top of page

Dit zijn de beste investeringen voor 2024 volgens Goldman Sachs

In het kort:

  • Comeback Zuid-Koreaanse ETF's: Goldman Sachs voorspelt een opvallende comeback in 2024, met een verwachte winstgroei van 54% voor Zuid-Koreaanse bedrijven, vooral in de halfgeleiderindustrie.

  • Toenemende interesse ondanks rendementsverschil: Ondanks een magere jaarlijkse opbrengst van 2,1% in de afgelopen vijf jaar voor de iShares MSCI South Korea ETF, heeft het recentelijk $379 miljoen aangetrokken, ongeveer 10% van zijn totale activa.

  • Brede economische groei en investeringskansen: Goldman Sachs voorspelt een positieve groei voor de Zuid-Koreaanse economie in 2024 en 2025, met verwachte groeicijfers van 2,3% en 2,4%.


Na een periode van teleurstellende prestaties lijken Zuid-Koreaanse exchange-traded funds (ETF's) klaar te staan voor een opmerkelijke comeback in 2024, volgens voorspellingen van Goldman Sachs. Het financiële instituut voorziet een indrukwekkende winstgroei van 54% voor Zuid-Koreaanse bedrijven, met name in de halfgeleiderindustrie die herstelt van een daling in de winst in 2023.


Zwakke prijzen, sterke interesse

Ondanks een vijfjarig jaarlijks rendement van slechts 2,1% voor de $3,75 miljard iShares MSCI South Korea ETF (EWY), in vergelijking met de Amerikaanse SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) met 12,5%, is recente interesse merkbaar. EWY heeft in de tweede helft van dit jaar $379 miljoen aan kapitaal aangetrokken, wat neerkomt op ongeveer 10% van zijn totale activa.


Tegenvallende earnings, maar hoopvolle toekomst

Hoewel Zuid-Koreaanse bedrijven dit jaar een gemiddelde winstdaling van 36% hebben ervaren en vorig jaar relatief vlak waren, voorspelt Goldman Sachs een opmerkelijke ommekeer. De voorspelling is een stijging van 54% in 2024 en 20% extra groei in 2025, volgens het rapport van 24 november 2023.


Zuid-Koreaanse Economie: groei op de horizon

Niet alleen ETF's, maar ook de Zuid-Koreaanse economie zelf staat volgens Goldman Sachs op het punt van groei in 2024 en 2025.


De voorspelling van Goldman schetst een rooskleurig beeld van Zuid-Korea's reële bruto binnenlands product (GDP) met een verwachte groei van 2,3% in 2024 en 2,4% in 2025, vergeleken met de voorspelde 1,5% in 2023. Een cyclisch herstel in de techsector wordt gezien als drijvende kracht.


Ondanks dat Zuid-Korea de vierde grootste economie in Azië is, wordt het vaak beschouwd als ondergewaardeerd, wat bekend staat als de "Korea Discount." Met een prijs-boekverhouding van 0,92 en een koers-winstverhouding van 18,93, ziet Goldman Sachs investeringspotentieel in de Kospi-index.


Defensieaandelen en geopolitieke risico's

Opmerkelijk is dat de defensiesector van Zuid-Korea volgens Goldman Sachs de meeste groeimogelijkheden biedt, met namen als Korea Aerospace Industries, Hanwha Aerospace, Hyundai Rotem, Hanwha Systems en LIG Nex1. Deze worden gezien als goede investeringen gezien volgens Goldman Sachs gezien het sterke winstgroeipotentieel en het feit dat Zuid-Korea een belangrijke speler is op de wereldwijde wapenmarkt.


Short-selling ban en historische trends

Een ander opvallend element is het recente verbod op short-selling in Zuid-Korea tot eind juni 2024. Historisch gezien heeft de KOSPI-index na dergelijke verboden sterk gepresteerd, met een verwachte stijging van minstens 10% in de volgende 6 maanden.Conclusie

In anticipatie van een mogelijke opleving van Zuid-Koreaanse ETF's en een bredere economische groei, lijken beleggers hun blik te richten op een markt met aanzienlijk potentieel. Goldman Sachs blijft optimistisch over Zuid-Koreaanse investeringen, met een nadruk op de groeikansen in diverse sectoren.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

コメント


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..