top of page

Waarom aandelen van Tech small-cap Zenvia door het dak gaan

In het kort:

  • Zenvia, een vooraanstaand CX platform in Latijns-Amerika, heeft overeenkomsten gesloten om zijn financieringstekort aan te pakken.

  • De herstructurering omvat een verlenging van de betalingstermijnen van bestaande schulden.

  • Zenvia kondigt ook een EBITDA-richtlijn aan voor 2024, met een verwachte range tussen BRL 120 miljoen en BRL 140 miljoen, en een verlaging van de kasuitstroom in 2024 met ongeveer BRL 120 miljoen.


Zenvia, een opstartend cloudgebaseerde Customer Experience (CX) platform in Latijns-Amerika, heeft recentelijk belangrijke stappen ondernomen om zijn kapitaalstructuur te versterken en toekomstige groei te ondersteunen. Door overeenkomsten te sluiten met verschillende belanghebbenden, heeft het bedrijf zijn financieringstekort aangepakt, een belangrijke stap voorwaarts in zijn financiële stabiliteit. De huidige marktwaarde van het bedrijf Zenvia is op het moment een kleine $63 miljoen, overduidelijk een small-cap dus.


Het nieuws over deze herstructurering heeft direct geleid tot een koersexplosie van ruim 33% op het moment van schrijven, zoals hieronder te zien is komt deze stijging na een lange periode van een dalende koers:


Zenvia's Bedrijfsactiviteiten:

Zenvia, opgericht in 2003 door Cassio Bobsin ergens in een garage in Porto Alegre, geloof het of niet, heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend platform dat bedrijven in staat stelt unieke ervaringen te creëren voor hun eindklanten. Dit platform ondersteunt naar eigen zeggen de gehele klantenervaring van aantrekking en conversie tot dienstverlening en de uiteindelijke klantsucces. Waarschijnlijk kan je nu nog steeds niet echt een duidelijk beeld maken van het product dat het bedrijf levert, hieronder heb ik het wat uitgebreider uit proberen te leggen.



Zenvia heeft sinds de oprichting verschillende bedrijven overgenomen, zoals Sirena, D1|Smarkio, Sensedata en Movidesk. Deze overnames droegen bij aan het doel om bedrijven de beste communicatie-ervaringen voor hun klanten te bieden en tegelijkertijd de internationale expansie van het bedrijf te bevorderen. De kern van het bedrijf is dan ook het verlenen van optimale communicatie tussen verkoper en klant, om het simpel te zeggen.


  • Geïntegreerde Communicatieplatformen: Zenvia biedt een reeks SaaS (Software as a Service) oplossingen die bedrijven in staat stellen om te communiceren met hun klanten via verschillende kanalen, zoals SMS, Voice, WhatsApp, Instagram en Webchat.

  • Tools voor Klantbetrokkenheid: Het platform van Zenvia bevat diverse tools, waaronder software application programming interfaces (API's), chatbots, single customer views, journey designers, documents composer en authenticatie. Deze tools zijn ontworpen om bedrijven te helpen bij het beheren en optimaliseren van hun klantinteracties en -ervaringen.

  • Ondersteuning van de Klant: Zenvia's platform helpt bedrijven bij het beheren van meerdere aspecten van interacties met de klant, waaronder marketingcampagnes, klantenwerving, onboarding van klanten, klantenservice, fraudecontrole, cross-selling en klantenbehoud.


In 2021 bereikte Zenvia een belangrijke mijlpaal door als eerste SaaS-bedrijf in Latijns-Amerika naar de beurs te gaan op de Nasdaq in New York, de op één na grootste aandelenbeurs ter wereld.


Herstructurering van Schulden en Uitgifte van Aandelen

Een opvallend aspect van deze herstructurering van Zenvia is de verlenging van de betalingstermijnen voor ongeveer BRL 100 miljoen aan kortlopende schulden tot 36 maanden, met een aflossingsvrije periode van 6 maanden. Daarnaast is de earnout van Movidesk, ter waarde van ongeveer BRL 207 miljoen, opnieuw onderhandeld met een betalingstermijn van 60 maanden. Interessant is de optie voor Zenvia om ongeveer BRL 100 miljoen van deze schuld om te zetten in eigen vermogen.


Verder versterkt Zenvia zijn kapitaalstructuur door de uitgifte van 8,860,535 klasse A gewone aandelen aan Cassio Bobsin, oprichter en CEO van Zenvia. Deze aandelen zijn gekocht voor $1,14 per aandeel, wat neerkomt op een totale investering van ongeveer BRL 50 miljoen.


Financiële Vooruitzichten en EBITDA-richtlijn

Zenvia bracht ook een EBITDA-richtlijn naar buiten voor 2024, met een verwacht bereik tussen BRL 120 miljoen en BRL 140 miljoen. De aangekondigde transacties zullen naar verwachting leiden tot een verlaging van de kas-uitstroom in 2024 met ongeveer BRL 120 miljoen. Dit toont een verbetering van de gemiddelde schuldtermijn van 1,6 naar 2,8 jaar en een pro-forma hefboomwerking van ongeveer 2.0x tegen het einde van 2024.


Shay Chor, de CFO van Zenvia, benadrukt het belang van deze overeenkomsten voor het aligneren van de balans met de huidige zakelijke behoeften van het bedrijf. Zenvia blijft zich richten op het uitvoeren van hun strategie om het beste geïntegreerde SaaS-platform voor klantcommunicatie te creëren. Met de steun van hun geldschieters en partners, is Zenvia volgens hem goed gepositioneerd om zijn lange termijn strategie te verwezenlijken.



Conclusie

Zenvia, het bedrijf achter het gelijkmatige CX-platform uit Latijns-Amerika, heeft strategische stappen ondernomen om zijn financiële stabiliteit en groeipotentieel te versterken. Dit omvat het herstructureren van schulden, zoals het verlengen van betalingstermijnen voor ongeveer BRL 100 miljoen aan kortlopende schulden en de heronderhandeling van een earnout van BRL 207 miljoen met Movidesk. Interessant is de optie om een deel van deze schuld om te zetten in aandelen.


De uitgifte van nieuwe aandelen aan oprichter en CEO Cassio Bobsin de kapitaalstructuur van het bedrijf, we kunnen hier ook aan afleiden dat belanghebbenden binnen het bedrijf vertrouwen hebben in de toekomstige prestaties. Deze financiële en strategische bewegingen hebben geleid tot een koersexplosie van ruim 33% vandaag, een teken van vertrouwen van de markt in de potentie van Zenvia.


Het is, helemaal bij aandelen zoals Zenvia, belangrijk om voorzichtig te zijn en eventuele aankopen goed te overwegen. De koers van een aandeel als Zenvia kan namelijk alle kanten op schieten, gezien de lage market cap en gevoeligheid voor nieuws. Dat neemt echter niet weg dat het een interessant bedrijf is om te volgen en te zien hoe ze zich uit deze schulden weten te werken.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page