top of page

3 belangrijke tech-aandelen voor de komende jaren

In het kort:

  • Artificial Intelligence verandert de manier hoe onze wereld werkt. Dit bedrijf heeft een enorm belangrijke rol met het maken van geavanceerde GPU's die essentieel zijn voor het trainen van AI-modellen.

  • Privacybewuste digitale reclame wordt steeds belangrijker in een wereld die kritisch kijkt naar gebruikersgegevens.

  • Quantumcomputing opent de deur naar het oplossen van complexe vraagstukken die ver buiten de mogelijkheden van traditionele computing liggen


In het hart van de snelle technologische vooruitgang, bevinden zich enkele bedrijven die niet alleen de tand des tijds zullen doorstaan, maar ook een enorm belangrijke rol (gaan) spelen in onze maatschappij. Laten we eens kijken naar drie tech-aandelen die de potentie hebben om onze wereld enorm te gaan veranderen.


Nvidia: Belangrijk in de AI-Revolutie

Zoals je waarschijnlijk al weet heeft Nvidia zich vandaag de dag gevestigd als meer dan alleen een speler in de gaming-industrie; het is een cruciale kracht achter de kunstmatige intelligentie (AI) revolutie. Het bedrijf, dat oorspronkelijk bekend stond om zijn grafische verwerkingseenheden (GPU's), heeft zich getransformeerd tot een echte leider in het leveren van geavanceerde GPU's. Deze zijn voornamelijk gericht op AI-toepassingen, waarbij de architectuur van Nvidia's chips ideaal blijkt voor het verwerken van zware data die nodig is om AI-modellen te trainen.


De dominantie van Nvidia in de AI-markt is niet te ontkennen. Met een beurswaarde van meer dan $2 biljoen, bezit Nvidia een significant deel van deze snelgroeiende markt. De verwachtingen zijn dat de wereldwijde AI-markt jaarlijks met 19% zal groeien tot 2032, waardoor Nvidia's positie alleen maar sterker wordt. Dit, gecombineerd met de voorspelling dat de vraag naar hardware voor AI (zoals de chips van NVIDIA) jaarlijks met 26% zal groeien tot 2029, onderstreept het potentieel van Nvidia om zijn leidende positie verder uit te breiden.



The Trade Desk: Belangrijk in de ad-sector

The Trade Desk neemt een cruciale plaats in binnen de digitale reclamewereld, door op te treden als een onzichtbare maar onmisbare brug tussen adverteerders en consumenten. Het platform van The Trade Desk maakt een meer effectieve verspreiding van digitale advertenties mogelijk, en het stelt bedrijven in staat om hun reclamecampagnes nauwkeuriger op specifieke doelgroepen af te stemmen. Deze capaciteit tot fijnmazige targeting is vooral belangrijk in een tijdperk waar consumenten worden overspoeld met informatie en reclame.


Een aspect dat The Trade Desk bijzonder maakt, en dat cruciaal is in de hedendaagse discussie over digitale privacy, is hun toewijding aan het beschermen van gebruikersprivacy terwijl ze toch effectieve reclamemogelijkheden bieden. In een tijd waarin de bezorgdheid over privacy en gegevensbescherming toeneemt, biedt The Trade Desk oplossingen die respect tonen voor de privacy van de eindgebruiker, terwijl ze adverteerders nog steeds in staat stellen hun boodschap effectief over te brengen. Deze benadering is niet alleen ethisch verantwoord, maar speelt ook in op de groeiende vraag naar meer privacybewuste reclamepraktijken.


Daarnaast, in een wereld waarin de regels rondom cookies en andere trackingtechnologieën steeds strenger worden, biedt The Trade Desk een platform dat adverteerders helpt navigeren door de complexiteit van het digitale reclamelandschap zonder afhankelijk te zijn van invasieve trackingmethoden. Dit maakt het platform uiterst waardevol voor zowel adverteerders als uitgevers die op zoek zijn naar duurzame manieren om hun doelgroep te bereiken.


De erkenning van The Trade Desk als toonaangevende aanbieder van ad-technologie door zowel Quadrant Knowledge Solutions als Gartner benadrukt de impact en het belang van het bedrijf in de ad-tech industrie. Met een verwachte omzetgroei van bijna 23% dit jaar en bijna 20% volgend jaar, positioneert The Trade Desk zich als een mogelijk aantrekkelijke kans. De unieke aanpak van digitale reclame, met een sterke focus op privacy, plaatst The Trade Desk in de voorhoede van de reclamesector, klaar om te floreren in een toekomst waarin respect voor gebruikersprivacy centraal staat.



IonQ: Quantumcomputing

IonQ staat aan de voorhoede van een technologische revolutie met revolutionair werk dat ze doen in quantumcomputing. Dit geeft het bedrijf mogelijkheden die ver buiten het bereik van traditionele computing liggen. Door gebruik te maken van ionische ytterbiumatomen*, heeft IonQ een platform ontwikkeld dat de deur opent naar computationele capaciteiten die onze huidige begrippen ver overstijgen.


*Ionische ytterbiumatomen zijn (ytterbium)atomen met een positieve lading, doordat ze een of meer elektronen missen. In quantumcomputing worden deze geladen atomen gebruikt als qubits, de basis voor quantumcomputers, waardoor ze extreem complexe berekeningen kunnen uitvoeren die ver buiten het bereik van traditionele computers liggen.


Quantumcomputing is niet alleen een sprong in rekenkracht; het is een geheel nieuwe manier van denken over problemen oplossen. De technologie heeft het potentieel om enkele van de meest complexe vraagstukken aan te pakken waar de mensheid mee worstelt, van het ontrafelen van de mysteries van het universum tot het ontwikkelen van geneesmiddelen die levens kunnen redden. De implicaties voor AI, drug discovery, en financiële analyses zijn revolutionair, waardoor deze technologie een essentiële pijler is voor toekomstige vooruitgang.


Wat IonQ uniek maakt in deze snelgroeiende sector, is niet alleen zijn technologische vooruitgang maar ook de commercialisering van quantumcomputing. Terwijl veel van de discussie rondom quantumcomputing lange tijd theoretisch was, heeft IonQ deze technologie uit het laboratorium gehaald en naar de markt gebracht. Dit maakt IonQ niet alleen een pionier maar ook een praktische leider in de quantumrevolutie.


De groeiende markt voor quantumcomputing, die naar verwachting met een gemiddelde jaarlijkse groei van 37% zal toenemen tot een waarde van $125 miljard in 2030, toont aan dat we nog maar aan het begin staan van wat mogelijk is met deze technologie. IonQ's positie als een van de weinige beursgenoteerde bedrijven in deze sector biedt het mogelijk een unieke kans om een centrale rol te spelen in de ontwikkeling en toepassing van quantumcomputing.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page