top of page

Eli Lilly's Indrukwekkende Kwartaalcijfers

In het kort:

  • Eli Lilly heeft de verwachtingen overtroffen met een omzet van $9,35 miljard en een aangepaste winst per aandeel van $2,49 in het vierde kwartaal.

  • Dit komt mede door de lancering van het nieuwe afslankmedicijn Zepbound en hogere prijzen voor het diabetesmiddel Mounjaro.

  • Zepbound behaalde $175,8 miljoen aan verkopen in het vierde kwartaal, terwijl Mounjaro $2,21 miljard genereerde, een significante stijging vergeleken met vorig jaar. Eli Lilly's jaarlijkse omzetprognose voor 2024 ligt tussen $40,4 miljard en $41,6 miljard.


De Amerikaanse farmaceutische reus Eli Lilly heeft onlangs de financiële resultaten van het vierde kwartaal bekendgemaakt, waarbij de cijfers alle verwachtingen overtroffen. Met een totale omzet van $9,35 miljard en een aangepaste winst per aandeel van $2,49 heeft het bedrijf de markt verrast. Deze prestatie is grotendeels te danken aan de succesvolle lancering van Zepbound, een nieuw afslankmedicijn, en het aanhoudende succes van Mounjaro, een behandeling voor diabetes.


De aandelenkoers van Eli Lilly sinds de beursgang:Zepbound en Mounjaro

Het meest opvallende in de kwartaalcijfers van Eli Lilly dit kwartaal is Zepbound. Het medicijn, dat in november goedkeuring kreeg van de FDA, haalde in het vierde kwartaal maar liefst $175,8 miljoen aan verkopen binnen. Analisten voorspellen dat Zepbound binnen een jaar meer dan een miljard dollar kan genereren en mogelijk het best verkopende medicijn ooit wordt.


Mounjaro, Eli Lilly's blockbuster diabetesbehandeling, bleef ook niet achter op deze stijgende cijfers. Met $2,21 miljard aan verkopen in hetzelfde kwartaal - een aanzienlijke stijging ten opzichte van de $279,2 miljoen van vorig jaar - blijft het een van de drijvende krachten achter de groei van dit bedrijf. Deze indrukwekkende cijfers weerspiegelen niet alleen de toegenomen vraag, maar ook de hoge(re) prijzen in de Verenigde Staten het afgelopen kwartaal.


In het kwartaalrapport van Eli Lilly vinden we de volgende lijst van inkomsten:


Uitdagingen en Kansen

Ondanks het succes van bepaalde producten, ervoer Eli Lilly ook enkele uitdagingen. De omzet van Trulicity daalde met 14% naar $1,67 miljard, terwijl Humalog een daling van 33% zag met een omzet van $366,6 miljoen. Deze daling is echter grotendeels te wijten aan Eli Lilly's besluit om de prijzen van Humalog met 70% te verlagen en de maandelijkse kosten voor bepaalde verzekerden te beperken tot $35.Conclusie

Met een marktwaarde van ongeveer $673 miljard blijft Eli Lilly de grootste farmaceutische onderneming in de VS. De vooruitzichten voor 2024 zijn veelbelovend, met een verwachte jaaromzet tussen $40,4 miljard en $41,6 miljard.


Hoewel het bedrijf te maken heeft met concurrentie tonen de recente resultaten aan dat Eli Lilly goed gepositioneerd is om te blijven groeien. Als het bedrijf marktleider kan blijven en het nieuwe medicijn Zepbound goed op de markt weet te zetten kan 2024 een interessant jaar worden voor Eli Lilly.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

コメント


Net binnen..