top of page

Morgan Stanley verwacht een stijging van ruim 60% voor dit aandeel

In het kort:

  • First Solar blijft veerkrachtig te midden van tegenslagen in de alternatieve energiemarkt.

  • Het bedrijf heeft volgens Morgan Stanley een 'near-term competitive moat' als Amerikaanse producent van zonnepanelen.

  • Ondanks langetermijnrisico's in de verkoopprijzen, wordt de huidige waardering als aantrekkelijk beschouwd.


De zonne-energiegigant First Solar (FSLR) staat in de schijnwerpers na een opmerkelijke upgrade van Morgan Stanley. Analist Andrew Percoco tilt de beoordeling van de aandelen op van "equal weight" naar "overweight," met een ambitieus prijsdoel van $237 per aandeel. Deze beslissing, die een potentieel rendement van maar liefst 64% suggereert, komt op een cruciaal moment voor de alternatieve energiemarkt.


Het koersverloop van First Solar aandelen sinds de beursgang:


Weerstand tegen slechte markt omstandigheden

Terwijl de aandelenmarkt voor alternatieve energie de laatste maanden geteisterd werd door tegenwind, liet ook First Solar een dalende koers zien. Ondanks een daling van 20% in de afgelopen drie maanden, beschouwt Morgan Stanley het recente prijspunt als een aantrekkelijk instapmoment voor investeerders die op zoek zijn naar investeringen in de duurzame sector.


Concurrentievoordeel en beleidsvoordelen

Wat maakt First Solar volgens Morgan Stanley zo veerkrachtig? Het bedrijf, gevestigd in de Verenigde Staten, heeft een "near-term competitive moat" als producent van zonnepanelen. Gunstige beleidsveranderingen, waaronder de Inflation Reduction Act, hebben First Solar in een bevoorrechte positie gebracht. De voordelen van deze wet en binnenlandse contentvereisten blijven waarschijnlijk een sleutelrol spelen in de concurrentiepositie van het bedrijf.


Marktprestaties en vooruitzichten

In de pre-market trading toont First Solar een opwaartse trend met een stijging van 3,70% tot $149,51. Hoewel de korte-termijn technische score aangeeft dat het aandeel iets minder bullish is geweest, behoudt het een sterk koopadvies met een gemiddeld prijsdoel van $232,03.


Derde kwartaalresultaten First Solar

First Solar Inc. (FSLR) heeft op 31 oktober 2023 zijn resultaten voor het derde kwartaal bekendgemaakt, waarbij het bedrijf een winst van $268,4 miljoen rapporteerde. De in Tempe, Arizona gevestigde onderneming behaalde een winst van $2,50 per aandeel, wat hoger is dan de verwachtingen van Wall Street. De gemiddelde schatting van analisten was $2,09 per aandeel.


Ondanks het overtreffen van de winstverwachtingen, kwam de omzet van het grootste Amerikaanse zonne-energiebedrijf uit op $801,1 miljoen, wat lager was dan de voorspellingen van de markt van $900,9 miljoen.


Voor het volledige boekjaar verwacht First Solar een winst per aandeel in de range van $7,20 tot $8, met een omzet tussen $3,4 miljard en $3,6 miljard. Deze vooruitzichten illustreren een positieve kijk op de toekomst, ondanks een gemiste omzetprognose voor het derde kwartaal. Het bedrijf blijft zich inzetten voor groei en stabiliteit te midden van de dynamische markt voor hernieuwbare energie.


Conclusie

Ondanks zorgen over mogelijke langetermijnrisico's in de verkoopprijzen die de winstmarges kunnen beïnvloeden, rechtvaardigt Morgan Stanley de beoordelingsverhoging. First Solar wordt geprezen voor het bieden van een van de beste risico-gecorrigeerde winstprofielen voor de komende 2-3 jaar. Beleggers richten momenteel hun aandacht op de verwachte kwartaalresultaten op 29 januari 2024.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!