top of page

Succesvolle Instacart IPO, trekt de IPO markt opnieuw aan?

Bijgewerkt op: 21 sep. 2023

in het kort:

  • Instacart, het Californische boodschappenbezorgbedrijf, heeft met succes zijn beursdebuut gemaakt op de Nasdaq en heeft een waardering van bijna $10 miljard bereikt.

  • De beursgang van Instacart volgt op de recente succesvolle beursgang van het Britse chipbedrijf Arm, wat wijst op een opleving van de markt voor beursintroducties na een periode van stagnatie.

  • Instacart heeft in de eerste helft van 2023 een omzet van $1,5 miljard behaald, een stijging van een derde vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, en boekte voor het eerst winst, $242 miljoen, dankzij kostenbesparingen en een groeiende advertentiebusiness.


Beursgang Instacart markeert opleving na periode van inactiviteit

Het Californische boodschappenbezorgbedrijf Instacart heeft zijn beursdebuut gemaakt op de Nasdaq met een waardering van bijna $10 miljard, wat aan de bovenkant van de verwachtingen lag. Dit volgt op de succesvolle beursgang van het Britse chipbedrijf Arm, dat meer dan $50 miljard waard was. Beide beursintroducties, genoteerd aan de Nasdaq, suggereren dat de markt voor beursgangen weer aantrekt na een periode van stagnatie van ongeveer twee jaar.Instacart´s miljardenwaardering

Instacart, opgericht in 2012 door voormalig Amazon-medewerker Apoorva Mehta, stuurt koeriers naar bestaande supermarkten zoals Walmart om boodschappen te doen voor hun 7,7 miljoen gebruikers. Het bedrijf heeft eerder $2 miljard aan kapitaal opgehaald en zijn beursgang werd al lang verwacht. Instacart maakt slechts 10 procent van zijn aandelen verhandelbaar en verdient ook aan advertenties van derden op de app.


Groeiende cijfers en uitdagingen voor Instacart

Het bedrijf behaalde in de eerste helft van 2023 een omzet van $1,5 miljard, wat een groei van ongeveer 33 procent betekent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het boekte voor het eerst winst, $242 miljoen, na een verlies in dezelfde periode in 2022. Deze winstgevendheid werd bereikt door kostenbesparingen, waaronder personeelsinkrimping in 2022, en een groeiende advertentiebusiness. Hoewel de huidige waardering van Instacart lager is dan de bijna $40 miljard waardering in 2021, blijft het bedrijf groeien, ondanks enigszins getemperde groeiverwachtingen na de piek van de coronapandemie.Toekomstige uitdagingen voor Instacart

Hoewel Instacart zich blijft ontwikkelen, zal het bedrijf geconfronteerd worden met uitdagingen, zoals het aantrekken en behouden van nieuwe klanten, vooral oudere shoppers die de voorkeur geven aan fysieke supermarkten. Instacart heeft echter nog steeds groeipotentieel, vooral in zijn advertentiebusiness, en wordt gezien als een veelbelovende speler op de markt voor online boodschappenbezorging.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!