top of page

Hierdoor ziet Robinhood inkomsten en winst hard groeien in het eerste kwartaal

In het kort:

  • Robinhood's Q1 netto-inkomsten bedroegen $157 miljoen, of $0,18 per aandeel, een aanzienlijke stijging ten opzichte van een verlies van $511 miljoen in Q1 2023.

  • De netto-omzet steeg naar $618 miljoen, ver boven de verwachte $555 miljoen, met een recordstijging van 59% in transactie-omzet.

  • Het aantal actieve maandelijkse gebruikers groeide naar 13,7 miljoen, met een record aan netto-stortingen van $11,2 miljard.


In de eerste drie maanden van 2024 heeft Robinhood (NASDAQ: HOOD) een indrukwekkende financiële prestatie geleverd die de verwachtingen van Wall Street overtrof. Deze resultaten werden voornamelijk gedreven door een significante stijging in de handel in cryptocurrencies.


De totale omzet voor Q1 bedroeg $618 miljoen, wat niet alleen hoger was dan de verwachting van $555 miljoen maar ook een sterke stijging van de $441 miljoen van het jaar daarvoor markeert. Deze cijfers geven duidelijk blijk van de hernieuwde belangstelling voor cryptocurrency-handel en de effectiviteit van Robinhood’s platform in het aantrekken en behouden van actieve gebruikers.


De aandelenkoers van Robinhood sinds de beursgang:


De inkomsten per aandeel (EPS) van $0,18 overtroffen ruimschoots de verwachting van $0,06. Dit is al helemaal een opvallende verbetering vergeleken met de $0,03 in Q4 2023 en een verlies van $0,57 in Q1 2023. Deze positieve omslag in netto-inkomsten van $157 miljoen toont aan dat Robinhood niet alleen zijn marktpositie heeft versterkt maar ook zijn financiële gezondheid aanzienlijk heeft verbeterd in deze korte periode. De maandelijkse actieve gebruikers namen toe tot 13,7 miljoen, wat de verwachtingen van analisten ook ruimschoots overtrof en een solide groei van de gebruikersbasis aantoont.


De operationele veranderingen binnen het bedrijf, waaronder de uitbreiding van het aanbod van cryptodiensten, hebben duidelijk vruchten afgeworpen. Cryptocurrency-inkomsten sprongen namelijk naar $126 miljoen, een stijging van 232% vergeleken met het vorige jaar. Dit onderdeel vormt nu een substantieel deel van de transactie-gebaseerde omzet die op $329 miljoen uitkwam. Daarnaast heeft Robinhood zijn technologische infrastructuur verder geoptimaliseerd, wat heeft bijgedragen aan een efficiëntere gebruikerservaring en sterkere klantenbinding.


Ondanks de potentieel uitdagende regelgevende toekomst, met name vanwege de recente Wells Notice van de SEC, blijft het sentiment rond Robinhood voor nu positief. De verwachtingen voor de rest van 2024 zijn sterk, met een verwachtte omzet van minstens $575 miljoen voor het tweede kwartaal. Terwijl het platform blijft groeien in gebruikersaantallen en financiële prestaties, positioneert het zich als een sleutelspeler in zowel de aandelen- als nu ook steeds meer de cryptomarkten. Het aandeel stijgt 5,71% in de nabeurs tot nu toe.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..