top of page

3 Redenen Waarom Salesforce zal blijven schitteren de komende jaren

In het kort:

  • Salesforce's Q2 cijfers zijn er bijna en de verwachtingen zijn groots.

  • Het bedrijf heeft zich diep geworteld in AI, met recente investeringen zoals Einstein GPT en hun betrokkenheid bij Hugging Face.

  • Ondanks recente volatiliteit, suggereren waarderingsmodellen een veelbelovende toekomst voor Salesforce's aandelen.


1. Kijkend naar de Kwartaalcijfers


De verwachting is dat Salesforce, de CRM-reus, hun eigen record zal verbreken met een winst van $1.90 per aandeel, een groei van 59,6% vergeleken met vorig jaar. Dit, gecombineerd met hun verwachte omzetgroei van 10,3% tot $8,52 miljard, plaatst Salesforce in een uitstekende positie in de markt.


Maar de echte magie zit in de details. Salesforce heeft sinds Q2 2014 consistent de verwachtingen van analisten blijft overtreffen. De cijfers wijzen erop dat het bedrijf op een kruispunt van groei en innovatie staat, ondanks de uitdagingen van een onzekere macro-omgeving.2. Investeren in de Toekomst met AI


Salesforce heeft nooit een geheim gemaakt van hun ambitie om de voorhoede van technologische vooruitgang te zijn. Met de recente lancering van Einstein GPT, een generatieve AI-tool, zijn ze van plan om verkoop-, marketing- en klantenservice teams efficiënter te laten werken. Deze tool is een voorbeeld van hoe AI kan worden ingezet om processen te stroomlijnen en bedrijfsresultaten te verbeteren.


Bovendien toont hun investering in Hugging Face – nu gewaardeerd op $4,5 miljard – hun engagement voor open-source AI en hun geloof in de kracht van collectieve innovatie. Salesforce, samen met Nvidia en Microsoft, gelooft dat generatieve AI de potentie heeft om bedrijven te transformeren door productiviteit te verhogen en winstgevende klantverbindingen te creëren.


3. Waardering en Toekomstperspectief


Bij een huidige marktkapitalisatie van $204 miljard is Salesforce de meest waardevolle cloud-based softwaremaatschappij ter wereld. Toch blijft het aandeel, volgens kwantitatieve modellen, sterk ondergewaardeerd met een potentieel rendement van 36%.


Op basis van de P/S ratio is Salesforce historisch laag gewaardeerd & ook onderliggend is het een zeer winstgevend bedrijf.

De hoge P/E ratio is te verklaren vanwege de hoge SBC die volgens het bedrijf een stuk minder zal in de toekomst en de focus op winstgevendheid ligt vanaf nu. Salesforce is een cashcow en ziet zijn cashpositie gestaag groeien.


Verder, met de verwachte stijging van de omzet in de komende kwartalen en de aanhoudende focus op AI, is er reden om optimistisch te zijn over de toekomstige prestaties van het aandeel.Conclusie


Salesforce is meer dan alleen een CRM-leverancier. Ze zijn een toonbeeld van innovatie, groei en veerkracht. Terwijl ze hun Q2-resultaten presenteren, is het cruciaal voor beleggers om niet alleen naar de cijfers van vandaag te kijken, maar ook naar de toekomstige mogelijkheden die het bedrijf creëert met zijn strategische investeringen in AI.


Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..