top of page

Disney daalt na het rapporteren van kwartaalcijfers en biedt koopkansen

In het kort:

  • Winst boven verwachting: Walt Disney rapporteerde voor fiscaal Q2 2024 een aangepaste EPS van $1.21, significant hoger dan de verwachte $1.12 en een stijging van 30% vergeleken met vorig jaar.

  • Stabiele omzetgroei: Met een totale omzet van $22.08 miljard, nagenoeg gelijk aan de schattingen, toonde het bedrijf een solide jaar-op-jaar groei van 1.2%.

  • Sterke segmentprestaties: Vooral de segmenten 'Experiences' en 'Direct-to-Consumer' presteerden boven verwachting, met een opmerkelijke ommekeer naar winstgevendheid in streaming.


1. Kerncijfers en Prestatie: Walt Disney liet een indrukwekkende verbetering zien in hun winst per aandeel (EPS), wat steeg van $0.93 vorig jaar naar $1.21 dit kwartaal. Deze stijging is voornamelijk te danken aan verbeterde prestaties in hun themaparken en een onverwachte winst in het Direct-to-Consumer segment, waar analisten een verlies hadden voorzien.


De omzet vertoonde een lichte stijging van 1.2%, waarbij vooral de 'Experiences' segmenten zoals themaparken een belangrijke rol speelden. De totale operationele inkomsten stegen met 17% op jaarbasis tot $3.85 miljard, ruim boven de marktverwachtingen van $3.51 miljard. Dit duidt op efficiëntere operaties en mogelijk betere kostenbeheersing.2. Segmentanalyse:

  • Entertainment: Hoewel de omzet lager uitviel dan verwacht, blijft dit segment belangrijk voor het merkimago van Disney.

  • Direct-to-Consumer: Dit segment, waaronder Disney+ valt, liet een verrassende winst van $47 miljoen zien tegenover de verwachte verliezen, een signaal dat Disney's strategische aanpassingen vruchten afwerpen.

  • Experiences: Dit segment overtrof de verwachtingen, met name door sterke prestaties van de themaparken die blijkbaar profiteren van aanhoudend hoge bezoekersaantallen en mogelijk verhoogde uitgaven per bezoeker.


3. Toekomstperspectief en Investeringen: Disney heeft de prognose voor de aangepaste EPS-groei verhoogd tot 25% voor het hele fiscale jaar, gedreven door aanhoudende sterke resultaten van hun themaparken en de vroege winstgevendheid van Disney+. De aankondiging van een investering van $60 miljard in themaparken over de komende 10 jaar onderstreept hun vertrouwen in de aanhoudende aantrekkingskracht van deze ervaringen. Bovendien duidt de ontwikkeling van een aparte ESPN streaming-app op een strategische verschuiving naar meer gefocuste digitale aanbiedingen.


Mogelijke koopkans


Gezien de sterke financiële prestaties en positieve vooruitzichten kan Disney als een aantrekkelijke belegging worden beschouwd. De verbeterde winstvooruitzichten en aanhoudende investeringen in zowel digitale diensten als fysieke ervaringen bieden een robuust fundament voor toekomstige groei. Beleggers zouden vooral kunnen letten op de verdere ontwikkeling van de streamingdiensten en de uitbreiding van de themaparken, die centraal staan in Disney's strategie voor langetermijngroei.


Het aandeel Disney kan gezien worden als potentieel ondergewaardeerd tegenover de bredere markt, gezien de recente prestaties en toekomstige groeiplannen. Dit kan een geschikt moment zijn om in te stappen, vooral voor beleggers die geloven in de duurzaamheid van de entertainmentgigant en de voortdurende vraag naar zijn uitgebreide portfolio van diensten en ervaringen.


Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..