top of page

Cathie Wood koopt deze twee interessante groeiaandelen

In het kort:

  • Na een sterke start in 2023 ervaart Ark Invest enige tegenwind, waarbij hun grootste beleggingsfonds nu lager staat dan aan het begin van het jaar.

  • Een dominante speler in de smart-tv-markt heeft een aanzienlijke daling achter de rug, maar het platform toont tekenen van herstel en blijft groeien.

  • De fintech-sector heeft wat uitdagingen doorgemaakt, maar dit bedrijf blijft groeien, waardoor Cathie Wood blijft bijkopen.


Cathie Wood is de CEO van Ark Invest en staat bekend om haar actieve beleggingsstijl. Begin 2023 ging het haar voor de wind, maar de laatste tijd heeft ze wederom wat uitdagingen op de weg gehad. Sterker nog, haar grootste beleggingsfonds staat nu weer lager dan aan het begin van het jaar. Maar Cathie is niet iemand die bij de pakken neerzit. Ze is altijd bezig met het kopen en verkopen van aandelen en houdt haar investeerders goed op de hoogte van wat ze doet. Je vraagt je misschien af: welke aandelen heeft ze onlangs aan haar portefeuille toegevoegd? Laten we daar eens dieper in duiken.Aandeel 1: Roku

Heb je wel eens een serie of film gestreamd? De kans is groot dat je dan meteen denkt aan bedrijven als Netflix of Disney. Maar Roku hoor je in Nederland wat minder vaak. Toch is in de wereld van smart-tv's Roku een naam die je eigenlijk niet kunt negeren.


Een Roku Smart TV is een televisie met ingebouwd Roku-besturingssysteem. Hiermee kun je zonder extra apparaten direct streamen en toegang krijgen tot verschillende apps en kanalen, zoals Netflix, Disney+ en YouTube. Denk aan het als een TV die al een ingebouwde streamingdienst heeft. Je verbindt hem met internet en je kunt meteen beginnen met kijken.


Laten we even dieper duiken in de cijfers om je een helder beeld te geven: ondanks een indrukwekkende stijging van 72% dit jaar, is het aandeel Roku nog steeds niet terug op zijn topniveau van 2021. Sterker nog, het ligt vandaag de dag 86% lager dan dat hoogtepunt. Dat is een behoorlijke dip.


Maar schrijf Roku nog niet af. Integendeel, hun platform blijft aan populariteit winnen. Kijk maar eens naar hun meest recente gebruikerscijfers: eind juni noteerden ze 73,5 miljoen actieve gebruikers. Een indrukwekkende groei van 16% in een jaar! Het is dus duidelijk: steeds meer mensen kiezen ervoor om hun favoriete content via Roku te bekijken.


Er is echter een puzzelstukje dat niet helemaal lijkt te passen. Ondanks de snelle groei van het aantal gebruikers, zagen ze in het laatste kwartaal hun omzet 'slechts' met 11% stijgen. Wat zou daar de oorzaak van kunnen zijn? Dit is vooral gerelateerd aan de industrie. De huidige markt voor tv-advertenties is namelijk helemaal niet zo rooskleurig.


Toch is het te vroeg om Roku uit te vlakken. Ze hebben bewezen enorm veerkrachtig te zijn. Ondanks de uitdagingen wisten ze de marktverwachtingen te overtreffen door voor het derde opeenvolgende kwartaal een hogere omzet te rapporteren dan voorspeld. Een prestatie die niet over het hoofd gezien mag worden. Roku is daarom duidelijk een speler om in de gaten te houden.


Aandelen Roku kopen via DEGIRO

Aandeel 2: Block

De fintech-sector heeft het zwaar gehad, en Block, het bedrijf achter de populaire betalingsapp CashApp, is hier een goed voorbeeld van. In 2021 was dit bedrijf echt de ster van de show in de financiële wereld. Maar sindsdien is het aandeel van het bedrijf met een flinke 85% gedaald. Ook dit is weer een bizarre daling.


In het laatste kwartaal heeft Block echter wel erg goed gepresteerd. De winst bij het op verkopers gerichte Square steeg met 18% vergeleken met vorig jaar, en CashApp deed het zelfs nog beter met een groei van 37%.


Het bedrijf heeft ook financieel betere resultaten laten zien. Ze hadden een kleiner verlies dan vorig jaar: het ging van $214 miljoen in Q2 2022 naar $132 miljoen dit jaar. Block probeert ook de kosten te verminderen. Ze zijn voorzichtiger geworden met het aannemen van nieuwe mensen en hebben minder kantoorruimte.


CEO Jack Dorsey zei onlangs: "We blijven manieren zoeken om efficiënter te werken." Ze verwachten dit jaar ook een hogere winst voordat ze belasting en andere kosten betalen. Dit wordt verwacht op $1,5 miljard, een stijging van de eerder verwachte $1,36 miljard.


Ook CashApp heeft zo zijn voordelen. Als je bijvoorbeeld je salaris direct op de app laat storten, gebruik je waarschijnlijk ook andere functies van de app, zoals geld overmaken naar vrienden of aandelen kopen. De strategie van het bedrijf met CashApp is om nog meer gebruikers te krijgen. Ze hebben nu 54 miljoen actieve gebruikers per maand.


Daarbij komt dat CashApp een sterke netwerkeffect heeft. Als je geld terug wilt van iemand die de app al gebruikt, moet je waarschijnlijk ook de app gebruiken. Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe waardevoller het wordt voor nieuwe gebruikers. Niet zo gek dus dat Cathie Wood blijft beleggen in dit bedrijf.


Aandelen Block kopen via DEGIRO

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Yorumlar

Yorumlar Yüklenemedi
Teknik bir sorun oluştu. Yeniden bağlanmayı veya sayfayı yenilemeyi deneyin.

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!