top of page

Chinese bedrijven ondertekenen duurzaamheidsdoel VN


In het kort:

  • Anta Group, een toonaangevend Chinees sportkledingbedrijf, heeft zich aangesloten bij andere grote bedrijven om zich in te zetten voor duurzaamheid op de SDG-top van de Verenigde Naties.

  • Ze hebben beloofd duurzaamheid te integreren in hun activiteiten, de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en inclusieve ontwikkeling te bevorderen.

  • Anta Group heeft samen met bedrijven als Alibaba, Yili Group, Midea Group en Ningde Era gezamenlijk de toezegging voor duurzame industriële ontwikkeling ondertekend en deze ingediend bij de Verenigde Naties.

Anta Group, een groot Chinees sportkledingbedrijf, heeft zich aangesloten bij andere grote bedrijven om duurzaamheid te bevorderen op de SDG-top van de Verenigde Naties. Ze hebben zich gecommitteerd om duurzaamheid te integreren in hun bedrijfsvoering, de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en inclusieve ontwikkeling te bevorderen. Dit is een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst voor bedrijven wereldwijd.

Duurzaamheid op de VN SDG-top

Anta Group, een prominente speler in de Chinese sportkledingindustrie, heeft zich aangesloten bij een groeiend aantal bedrijven dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Samen met andere vooraanstaande Chinese bedrijven zoals Alibaba, Yili Group, Midea Group en Ningde Era, heeft Anta Group zich gecommitteerd aan duurzaamheid tijdens de SDG-top van de Verenigde Naties.


Deze bedrijven hebben zich verbonden aan tien duurzaamheidsprincipes, waaronder het integreren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) in hun bedrijfsstrategieën, dagelijkse activiteiten en organisatiecultuur. Ze moedigen de ontwikkeling, promotie en verspreiding van milieuvriendelijke technologieën en innovaties aan, streven naar een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en het vergroten van het aandeel van hernieuwbare energie, en zetten zich in voor inclusieve ontwikkeling door ongelijkheid binnen de organisatie te elimineren.

Deze toezegging voor duurzame industriële ontwikkeling werd voorgesteld door Action for Sustainable Businesses in China en onderstreept het engagement van de Chinese bedrijfsgemeenschap voor internationale verantwoordelijkheid en de VN Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling.


Anta Group's Duurzame Inzet

Anta Group heeft niet alleen de toezegging ondertekend, maar ook haar duurzame ontwikkelingspraktijk gedeeld in de SDG Good Practice Database. Het bedrijf heeft zich tot doel gesteld om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken en heeft een duidelijke strategische routekaart voor duurzame ontwikkeling binnen de organisatie geïmplementeerd. Deze routekaart omvat drie kerngebieden: de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten, de opbouw van een groene toeleveringsketen en het behoud van biodiversiteit, evenals sociale verantwoordelijkheid.


Anta Group heeft ook een gesloten ESG-strategische implementatiestructuur opgezet, waarbij de raad van bestuur verantwoordelijk is voor het formuleren van ESG-strategieën, doelstellingen en uitvoerende organen.


Dit heeft geleid tot aanzienlijke resultaten, zoals een bijna 400% omzetgroei van 2015 tot 2022, een vermindering van de uitstootintensiteit van broeikasgassen met meer dan 40% per 100 miljoen yuan aan omzet en een vermindering van het waterverbruik met 22%. Bovendien heeft Anta Group zijn groene supply chain management systeem geüpgraded en werkt het samen met kernleveranciers om de uitstoot van koolstof te beheren en schone en hernieuwbare energie te bevorderen.


Conclusie

Duurzaamheid staat centraal in de strategie van Anta Group, en hun toewijding aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN is een krachtig signaal van hun inzet voor een groenere toekomst. Met concrete acties en resultaten laten ze zien hoe bedrijven een positieve impact kunnen hebben op duurzaamheid en milieu, terwijl ze tegelijkertijd groeien in de zakelijke wereld.


Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..