top of page

De beste hoog-dividend ETF's voor 2024

In het kort:

  • Wereldwijde hoog-dividendaandelen ETF's hebben een gemiddeld jaarlijks rendement van 9,8% over drie jaar behaald, met een dividendrendement van 4,5% in 2023.

  • Drie ETF's met een Morningstar Gold-rating zijn: Fidelity Global Quality Income , iShares MSCI World Quality Dividend ESG en Vanguard FTSE All World High Dividend Yield.

  • Deze ETF's richten zich op bedrijven met hoge dividenden en kwaliteit, met aandacht voor factoren zoals vrije kasstroom, stabiliteit van kasstroom, ESG-criteria en wereldwijde spreiding.


In een wereld waar de rentetarieven stijgen en obligaties weer in de schijnwerpers staan, blijven hoogdividendaandelen een aantrekkelijke optie voor de inkomensgerichte belegger. Hieronder heb ik drie interessante dividend ETF's voor je op een rijtje gezet, allemaal met hun eigen voordelen en mate van spreiding.


De Top Drie ETF's Onder de Loep


Fidelity Global Quality Income: Een Ster in Kwaliteit en Rendement

Fidelity's Global Quality Income ETF onderscheidt zich met een Morningstar Gold-rating en vijf sterren, daarmee de hoogst scorende dividend ETF in deze lijst. Deze ETF blinkt uit in kosten en risicogecorrigeerde rendementen en richt zich op grote en middelgrote bedrijven uit ontwikkelde landen met een focus op hoge dividenden en kwaliteit. Voor aandelenklassen met valutahedging wordt het rendement afgedekt naar de basisvaluta van de betreffende aandelenklasse.


Met een rendement van 12,95% in 2023 en een focus op sectoren als technologie en cyclische consumptiegoederen, biedt deze ETF een aantrekkelijke combinatie van inkomsten en groeipotentieel.iShares MSCI World Quality Dividend ESG: Duurzaam en Degelijk

De iShares MSCI World Quality Dividend ESG ETF combineert hoge dividenden met ecologische, sociale en governancecriteria. Opmerkelijk is dat per 1 juni 2022 de benchmark van het fonds is veranderd. Voorheen volgde het de MSCI World High Dividend Yield Index, maar dit is gewijzigd naar de MSCI World High Dividend Yield ESG Reduced Carbon Target Select Index, een aanpassing die ook terug te zien is in de benchmarkgegevens van het fonds.


Met een rendement van 12,20% in 2023 en een voorkeur voor ondergewaardeerde bedrijven, biedt deze ETF niet alleen een goede inkomstenstroom, maar ook een verantwoorde investeringskeuze. De nadruk op technologie- en farmaceutische aandelen toont een duidelijke strategie in sectorkeuze, anders dan een bredere ETF zoals bijvoorbeeld de eerder genoemde Fidelity's Global Quality Income ETF.Vanguard FTSE All World High Dividend Yield: Groot en Gevarieerd

Met meer dan €4,2 miljard beheerd vermogen is de Vanguard FTSE All World High Dividend Yield ETF een reus in zijn categorie. Dit fonds, dat een brede index van hoogdividendaandelen volgt, is zowel in ontwikkelde als opkomende landen actief. Met een relatief zeer gevarieerd portefeuille en een rendement van 6,47% gedurende 2023, is deze ETF een solide keuze voor beleggers die zoeken naar stabiliteit en veel spreiding in sectoren en aandelen.Conclusie

Deze drie top-ETF's bieden een unieke combinatie van hoge dividenden, kwaliteit en strategische sectorkeuzes. Voor beleggers die zowel stabiliteit in inkomsten als potentieel voor kapitaalgroei zoeken, vormen deze fondsen een aantrekkelijke keuze en zijn het daarom zeker waard om verder onderzoek naar te doen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

2 opmerkingen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!