top of page

Analyse van de 5 nieuwe aandelen op 2024 kooplijst Goldman Sachs

In het kort:

  • Goldman Sachs heeft onlangs verschillende aandelen toegevoegd aan zijn Conviction List, met meer dan 50% potentieel rendement.

  • WW International heeft een agressieve strategie ingezet om de terugloop in abonnees en inkomsten tegen te gaan, terwijl First Solar profiteert van gunstige langetermijntrends in de schone energie sector.

  • Burberry wordt geconfronteerd met sectorale uitdagingen en vereist geduld van beleggers. Puma en Kuaishou Technology laten sterke fundamenten zien, ondanks enkele uitdagingen.


Goldman Sachs heeft recentelijk verschillende aandelen toegevoegd aan zijn Conviction List, een selectie van aandelen waarvan wordt verwacht dat ze meer dan 50% potentieel rendement hebben. Hieronder allereerst de aandelen die volgens Goldman Sachs goed gepositioneerd zijn voor verdere groei, met daaronder mijn bevindingen over deze aandelen.Onder de geselecteerde aandelen bevinden zich:


  • WW International (Koersdoel: $18, Potentieel rendement: 105%): Het Amerikaanse bedrijf, voorheen bekend als Weight Watchers, streeft naar een ommekeer in zijn dalende abonneebestand en inkomsten. Goldman gelooft dat WW's nieuwe aanpak, met name de lancering van een obesitasmedicijn, een katalysator kan zijn voor herstel.

  • First Solar (Koersdoel: $275, Potentieel rendement: 59%): Deze Amerikaanse producent van zonnepanelen wordt gunstig gepositioneerd geacht om te profiteren van Amerikaanse stimuleringsmaatregelen voor schone energie. Goldman verwacht verbetering in de bruto-marges van First Solar, ondersteund door prijsstijgingen en kostenverlagingen.

  • Burberry (Koersdoel: 2500 pence, Potentieel rendement: 75%): De Britse luxemodefabrikant wordt door Goldman gezien als een merk met een positieve koerswijziging, wat de voorspelling van marktaandeelwinsten rechtvaardigt. Ondanks een hogere geschatte koers-winstverhouding dan sectorgenoten, wordt het koersdoel op 2500 pence vastgesteld.

  • Puma (Koersdoel: 85 euro, Potentieel rendement: 68%): Deze Duitse sportkledingfabrikant wordt door Goldman opgenomen, met een prijsdoel van 85 euro, wat een opwaarts potentieel van ongeveer 68% impliceert.

  • Kuaishou Technology (Koersdoel: 88 Hong Kong dollars, Potentieel rendement: 70%): Deze in Hong Kong genoteerde Chinese korte videoaanbieder wordt door Goldman gezien als gunstig gewaardeerd gezien de verwachte inkomstengroei in 2024 en 2025.


WW International: Op Weg naar een Ommekeer?

WW International, voorheen bekend als Weight Watchers, heeft een agressieve strategie ingezet om de terugloop in abonnees en inkomsten tegen te gaan. Het bedrijf heeft Sequence, een weight-management telehealth platform, overgenomen en geïntegreerd met zijn bestaande diensten. Deze zet heeft geleid tot een stijging van het aantal betaalde abonnees naar 4 miljoen. Het bedrijf rapporteerde een omzetdaling van 14% YoY, maar een positieve ontwikkeling in zijn Clinical Subscribers met 23% QoQ. WW International handhaafde zijn volledigjaarsverwachtingen, met een verwachte omzet tussen $890 miljoen en $910 miljoen.


First Solar: Positieve Langetermijnvooruitzichten

Hoewel First Solar in 2023 slechts een bescheiden rendement van 15% behaalde, wijzen langetermijntrends op positieve vooruitzichten. De wereldwijde focus op schone energie en de Inflation Reduction Act dragen bij aan het gunstige klimaat voor het bedrijf. First

Solar anticipeert op een stijging van de bruto-marges van 20% naar 30% in de komende drie jaar, ondersteund door lagere kosten per watt en solide gemiddelde verkoopprijzen. Het bedrijf heeft ook een solide orderportefeuille van 81,8 gigawatt tot 2030.Burberry: Geduld Nodig in Tijden van Sectorale Uitdagingen

Burberry werd recentelijk gedowngraded van Buy naar Hold door Stifel. Ondanks de positieve vooruitzichten voor het merk onder leiding van CEO Daniel Lee, worden externe factoren, zoals sectorale trends, gezien als obstakels voor een onmiddellijke ommekeer. Stifel benadrukt dat verdere verbeteringen mogelijk worden belemmerd door een uitdagende externe omgeving in 2024.


Puma: Significante Invloed van Institutionele Beleggers

Puma, met een aanzienlijke institutionele eigendom van 40%, wordt sterk beïnvloed door de handelsacties van deze investeerders. Het bedrijf heeft geen hedgefondsbezit, maar wordt gedomineerd door Financière Pinault SCA met een belang van 30%. Puma's aantrekkelijkheid voor institutionele investeerders suggereert vertrouwen in de groeivooruitzichten bij deze prominente investeerders.


In het derde kwartaal bedroeg de operationele winst van Puma 236,3 miljoen euro ($252,3 miljoen), wat een daling betekende ten opzichte van 257,7 miljoen euro een jaar eerder. De omzet overtrof echter de verwachtingen van analisten met een groei van 6% in valuta-aangepaste termen, wat resulteerde in een totaal van 2,31 miljard euro. De brutomarge kwam sterker uit dan verwacht, namelijk op 47,1%, vergeleken met 46,8% een jaar geleden. Analisten hadden een daling van de brutomarge verwacht.


Puma bevestigde zijn doelstelling voor een jaarlijkse operationele winst tussen 590 miljoen en 670 miljoen euro en verwacht een "sterke verbetering van de winstgevendheid" in het vierde kwartaal, geholpen door lagere kosten voor marketing, sourcing en vracht, ondanks een sombere achtergrond voor de consumentenvraag.


CEO Arne Freundt benadrukte echter dat het bedrijf conservatief en voorzichtig blijft, gezien de vele onzekerheden in de wereld. Valuta-effecten hadden een negatieve invloed op de verkoop in eurotermen, voornamelijk vanwege de aanzienlijk sterkere euro in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, waardoor de omzetting van de dollarprijzen naar de thuismunt van Puma werd beïnvloed.


Kuaishou Technology: Sterke Earnings Growth Ondanks Lage ROE

Ondanks een lage Return on Equity (ROE) van 2,7%, heeft Kuaishou Technology indrukwekkende winstgroei laten zien, met een stijging van 29% in de afgelopen vijf jaar. Het bedrijf heeft geen dividend uitgekeerd, wat wijst op een focus op het herinvesteren van winsten in de bedrijfsactiviteiten. Analisten voorspellen een voortzetting van de groei, ondersteund door gunstige macro-economische omstandigheden en het Inflation Reduction Act.


Conclusie: Diverse Kansen en Overwegingen

De hierboven besproken aandelen bieden diverse kansen en overwegingen voor beleggers. Van WW International's strategische herpositionering tot de positieve langetermijntrends voor First Solar, en de uitdagingen waar Burberry voor staat te midden van sectorale druk. Puma en Kuaishou Technology worden beïnvloed door institutionele investeerders en laten sterke fundamenten zien, ondanks enkele uitdagingen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!