top of page

5 AI en EV aandelen die ondergewaardeerd zijn

In het kort:

  • Mercedes-Benz: Een topkeuze voor Europese auto's vanwege de nadruk op luxe EV's, met een geschat rendement van 48%.

  • TSMC: Een kernspeler in AI, 5G en EV trends, met een verwachte omzetgroei van 27% in 2024.

  • Daikin Industries: Energiedoelmatigheid staat centraal bij deze Japanse HVAC-specialist, die Goldman Sachs een 54% rendement biedt.

Goldman Sachs, een van 's werelds meest gerespecteerde financiële instellingen, heeft onlangs een lijst met aanbevolen aandelen gepubliceerd die inspelen op actuele en opkomende trends. Van kunstmatige intelligentie tot elektrische voertuigen, hier zijn vijf bedrijven die volgens het onderzoeksteam van de bank klaar zijn voor succes en mogelijk ondergewaardeerd zijn.

1. Mercedes-Benz: Het Luxe EV-Initiatief

Goldman Sachs heeft de nadruk gelegd op Mercedes-Benz als dé Europese autoselectie om op te letten. De overgang van het bedrijf naar luxe EV's heeft de marges nieuw leven ingeblazen, wat de bank ertoe heeft gebracht te suggereren dat het aandeel op een merkbare korting wordt verhandeld. Ze zijn met name enthousiast over de strategische beslissing van het bedrijf om de elektrificatie van het topsegment van zijn portfolio te prioriteren.


2. TSMC: De Tech Gigant die AI Voedt

De Taiwanese halfgeleiderfabrikant staat bekend om zijn bijdragen aan AI, 5G en EV. Ondanks een jaar-op-jaar daling van de kwartaalomzet met 10%, is Goldman Sachs optimistisch over de vooruitzichten van TSMC. Ze verwachten een "scherp herstel" in de komende twee jaar. Goldman gelooft dat de huidige waardering van TSMC geen recht doet aan de potentie van het bedrijf.

3. Daikin Industries: Energie-Efficiëntie in de HVAC-markt

De Japanse HVAC-specialist heeft volgens Goldman Sachs consistent bewezen dat hij zijn winstprognoses kan overtreffen. Hun groeiende aanwezigheid in de VS en hun energiezuinige airconditioner, de Daikin Fit, maken het tot een aantrekkelijke keuze voor investeerders.

4. Darling Ingredients: Groen en Groeiend

Als de grootste producent van hernieuwbare diesel in Noord-Amerika staat Darling Ingredients klaar om te profiteren van duurzaamheidsinitiatieven zoals President Joe Biden's Inflation Reduction Act. Goldman Sachs ziet een potentieel rendement van 60% voor het aandeel.

5. OCI: Innovatie in Schone Brandstoffen

De Nederlandse producent, bekend om zijn stikstof-, waterstof- en methanolproducten, lijkt een ondergewaardeerde speler in de markt. Goldman Sachs is onder de indruk van de inspanningen van OCI om zijn aandeel in de wereldwijde waardeketen voor schone waterstof en schone brandstoffen te vergroten. Met een verwacht dividendrendement van meer dan 7% dit jaar, wordt OCI door velen als een aantrekkelijke keuze gezien.


Als we naar de bovenstaande aanbevelingen kijken, wordt één ding duidelijk: Goldman Sachs ziet grote kansen in zowel technologie als duurzaamheid. Elk van deze bedrijven vertegenwoordigt een facet van deze groeiende trends, wat suggereert dat we ons in een tijdperk van significante technologische en ecologische vooruitgang bevinden. Investeerders die op zoek zijn naar mogelijkheden om hun portefeuille te diversifiëren en te investeren in de toekomst, zouden goed moeten letten op deze aanbevelingen.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!