top of page

Deze 2 software bedrijven hebben veel potentie volgens The Motley Fool

In het kort:

  • Snowflake voorspelt dat haar totale potentiële marktwaarde tussen 2022 en 2027 mogelijk verdubbelt.

  • Forbes-bedrijven vormen een betrouwbare inkomstenbron voor Snowflake.

  • CrowdStrike heeft nog veel groeipotentie aangezien slechts 10% van de cybersecuritymarkt momenteel is gepenetreerd.

De technologische sector heeft in de laatste jaren voor heel wat spektakel gezorgd. Met een toenemende digitalisering en de verschuiving naar de cloud, steken steeds meer softwarebedrijven de kop op. Echter, niet elk van deze bedrijven heeft ook daadwerkelijk een lange toekomst voor zich. Maar hoe onderscheid je de blijvers van de eendagsvliegen? Volgens The Motley Fool hebben deze software bedrijven aantrekkelijke lange termijn vooruitzichten.


Aandeel 1: Snowflake

Snowflake zet zich in de markt als een alles-in-één data-ecosysteem. Het begon allemaal met hun geavanceerd dataopslagplatform, compatibel met grote cloudplatforms zoals Amazon Web Services en Microsoft Azure. Onlangs heeft het bedrijf haar horizon verbreed naar Artificial Intelligence (AI).


Hoewel beleggers hun wenkbrauwen fronsten toen Snowflake haar omzetverwachting voor het fiscale jaar '24 verlaagde – met als resultaat een daling van de aandelen met meer dan 9% in twee dagen – blijft het vooruitzicht rooskleurig. "De groeimogelijkheden binnen big data, cloudservices en AI zijn enorm," stelt een expert van The Motley Fool.


Interessant om te benoemen is Snowflake’s totale potentiële marktwaarde (TAM) die, volgens het bedrijf zelf, rond de $290 miljard zal liggen in 2027. Dat is een stevige groei ten opzichte van de $140 miljard in 2022.


Het is vooral opmerkelijk hoe belangrijk de Forbes 2000 klanten zijn voor Snowflake. Deze giganten, waaronder de top 2000 bedrijven wereldwijd op basis van marktwaarde, hebben hun bestedingen bij Snowflake flink opgeschroefd de afgelopen jaren. En deze trend lijkt zich volgens The Motley Fool voort te zetten.


De waardering van Snowflake is hoger dan veel concurrenten, maar voor lange termijn investeerders vinden experts van The Motley Fool dit niet per se een reden tot zorg. Om deze redenen hebben zij Snowflake een plek in dit artikel toegekend.


Aandeel 2: Crowdstrike

In de wereld van cybersecurity heeft CrowdStrike zich inmiddels stevig gevestigd. Het bedrijf introduceerde in 2011 al haar AI-gebaseerde cybersecurity-oplossing, het Falcon-platform. Inmiddels, tien jaar later, wordt het gezien als een pionier in de sector.


Cybersecurity is vandaag de dag een niet te onderschatten service geworden voor veel bedrijven, vooral met de stijgende kosten van datalekken. Om dit in perspectief te plaatsen: The Motley Fool rekende uit dat in 2022 een datalek gemiddeld $4.45 miljoen kostte wereldwijd. In de VS specifiek was dat zelfs $9.44 miljoen.


Volgens een rapport van IBM uit 2023 besparen bedrijven die gebruikmaken van AI-gebaseerde cybersecurity-oplossingen gemiddeld $1.76 miljoen vergeleken met bedrijven die dat niet doen. Dit soort cijfers versterken alleen maar het verkoopargument van CrowdStrike.


De groeimogelijkheden voor CrowdStrike zijn aanzienlijk. Met een totale potentiële marktwaarde van wel $2 biljoen, is er nog veel ruimte om te groeien. Volgens The Motley Fool en cijfers van McKinsey is slechts 10% van deze markt momenteel gepenetreerd.


Met de stijgende jaarlijkse terugkerende inkomsten en een sterke cashflow lijkt CrowdStrike goed gepositioneerd voor de toekomst. Hun huidige totale potentiële marktwaarde van $76 miljard wordt door het investeringsbureau geschat op maar liefst $2 biljoen in de toekomst.


Conclusie:

De softwaresector is dynamisch en kent vaak grote beloftes. Het is daarom belangrijk om onderscheid te maken tussen korte termijn hypes en bedrijven met echt potentieel op de lange termijn.


Zowel Snowflake als CrowdStrike tonen, volgens The Motley Fool, veelbelovende cijfers en toekomstperspectieven. Voor investeerders met een lange termijn visie lijken deze twee bedrijven volgens The Motley Fool daarom zeer aantrekkelijke opties. Het is echter wel belangrijk om zelf dieper onderzoek te doen. Het onderzoek van The Motley Fool zou slechts moeten dien als een aanzet tot diepgaander onderzoek.Comentarios


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..