top of page

Twee defensieve aandelen in een lastig markt

In deze volatiele tijden op de markt kijk bekijk ik regelmatig aandelen die jullie in de comments plaatsen. Als er interessante tussen zitten dan deel ik dat ook met jullie.

Hoewel de markt weer begon te stijgen en eerdere verliezen grotendeels werden gecompenseerd, blijft het wankel op de beurzen. Bankaandelen leden enorme verliezen als gevolg van de problemen bij Silicon Valley Bank. Ondertussen wachten beleggers gespannen af wat de inflatie cijfers in de VS zullen zijn morgen. In deze tijden krijg ik regelmatig beleggers aan de deur die vragen of er goede defensieve aandelen te vinden zijn.

Om die reden heb ik gezocht naar bedrijven die niet alleen weerstand kunnen bieden tegen de storm, maar ook hun winst zien groeien, geliefd zijn bij analisten en dit jaar zijn stabiel.

Deze bedrijven hebben weinig schulden en een driemaands "beta" onder 1, wat betekent dat ze minder volatiel zijn dan de bredere markt. Beta meet volatiliteit & dit heb ik al eens uitgelegd. Ze hebben ook een dividendrendement boven de 1%, verwachten dat de winst per aandeel groeit voor 2023 en zijn dit jaar stabiel qua koers. Bovendien hebben de aandelen van deze bedrijven een koopadvies van een meerderheid van de analisten die hen volgen.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

1 opmerking

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..