top of page

Dit zijn de beste aandelen volgens Wall Street analisten

In het kort:

  • Wall Street analisten hebben een selectie gemaakt van vijf bedrijven die volgens hen een uitstekend rendement kunnen bieden.

  • De analisten verwachten dat deze bedrijven zowel op korte termijn druk als op lange termijn groeipotentieel bieden.

  • Deze keuzes zijn gebaseerd op de analyse van diverse marktfactoren, financiële rapportages en toekomstige plannen van de betreffende bedrijven.

In deze onzekere economische tijden richten beleggers hun blik op de Wall Street's top analisten voor inspiratie en inzichten. Analisten hebben recentelijk hun favoriete aandelen gedeeld die, ondanks druk op de markt op de korte termijn, volgens hen de storm kunnen weerstaan en op lange termijn groeipotentieel bieden.


Aandeel 1: Domino's Pizza (DPZ)

Als eerste wordt het bedrijf Domino's Pizza genoemd. Ondanks gemengde resultaten voor het tweede kwartaal en lagere orders dan verwacht, blijft BTIG-analist Peter Saleh optimistisch. Saleh, die nummer 331 (top 5%) is van de meer dan 8.500 analisten die door TipRanks worden gevolgd, heeft een koopadvies uitgebracht op Domino's met een koersdoel van $465.


Volgens Saleh zal de samenwerking van het bedrijf met Uber Eats, samen met wijzigingen in het beloningsprogramma en de lancering van zijn nieuwe Pepperoni Stuffed Cheesy Bread, naar verwachting de omzet in het vierde kwartaal en in 2024 stimuleren. "We verwachten dat de verbetering in omzet, samen met dalende grondstofprijzen, zal leiden tot betere financiële resultaten en een snellere groei in dominante landen [zoals Amerika] in de komende jaren," zei Saleh.


Aandeel 2: Meta Platforms (META)

Het tweede bedrijf op de lijst is Meta Platforms, beter bekend als Facebook. De social media gigant heeft onlangs sterke resultaten voor het tweede kwartaal geboekt en beter dan verwachte guidance voor het derde kwartaal gegeven. Brian White, analist bij Monness heeft zijn koersdoel voor Meta verhoogd naar $370 van $275 en handhaaft een 'strong buy'.


White waarschuwde beleggers wel voor reguleringsrisico's en interne tegenwind. Echter, op de lange termijn gelooft hij dat "Meta zal profiteren van de groei van digitale advertenties, de innovatie met AI, en de innovatie van de metaverse."


Aandeel 3: Spotify (SPOT)

De derde keuze is de muziekstreaming gigant Spotify. Hoewel het bedrijf in het tweede kwartaal niet helemaal kon voldoen aan de financiële verwachtingen van analisten, ziet Brian White de toekomst rooskleurig in. De resultaten zijn volgens hem nog steeds goed, zeker gezien de omstandigheden.


Een interessante ontwikkeling is de aankomende prijsverhoging van Spotify's abonnementen. Deze aanpassing, die in september wordt doorgevoerd, zou naar verwachting een positieve impact hebben op de cijfers van het vierde kwartaal.


Aandeel 4: Microsoft (MSFT)

Microsoft is de vierde keuze van de analisten. Ondanks een lagere omzetverwachting voor het eerste kwartaal van 2024 dan verwacht, blijft Goldman Sachs-analist Kash Rangan optimistisch. Hij gelooft dat Microsoft goed gepositioneerd is om te profiteren van een aantal lange termijn trends, waaronder de adoptie van SaaS-diensten, generatieve AI en machine learning.


Aandeel 5: General Motors (GM)

De laatste, maar zeker niet de minste, op de lijst is de gevestigde autofabrikant General Motors. Volgens Ivan Feinseth, analist bij Tigress Financial Partners, is GM's sterke uitvoering en de opstart van nieuwe elektrische voertuigen indrukwekkend. Hij gelooft dat GM's Ultium platform en toeleveringsketen voor EV-batterijproductie een belangrijk concurrentievoordeel vormen. Op basis hiervan verwacht Feinseth van het aandeel in de toekomst.


Dit is belangrijk

Een belangrijke les voor beleggers is dat de aandelenmarkt onvoorspelbaar kan zijn, vooral op korte termijn. Maar met gedegen onderzoek en het juiste advies kan men bedrijven vinden die een sterke groei beloven, ongeacht de huidige marktschommelingen. Het onderzoek van analisten kan hierbij dienen als een eerste aanzet, maar is niet voldoende.


In deze economische tijden blijft het belangrijk voor beleggers om geïnformeerd te blijven en geduldig te blijven. Met de juiste mix van geduld, inzicht en een beetje inspiratie van experts kan men een portfolio opbouwen dat bestand is tegen de ups en downs van de markt en klaar is voor toekomstige groei.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!