top of page

Coca-Cola Kwartaalcijfers, dit zijn de verwachtingen

In het kort:

  • Coca-Cola wordt verwacht een netto-inkomen van $2,15 miljard te rapporteren in het vierde kwartaal van 2023, een stijging van bijna 10%, met een omzetgroei van bijna 7% tot $10,76 miljard.

  • De verwachte winst per aandeel (EPS) is 49 cent, een stijging van 4 cent ten opzichte van het voorgaande jaar, ondanks een voorspelde daling van de vrije kasstroom naar $1,93 miljard van $2,24 miljard in het vierde kwartaal van 2022.

  • Analisten richten zich op de groei van de inkomsten in Latijns-Amerika (bijna 13%) en Noord-Amerika (bijna 5%), en houden de volumeverkoop in de gaten als indicator voor het accepteren van hogere prijzen door consumenten.


Beleggers houden hun adem in voor het vierde kwartaalrapport van Coca-Cola. Als de verpersoonlijking van het Amerikaanse kapitalisme in een rood blikje, staat Coca-Cola op het punt om, volgens analisten, sterke cijfers neer te zetten in omzetgroei en boven alles winstgroei. Ook is er minder nieuws als we kijken naar de voorspelde vrije kasstroom, welke verwacht wordt te zullen dalen.


De koers van Coca-Cola aandelen sinds de beursgang:


De Cijfers Onder de Dop

Met een verwacht netto-inkomen dat bijna zo sprankelend is als het product zelf, stijgt Coca-Cola naar een hoogte van $2,15 miljard, een stijging van 10% vergeleken met het jaar ervoor. De omzet wordt geschat op $10,76 miljard, wat neerkomt op een groei van 7% jaar-op-jaar. Dit is een duidelijk teken dat, ondanks de inflatoire druk, de wereld nog steeds vraag heeft in Coca-Cola.


Winst per Aandeel en de Bitterheid van Vrije Kasstroom

In een tijd waarin elke cent telt, verwacht men dat Coca-Cola's EPS met 4 cent stijgt tot 49 cent. Echter, niet alles is zoet in het koninkrijk van Coca-Cola, aangezien de vrije kasstroom naar verwachting zal dalen tot $1,93 miljard van een vorige $2,24 miljard in Q4 2022. Dit brengt een zure noot in dit hele verhaal van de kwartaalcijfers. Deze daling kan invloed hebben op het bedrijf zijn vermogen om te investeren in groei-initiatieven en innovatie, wat essentieel is voor het behouden van zijn marktleiderschap.


Latijns-Amerika en Noord-Amerika: De Smaakmakers van Groei

De groei van Coca-Cola heeft een duidelijk regionaal smaakprofiel, met Latijns-Amerika en Noord-Amerika als de belangrijkste ingrediënten. Met een bijna 13% sprong in inkomsten uit Latijns-Amerika en een solide 5% groei uit Noord-Amerika, lijkt het erop dat Coca-Cola's recept voor succes een gevarieerd menu van geografische markten omvat.


Vooruitzichten

Terwijl Coca-Cola zijn strategische transformatie voortzet met nieuwe smaken zoals Coca-Cola Spiced, ligt er een schaduw over de toekomst door een dreigende belastingclaim van de IRS. Deze onzekerheid, die potentieel miljarden aan terugvorderingen omvat, zou de toekomstige financiële prestaties van het bedrijf kunnen beïnvloeden. Echter is dat voor nu slechts een kwestie van speculeren natuurlijk, maar het is zeker iets om komende maanden in de gaten te houden gezien het een aanzienlijke impact zou kunnen hebben op Coca-Cola.



Conclusie

Met de ogen gericht op de aankomende cijfers, balanceert Coca-Cola tussen de zoete smaak van succes en de mogelijke bitterheid van fiscale uitdagingen. Terwijl het bedrijf navigeert door de golven van innovatie, digitale investeringen en marktuitbreiding, blijft de vraag of Coca-Cola zijn bruisende streak van overtreffende verwachtingen kan voortzetten. Op dinsdag, voor het openen van de markt, kunnen we de kwartaalcijfers van Coca-Cola verwachten.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page