top of page

Drie veelbelovende tech-aandelen voor de komende jaren

In het kort:

  • Het eerste bedrijf is een cruciaal platform voor de ontwikkeling van AI, door bedrijven in staat te stellen om toegang te krijgen tot diverse datasets.

  • Het tweede bedrijf transformeert bedrijfsoperaties door middel van RPA, waarbij taken die voorheen door mensen werden uitgevoerd nu door robots worden overgenomen.

  • Het derde bedrijf speelt een belangrijke rol in de digitale reclamewereld door het bieden van geavanceerde targeting met respect voor privacy.

Voor veel beleggers is de technologie-sector een van de meest interessante vijver om in te vissen naar potentiële investeringen,. Vaak zitten hier nog wel eens bedrijven tussen een enorm belangrijke rol (gaan) spelen in onze maatschappij. In dit artikel gaan we daarom w kijken naar drie tech-aandelen die de potentie hebben om onze wereld enorm te gaan veranderen.


Aandeel 1: Snowflake

Snowflake is een platform dat essentieel is voor AI-ontwikkeling omdat het bedrijven in staat stelt zowel hun eigen data op te slaan als toegang te krijgen tot externe data via de Snowflake Data Marketplace. Deze toegankelijkheid tot diverse datasets is onmisbaar voor het ontwikkelen van effectieve AI-modellen, omdat data de "zuurstof" is die deze modellen nodig hebben om te leren en te functioneren. Bovendien biedt Snowflake tools aan die bedrijven helpen bij het organiseren en optimaliseren van data voor AI-toepassingen, zoals het structureren en schoonmaken van data, wat essentieel is voor de kwaliteit en effectiviteit van AI-modellen.


Naast datamanagement faciliteert Snowflake ook complexe data-analyses, die cruciaal zijn voor het verkrijgen van inzichten die kunnen worden geïntegreerd in AI-modellen. Dit platform maakt het mogelijk om efficiënt door grote datasets te werken, patronen te identificeren en real-time analyses uit te voeren, wat bijvoorbeeld van groot belang is voor toepassingen zoals fraude-detectiesystemen. Snowflake's pay-per-use model, waarbij klanten alleen betalen voor de opslag en rekenkracht die ze gebruiken, biedt flexibiliteit en is financieel aantrekkelijk vergeleken met traditionele data-oplossingen. Dit model heeft bijgedragen aan een indrukwekkende netto-omzetretentie (NRR) van 135%, wat aangeeft dat bestaande klanten hun bestedingen aanzienlijk verhogen.


Met slechts 8,900 klanten en een potentieel van meer dan 300 miljoen bedrijven wereldwijd, staat Snowflake aan de vooravond van enorme groeimogelijkheden. De unieke combinatie van geavanceerde datadiensten en klantgerichte betalingsstructuren plaatst Snowflake in een gunstige positie voor toekomstige groei. Goed om te weten is dat Warren Buffett al lange tijd een positie in het bedrijf heeft.


Aandeel 2 UiPath:

UiPath is in enorm korte tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste bedrijven in de wereld van Robotic Process Automation (RPA), een technologie die het potentieel heeft om de manier waarop bedrijven werken te veranderen. Als belangrijke speler op dit gebied biedt UiPath software-oplossingen die bedrijven in staat stellen tijdrovende taken te automatiseren met behulp van 'robots'. Deze robots kunnen activiteiten uitvoeren zoals het verwerken van transacties, manipuleren van data, en het automatisch reageren op e-mails, taken die voorheen door mensen werden uitgevoerd. Hiermee verbetert UiPath de efficiëntie, vermindert het fouten en bevrijdt het menselijke werknemers om zich te concentreren op meer waardevolle en strategische zaken.


De toekomstige relevantie van UiPath ligt in de veelzijdige toepasbaarheid van zijn technologie. Automatisering door middel van RPA leidt tot significante efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen, doordat het bedrijven in staat stelt sneller te werken en menselijke fouten te verminderen. Bovendien biedt het schaalbaarheid; bedrijven kunnen hun operaties gemakkelijk opschalen zonder de noodzaak om evenredig personeel aan te nemen of te ontslaan. Daarnaast kan de constante beschikbaarheid van robots de klantenservice verbeteren, door klantverzoeken sneller te verwerken, wat resulteert in hogere klanttevredenheid en -loyaliteit.


UiPath speelt een belangrijke rol in moderne bedrijfsvoering door zijn innovatie en leiderschap binnen de RPA-markt. Het is niet alleen erkend als een leider in het Gartner Magic Quadrant voor RPA-software, maar het heeft ook een brede klantenbasis opgebouwd die varieert van financiële instellingen tot gezondheidszorg en productie. Grote organisaties zoals NASA en McDonald's gebruiken de technologie van UiPath om hun operationele processen te stroomlijnen en de algemene efficiëntie te verbeteren.De wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf, met kantoren in meer dan 30 landen, onderstreept de schaal en het bereik van zijn invloed. Naast de verbetering van de efficiëntie kunnen de RPA-tools van UiPath ook ingezet worden voor uitgebreide data-analyse en het genereren van inzichten, wat organisaties helpt om beter onderbouwde beslissingen te nemen. Dit aspect maakt UiPath niet alleen een belangrijke speler op de huidige markt, maar positioneert het bedrijf ook als een cruciale component voor toekomstige zakelijke innovaties, vooral als het gaat om het benutten van de kracht van kunstmatige intelligentie en machine learning binnen bedrijfsprocessen.


Aandeel 3: The Trade Desk

The Trade Desk heeft een hele belangrijke rol binnen de digitale reclamewereld, door op te treden als een onzichtbare maar onmisbare brug tussen adverteerders en consumenten. Het platform van The Trade Desk maakt een meer effectieve verspreiding van digitale advertenties mogelijk, en het stelt bedrijven in staat om hun reclamecampagnes nauwkeuriger op specifieke doelgroepen af te stemmen. Deze capaciteit tot fijnmazige targeting is vooral belangrijk in een tijdperk waar consumenten worden overspoeld met informatie en reclame.


Een aspect dat The Trade Desk bijzonder maakt, en dat cruciaal is in de hedendaagse discussie over digitale privacy, is hun toewijding aan het beschermen van gebruikersprivacy terwijl ze toch effectieve reclamemogelijkheden bieden. In een tijd waarin de bezorgdheid over privacy en gegevensbescherming toeneemt, biedt The Trade Desk oplossingen die respect tonen voor de privacy van de eindgebruiker, terwijl ze adverteerders nog steeds in staat stellen hun boodschap effectief over te brengen. Deze benadering is niet alleen ethisch verantwoord, maar speelt ook in op de groeiende vraag naar meer privacybewuste reclames.


Daarnaast, in een wereld waarin de regels rondom cookies en andere trackingtechnologieën steeds strenger worden, biedt The Trade Desk een platform dat adverteerders helpt navigeren door de complexiteit van het digitale reclamelandschap zonder afhankelijk te zijn van invasieve trackingmethoden. Dit maakt het platform uiterst waardevol voor zowel adverteerders als uitgevers die op zoek zijn naar duurzame manieren om hun doelgroep te bereiken.


De erkenning van The Trade Desk als toonaangevende aanbieder van ad-technologie door zowel Quadrant Knowledge Solutions als Gartner benadrukt de impact en het belang van het bedrijf in de ad-tech industrie. Met een verwachte omzetgroei van bijna 23% dit jaar en bijna 20% volgend jaar, positioneert The Trade Desk zich als een mogelijk aantrekkelijke kans. De unieke aanpak van digitale reclame, met een sterke focus op privacy, plaatst The Trade Desk in de voorhoede van de reclamesector, klaar om te floreren in een toekomst waarin respect voor gebruikersprivacy centraal staat.

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..