top of page

Adobe stijgt flink na het verhogen van hun outlook

Bijgewerkt op: 27 mrt. 2023

De aandelen van Adobe klommen met 5% na sluitingstijd, nadat ze beter dan verwachte resultaten voor het eerste kwartaal hebben gerapporteerd en zeer optimistische verwachtingen hebben gezet voor dit jaar!


Winst: Aangepast, $3,80 per aandeel, vergeleken met de verwachte $3,68 per aandeel volgens analisten Omzet: $4,66 miljard, hoger dan de voorspelde $4,62 miljard volgens analisten


Afgelopen kwartaal steeg de omzet met 9% op jaarbasis, terwijl de nettowinst een lichte daling vertoonde tot $1,25 miljard. De "Creative Cloud-design' software, onderdeel van Adobe's Digital Media-segment, droeg het hardst bij aan de omzet met een stijging van 9% tot $3,4 miljard. Het Digital Experience-segment, met Marketo marketingsoftware, leverde ook een gezonde $1,18 miljard aan omzet op.


Voor volgend kwartaal zijn de verwachtingen optimistisch, met een aangepaste winst per aandeel tussen $3,75 en $3,80 en een omzet tussen $4,75 miljard en $4,78 miljard.


Adobe verhoogde zijn winstverwachting voor 2023 en ziet nu een aangepaste winst per aandeel van $15,30 tot $15,60, met $1,7 miljard aan netto nieuwe jaarlijks terugkerende inkomsten uit Digital Media. In december zei Adobe $15,15 winst per aandeel voor het hele jaar te verwachten, met $1,65 miljard aan netto-nieuwe Digital Media ARR. Analisten hadden $15,31 winst per aandeel verwacht.


Tijdens het kwartaal is Adobe in gesprek geweest met toezichthouders uit de VS, het VK en de EU over de voorgenomen overname van Figma, een ontwerpsoftware-startup, voor $20 miljard. Deze acquisitie is cruciaal voor Adobe, omdat het hen in staat stelt hun productaanbod verder te diversifiëren en een nog steviger grip op de markt voor ontwerpsoftware te krijgen, als een octopus die zijn tentakels uitstrekt om nieuwe kansen te grijpen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page