top of page

Dit is de reden waarom Alfen aandelen stijgen vandaag

In het kort:

  • Goldman Sachs Group heeft zijn belang in Alfen verhoogd van 5,81% naar 6,25%, dit nieuws zorgt er mede voor dat Alfen aandelen vandaag een mooie stijging laten zien.

  • Alfen heeft een langetermijncontract met CATL gesloten voor de levering van batterijen, een strategische zet om aan de groeiende vraag naar energieopslag in Europa te voldoen, met een verwachte marktgroei van 60% in 2024.

  • Alfen's indrukwekkende ROE van 24% en een netto-inkomensgroei van 58% over de afgelopen vijf jaar onderstrepen de sterke fundamenten van het bedrijf, waardoor het aandeel de afgelopen drie maanden met 54% is gestegen.


De recente ontwikkelingen rondom Alfen, de Nederlandse specialist in energieoplossingen, tonen een bedrijf in volle vaart richting de toekomst. Met een reeks strategische beslissingen en financiële sterktes trekt Alfen de aandacht van grote spelers op de markt, waaronder Goldman Sachs Group, en zet het bedrijf zich stevig op de kaart in de groene energierevolutie. Op het moment van schrijven zijn Alfen aandelen al met 6,90% gestegen na het openen van de beurs vanochtend.


De aandelenkoers van Alfen sinds de beursgang:


Groeiend vertrouwen van investeerders

Goldman Sachs lijkt gecharmeerd van Alfen. Recentelijk heeft deze financiële grootmacht zijn aandeel in Alfen opgevoerd tot een indrukwekkende 6,25%, een stijging vanaf de vorige melding van 5,81%. Een strategische zet die zo vlak voor de bekendmaking van de jaarcijfers van Alfen de aandelenkoers een flinke duw in de rug geeft. Maar waarom zet Goldman Sachs juist nu in op Alfen, en wat zegt dit over de toekomst van het bedrijf?


Strategische Partnerschappen en Marktgroei

De ondertekening van een langetermijncontract met CATL voor de levering van batterijen onderstreept Alfen's commitment aan het adresseren van de stijgende vraag naar energieopslag in Europa.



Dit contract, cruciaal voor de versterking van de leveringsketen, positioneert Alfen als een sleutelspeler in een markt die naar verwachting met 60% zal groeien in 2024. Met een geleverde en contractueel overeengekomen capaciteit van meer dan 777 megawattuur in verschillende Europese landen, toont Alfen zijn capaciteit om aan de voorhoede te staan van de energietransitie.


Financiële Prestaties en Toekomstvisie

De indrukwekkende financiële prestaties van Alfen, met een ROE van 24% en een netto-inkomensgroei van 58% over de laatste vijf jaar, weerspiegelen de sterke fundamenten van het bedrijf. Deze cijfers, gecombineerd met de significante stijging van het aandeel met 54% over de afgelopen drie maanden, benadrukken de aantrekkelijkheid van Alfen voor beleggers en de potentie van het bedrijf in de snelgroeiende markt voor duurzame energieoplossingen.


Goldman Sachs en de Groene Gok

De beslissing van Goldman Sachs om zijn belang in Alfen te vergroten, kan gezien worden als vertrouwen in herstel van Alfen: de toekomst is groen, en Alfen speelt hierin een cruciale rol. Deze beslissing komt op een jaar dat Alfen zijn verwachtingen voor 2023 naar beneden bijstelt naar €490 miljoen tot €520 miljoen, een daling ten opzichte van de eerdere prognose. Echter, deze bijstelling lijkt geen demper te zetten op het enthousiasme van investeerders, mede dankzij de sterke groei in de energieopslagmarkt en de belangrijke rol van laadpalen voor elektrische voertuigen.




Explosieve Groei in Energieopslag

De cijfers liegen er niet om: in het eerste halfjaar van 2023 zag Alfen de omzet in zijn energieopslagsystemen maar liefst met 526% stijgen tot €58,8 miljoen. Een groei die voortgezet werd in het derde kwartaal, met een omzet van €51,5 miljoen, een toename van 201% vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2022. Deze cijfers onderstrepen de explosieve vraag naar duurzame energieoplossingen, waar Alfen met zijn TheBattery Elements en TheBattery Mobile systemen een leidende rol in speelt.


Met een orderportefeuille die inmiddels de €170 miljoen overstijgt, laat Alfen zien dat het een niet te negeren speler is in de transitie naar een koolstofvrije energievoorziening. De projecten variëren van grootschalige energieopslagsystemen in Nederland, België, en Finland, tot aan de ondersteuning van het capaciteitsmarkt in België met een 24MW/54MWh systeem.


Laadpalen: de Sleutel tot Herstel

Ondanks de neerwaartse bijstelling van de verwachtingen voor 2023, blijft Alfen positief over de lange termijn, met name voor de markt van EV Charging. Het jaar 2023 wordt gezien als een overbruggingsjaar na de buitengewone vraag in 2022. Maar met de aanhoudende groei in de verkoop van elektrische voertuigen en de noodzaak voor uitgebreide laadinfrastructuur, zijn Alfen's laadpalen cruciaal voor niet alleen het herstel van het bedrijf, maar ook voor de versnelling van de elektrische revolutie.


Bekijk uitgebreide video analyse.




Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page