top of page

Michael Burry verwijdert zijn tweet na beursvoorspelling

Bijgewerkt op: 27 mrt.

Michael Burry, de man die bekendheid verwierf door zijn correcte voorspelling van de subprime hypotheekcrisis in 2008, heeft zijn visie op de huidige bankencrisis bijgesteld. Hij verwacht nu dat de crisis snel voorbij zal zijn zonder ernstige schade, terwijl hij slechts een dag eerder nog waarschuwde dat de onrust veroorzaakt door de ondergang van Silicon Valley Bank vergelijkbaar is met eerdere crashes in 2000 en 2008. Het bizarre is dat hij altijd zijn tweets verwijdert. Maar er is een twitter account die zijn deleted tweets in de gaten houdt!
Burry staat erom net als Rabi om bekend al geruime tijd te waarschuwen voor een marktbubbel en heeft speculatieve activa zoals cryptocurrencies, meme-aandelen en SPAC's in het bijzonder onder de aandacht gebracht. Ook is hij kritisch over de Federal Reserve en vindt hij dat deze achterloopt op de inflatiecurve.

Hoewel het niet duidelijk is wat Burry heeft doen besluiten om zijn visie op de bankencrisis bij te stellen, is het opmerkelijk dat de afgelopen dagen twee van de grootste bankfaillissementen in de Amerikaanse geschiedenis hebben plaatsgevonden: Silicon Valley Bank en Signature Bank. Dit heeft geleid tot buitengewone reddingsacties van toezichthouders, waaronder het ondersteunen van deposito's en het aankondigen van een financieringsfaciliteit voor noodlijdende banken.

Burry werd bekend door zijn juiste voorspelling van de subprime hypotheekcrisis en werd afgebeeld in het boek "The Big Short" van Michael Lewis en de gelijknamige Oscar-winnende film.

1 opmerking

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page