerste kwartaal

In het kort:

  • In het eerste kwartaal van 2024 rapporteerde The Trade Desk een winst per aandeel (EPS) van $0,26, wat $0,04 hoger is dan de marktverwachting. De omzet steeg naar $491 miljoen, wat niet alleen hoger is dan de verwachte $479,66 miljoen, maar ook een aanzienlijke groei van 28% jaar-over-jaar vertegenwoordigt.

  • Het bedrijf versnelde zijn groei ten opzichte van de 21% van vorig jaar en verwacht voor het tweede kwartaal van 2024 een omzet van ten minste $575 miljoen, wat wederom boven de marktconsensus van $567 miljoen ligt.

  • The Trade Desk benadrukt de expansie van zijn CTV-inventaris en de ondersteuning voor de UID2-identificatie, wat de positionering van het bedrijf in de reclametechnologiesector versterkt.


The Trade Desk, een prominente speler in de reclametechnologiesector, blijft indrukwekkende groeicijfers vertonen. Met een omzetstijging naar $491 miljoen in het eerste kwartaal van 2024, illustreert het bedrijf een aanzienlijke verbetering van 28% in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder, waarin de groei 21% bedroeg. Deze versnelling in groei onderstreept de effectiviteit van The Trade Desk's strategieën en het vermogen om zich aan te passen aan veranderende marktdynamieken.De nettowinst bedroeg $32 miljoen, wat aanzienlijk hoger is dan de $9 miljoen van het voorgaande jaar. Deze toename toont een robuuste verbetering in operationele efficiëntie en winstgevendheid. De GAAP-verwaterde winst per aandeel steeg van $0,02 naar $0,06. Daarnaast rapporteerde The Trade Desk een non-GAAP-netto-inkomen van $131 miljoen, met een non-GAAP verwaterde EPS van $0,26, wat de voorspelde $0,22 overtreft.

De aangepaste EBITDA was $162 miljoen met een marge van 33%, wat wijst op een sterke operationele controle en efficiëntieverbeteringen vergeleken met 28% in het voorgaande jaar. Deze resultaten zijn indicatief voor een efficiënte kostenbeheersing en een optimale allocatie van middelen.Het bedrijf blijft innoveren en uitbreiden in de snelgroeiende sectoren zoals Connected TV (CTV) en digitale identificatie via UID2. Door samenwerkingen met grote contentproviders zoals Disney, NBCUniversal en Roku, versterkt The Trade Desk zijn leiderschap in de CTV-markt. De nadruk op OpenPath en OpenPass initiatieven illustreert verder de commitment van het bedrijf aan transparantie en efficiëntie in programmatic advertising.


Voor het tweede kwartaal van 2024 voorspelt The Trade Desk een omzet van minstens $575 miljoen en een aangepaste EBITDA van ongeveer $223 miljoen, wat het vertrouwen in zijn bedrijfsmodel en groeivooruitzichten verder versterkt.


The Trade Desk heeft ook zijn financiële kracht benut om aandelen terug te kopen, wat een belangrijke strategie is om aandeelhouderswaarde te verhogen. In het eerste kwartaal van 2024 heeft het bedrijf $125 miljoen van zijn klasse A gewone aandelen teruggekocht. Dit is onderdeel van een groter terugkoopprogramma waarvoor nog $575 miljoen beschikbaar en geautoriseerd is.

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..