top of page

Airbnb kwartaalcijfers, enorme winstgroei verwacht

Bijgewerkt op: 19 mrt.

In het kort:

  • Airbnb (ABNB), wordt verwacht een stijging van de winst per aandeel met 43,8% jaar-op-jaar te rapporteren tot $0,69, met een omzetstijging van 13,5% tot $2,16 miljard voor het vierde kwartaal.

  • Belangrijke indicatoren zoals 'Gross Booking Value', 'Nights and Experiences Booked', en 'Gross Booking Value per Night and Experience Booked' zijn cruciale cijfers die analisten in de gaten houden.

  • Deze voorspellingen voor deze cijfers zijn respectievelijk $15,12 miljard, 97,85 miljoen, en $154,52.

Als een soort financieel orakel dat de toekomst van de deeleconomie probeert te voorspellen, kijken beleggers reikhalzend uit naar de kwartaalcijfers van Airbnb (ABNB). Met de verwachtingen hooggespannen, gezien de voorspelde cijfers voor dit kwartaal hoog zijn.


De koers van Airbnb aandelen sinds de beursgang:


Een Enorme Verwachte Winstgroei

In de aanloop naar de publicatie van de kwartaalcijfers, staat Airbnb in de schijnwerpers met een enorme voorspelde winstgroei. Met een verwachte toename van 43,8% in de winst per aandeel tot $0,69, lijkt Airbnb de vruchten te plukken van een herlevende reisindustrie na de Covid pandemie. De omzet, die naar verwachting met 13,5% zal stijgen tot $2,16 miljard, schildert een beeld van een bedrijf op hernieuwde snelheid vooruit.


De consensus onder analisten, die de EPS-schatting met 2,74% naar boven bijstelde, dit onderstreept nog maar het feit dat de verwachtingen hoog zijn voor de komende kwartaalcijfers.



Belangrijke Cijfers die het Verhaal Vertellen

Onder de motorkap van de kwartaalcijfers liggen enkele cruciale indicatoren die de gezondheid en het potentieel van Airbnb onthullen. Met een 'Gross Booking Value' die naar verwachting de $15,12 miljard zal aantikken, lijkt het bedrijf zijn positie als marktleider te verstevigen. De 'Nights and Experiences Booked', een maatstaf voor de vraag naar Airbnb's aanbod, wordt geschat op 97,85 miljoen - een getuigenis van het groeiende vertrouwen van de consument in het platform.


Airbnb op de Drempel van Groei

Terwijl de financiële wereld in spanning wacht op de onthulling van Airbnb's kwartaalcijfers, reflecteren de prognoses en analistenverwachtingen een bedrijf op de drempel van significante groei. Met de blik gericht op expansie, klanttevredenheid en innovatie, lijkt Airbnb klaar om de verwachtingen te overtreffen en zijn stempel op de markt te drukken. Op dinsdag, na de sluiting van de beurs zal Airbnb de kwartaalcijfers bekend maken.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page