top of page

Dit bedrijf blijft verder uitbreiden

In het kort:

  • Cisco kondigt de grootste overname in zijn geschiedenis aan: Het gerenommeerde netwerkbedrijf Cisco Systems heeft aangekondigd dat het van plan is om Splunk Inc. over te nemen voor een totaalbedrag van ongeveer $28 miljard, wat de grootste overnamedeal in de geschiedenis van Cisco markeert.

  • Een strategische zet voor cybersecurity: Deze overname versterkt de cybersecuritymogelijkheden van Cisco aanzienlijk. De combinatie van Cisco en Splunk zal een krachtige speler op het gebied van AI in cybersecurity en dataverwerking creëren, waarmee Cisco beter in staat zal zijn om potentiële dreigingen te detecteren, voorkomen en voorspellen.

  • Verwachte positieve impact op inkomsten: Cisco verwacht dat deze deal positief zal bijdragen aan de cashflow en de inkomsten van het bedrijf in de toekomst zal verhogen. De transactie is al unaniem goedgekeurd door beide raden van bestuur en wordt naar verwachting afgerond tegen het derde kwartaal van 2024.

Cisco heeft aangekondigd dat het van plan is om Splunk Inc., een leider op het gebied van cybersecurity via datamonitoring en -analyses, over te nemen voor een adembenemende som van ongeveer $28 miljard. Dit betekent dat Cisco hiermee zijn duurste aankoop ooit doet, wat een duidelijk signaal is van de strategische verschuiving naar cybersecurity.Een gigantische overname

Deze overname is een indrukwekkende zet van Cisco, aangezien het bedrijf hiermee zijn aanwezigheid en capaciteiten op het gebied van cybersecurity aanzienlijk versterkt. De deal heeft een waarde van $157 per aandeel van Splunk, wat resulteert in een totale transactiewaarde van ongeveer $28 miljard. Dit maakt het de grootste overname in de geschiedenis van Cisco en positioneert het als een van 's werelds grootste bedrijven in de IT-industrie.


Een groeiende reus in AI-gedreven cybersecurity

De samenvoeging van Cisco en Splunk creëert een nieuwe reus op het gebied van AI in cybersecurity en dataverwerking. Deze stap volgt op eerdere initiatieven van Cisco, zoals de overname van Armorblox in juni, waarmee het bedrijf zijn mogelijkheden op het gebied van AI-gedreven cybersecurity verder heeft versterkt.

Met deze overname lijkt Cisco de vraag of het naast een netwerkspecialist ook een serieuze speler in de wereld van cybersecurity kan zijn, overtuigend te beantwoorden. Het bedrijf positioneert zich nu als een integrale leverancier van zowel netwerktechnologie als geavanceerde beveiligingsoplossingen.Praktische details en toekomstverwachtingen

De transactie is al unaniem goedgekeurd door de raden van bestuur van zowel Cisco als Splunk, en wordt naar verwachting afgerond tegen het derde kwartaal van 2024, afhankelijk van goedkeuring door toezichthouders en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, inclusief goedkeuring door de aandeelhouders van Splunk.

Cisco verwacht dat deze overname een positieve impact zal hebben op zijn cashflow en inkomsten in de nabije toekomst. Het is duidelijk dat het bedrijf hiermee aanzienlijke groeikansen ziet in de cybersecuritymarkt.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.