top of page

De Groeiende Rol van Alfen in Europese Energieopslag met CATL Deal

Samenvatting:

  • Leveringsovereenkomst: Alfen, een Almeers bedrijf gespecialiseerd in energieoplossingen, sluit een langdurige overeenkomst met CATL, marktleider in nieuwe energietechnologieën.

  • Groei Energieopslag: De Europese markt voor energieopslag verwacht een groei van 60% in 2024. Alfen wil met deze deal aan de stijgende vraag voldoen.

  • Alfen's Expertise: Alfen ontwikkelt sinds 2011 energieopslagsystemen met een capaciteit van meer dan 777MWh in 11 Europese landen.

Europese energieopslag markt groeit met 60% in 2024


Het Nederlandse bedrijfsleven blijft niet achter in de razendsnelle race van de energietransitie. Neem nou Alfen uit Almere, niet zomaar een bedrijf, maar een pionier in innovatieve energieoplossingen. Hun recente overeenkomst met CATL, niemand minder dan de wereldleider in energietechnologie, laat zien dat ze meespelen op het hoogste niveau. Deze deal is niet alleen een overwinning voor Alfen, maar ook een strategische zet in een markt die alleen maar hongeriger wordt naar duurzame energieoplossingen.


Nu de energiemarkt zich in een spurt bevindt, is het cruciaal om op de golven van verandering mee te surfen. De voorspelde groei van 60% in de opslagcapaciteit van energie in Europa tegen 2024 is geen klein bier. Het gaat hier om de essentiële balans tussen vraag en aanbod in de elektriciteitssector, iets waar Alfen met hun TheBattery™-oplossingen een cruciale rol in speelt. Marco Roeleveld, de CEO van Alfen, benadrukt dat de samenwerking met CATL hen in staat stelt om deze groei bij te benen en hun positie in de energieopslagmarkt te versterken.


Sinds 2011 timmert Alfen aan de weg met hun energieopslagsystemen. Hun aanwezigheid is niet beperkt tot de Nederlandse markt; ze staan op de kaart in meer dan negen Europese landen. Met een capaciteit van meer dan 777MWh tonen ze aan dat ze niet alleen ambities hebben, maar deze ook waarmaken. Hun producten, TheBattery Elements en TheBattery Mobile, zijn ontworpen om te voldoen aan diverse eisen van verschillende markten, zonder in te leveren op prestaties, flexibiliteit, modulariteit en duurzaamheid.


Deze overeenkomst tussen Alfen en CATL is een schoolvoorbeeld van hoe Nederlands ondernemerschap en innovatie de basis leggen voor een duurzamere toekomst. Het is niet alleen een strategische zet in een groeiende markt, maar ook een statement dat Nederland in de voorhoede staat als het gaat om de energietransitie. Met deze samenwerking zet Alfen niet alleen zichzelf, maar ook Nederland op de kaart in de wereld van duurzame energieoplossingen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page