top of page

2 REIT's voor een passief inkomen

In het kort:

  • Real Estate Investment Trusts (REITs) bieden een laagdrempelige manier om te investeren in vastgoed

  • Eén REIT heeft zich onderscheiden door een indrukwekkende groei van het dividend te laten zien, ondanks economische tegenslagen zoals de pandemie en stijgende rentes.

  • Deze REIT richt zich op het bezitten van cannabis kweekfaciliteiten in gebieden met beperkte licenties, wat zorgt voor een hoge vraag naar hun vastgoed.Beleggen in vastgoed is de laatste jaren enorm populair geworden en de rendementen zijn ook erg goed geweest. Helaas is vastgoed kopen als investering niet voor iedereen even toegankelijk. Vaak vereist het veel kennis en een flink bedrag om daadwerkelijk rendabel te kunnen beleggen in vastgoed.


Hier komen REIT's (Real Estate Investment Trusts) om de hoek kijken. REIT's bieden een alternatieve manier om te investeren in vastgoed zonder dat je zelf fysiek vastgoed hoeft aan te kopen. REIT's zijn bedrijven die bezittingen in vastgoed hebben, zoals kantoren, appartementen, winkelcentra, of zelfs ziekenhuizen en hotels. Deze bedrijven verzamelen alle huurinkomsten uit dit vastgoed en dat wordt vervolgens weer uitgekeerd aan de aandeelhouders.


Het voordeel van beleggen in REIT's is dat het beleggers de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan de vastgoedmarkt met relatief lage kosten en zonder de lasten die direct vastgoedbeheer met zich meebrengt. Daarnaast bieden REIT's door hun verplichting tot het uitkeren van de meeste winst als dividend vaak hoge en regelmatige inkomsten, wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers die op zoek zijn naar passief inkomen. In dit artikel gaan we wat dieper in op twee potentieel interessante REIT's.


REIT 1: Vici Properties

Vici Properties heeft zich snel ontpopt als de grootste casino REIT ter wereld. Het bedrijf bezit enkele van de meest iconische panden op de Las Vegas Strip, waaronder Caesars Palace, MGM Grand en The Venetian. Deze strategische bezittingen plaatsen VICI in het hart van de Amerikaanse entertainment- en gokindustrie.


Een opvallend kenmerk van VICI is de indrukwekkende groei van het dividend, dat ondanks de pandemie en de recente stijging van de rentes toch jaarlijks met gemiddeld 7,6% is gestegen. Dit overtreft veel andere REITs zoals Realty Income. De groei in het dividend wordt vooral aangedreven door sterke leaseovereenkomsten met een gemiddelde looptijd van meer dan 40 jaar en huuraanpassingen gebaseerd op de Consumentenprijsindex (CPI), wat zorgt voor snellere groei tijdens periodes van hoge inflatie. Bovendien zijn de huurders verantwoordelijk voor alle vastgoedkosten, inclusief het onderhoud, wat de winstgevendheid van VICI verhoogt.


Hoewel de verwachting is dat de groei van het Funds From Operations (FFO) per aandeel dit jaar iets zal afnemen vanwege herfinanciering van schulden tegen een hogere rente, blijft de vooruitzichten sterk met een verwachte toename van ongeveer 4%. Met een huidige waardering van slechts 11,5 keer de FFO en een dividendrendement van bijna 6%, lijkt VICI goed gepositioneerd voor aanzienlijke totaalrendementen in de toekomst.


REIT 2: NewLake Capital Partner

Als tweede REIT hebben we NewLake Capital Partners, een REIT die zich vooral richt op de snelgroeiende cannabisindustrie. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat ze sinds de beursgang het dividend vrijwel elk kwartaal hebben verhoogd. Met een huidig dividendrendement van ongeveer 9% mogen beleggers ook zeker niet klagen.


NewLake bezit cannabis kweekfaciliteiten in staten waar de licenties beperkt zijn, wat betekent dat het aanbod van deze faciliteiten strikt gelimiteerd is terwijl de vraag naar cannabis snel toeneemt. De REIT profiteert van lange huurcontracten van meer dan tien jaar met jaarlijkse huurverhogingen van 2,7%, en de huurders zijn verantwoordelijk voor alle vastgoedkosten. Bovendien heeft NewLake geen schulden, maar beschikt het over een kredietfaciliteit met een vaste rente van 5,75% tot 2027, wat het bedrijf in staat stelt nieuwe acquisities te doen tegen rendementen van meer dan 12%.


Deze factoren dragen bij aan de krachtige groei van de FFO per aandeel, en recentelijk heeft NewLake zijn dividend weer met nog eens 2,6% verhoogd. Het management sprak bovendien de verwachting uit om het dividend later dit jaar nog eens te gaan verhogen. De REIT heeft recent een sterke groei doorgemaakt en zou in de komende jaren nog meer kunnen stijgen naarmate de markt nog meer enthousiasme toont voor cannabisgroei aandelen.Commentaires


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..