top of page

Microsoft rapporteert mega cijfers & dit zijn de voorspellingen tot 2028

In het kort:

  • Microsoft overtreft verwachtingen: Het bedrijf rapporteerde sterker dan verwachte groei in Azure-cloud en een totale omzet van $62,02 miljard, wat een stijging van 17,6% jaar op jaar betekent. De winst per aandeel bedroeg $2,93, hoger dan de verwachte $2,78.

  • Belangrijke segmenten groeien aanzienlijk: De Intelligent Cloud divisie, inclusief Azure, groeide met 30% jaar op jaar, terwijl de Productivity and Business Processes en More Personal Computing segmenten respectievelijk met 13% en 19% stegen.

  • Grote ontwikkelingen en uitdagingen: Naast het voltooien van de grootste overname ooit met Activision Blizzard, werd Microsoft geconfronteerd met ontslagen, waaronder ongeveer 1900 in de gamingdivisie, en bleef het aandeel groeien, met een stijging van ongeveer 9% in 2024.


Analyse van de Financiële Resultaten:

Microsoft's recente financiële resultaten laten zien dat het bedrijf een aanzienlijke groei doormaakt, met name in de cloudsector. De omzet van $62,02 miljard overtreft de verwachtingen van analisten en toont een robuuste jaarlijkse groei van 17,6%. Dit is een duidelijk teken van de sterke marktpositie van Microsoft en de succesvolle diversificatie van hun productaanbod. De winst per aandeel van $2,93, hoger dan de verwachte $2,78, onderstreept de efficiëntie en winstgevendheid van het bedrijf.Groei in Sleutelsegmenten:

De indrukwekkende groei van 30% in het Intelligent Cloud segment, met Azure als een belangrijke motor, benadrukt Microsoft's leidende rol in de cloudindustrie. Deze groei is des te opmerkelijker gezien de toenemende concurrentie op de cloudmarkt. De Productivity and Business Processes en More Personal Computing segmenten lieten ook aanzienlijke groei zien, wat wijst op een sterke vraag naar Microsoft's divers aanbod, waaronder Office-productiviteitstools en gamingproducten.Grote Ontwikkelingen en Uitdagingen:

De afronding van de overname van Activision Blizzard, de grootste deal in de geschiedenis van Microsoft, is een strategische zet die het bedrijf sterker positioneert in de gamingindustrie. Kostte maar een kleine 69 Miljard dollar. Tegelijkertijd weerspiegelen de ontslagen, waaronder ongeveer 1900 in de gamingdivisie, de uitdagingen en herstructureringen waarmee elk bedrijf momenteel te kampen heeft. In mijn portefeuille is het inmiddels 99% hoger en dus bijna in de 100% club.


Microsoft zal blijven domineren komende jaren


Recentelijk heeft Microsoft een indrukwekkende mijlpaal bereikt door een marktkapitalisatie van $3 biljoen te overschrijden, en zich daarmee tijdelijk als de meest waardevolle onderneming ter wereld boven Apple te positioneren. Echter, het verhaal gaat verder dan enkel marktkapitalisatie. Prognoses en huidige trends suggereren dat Microsoft tegen eind 2024 niet alleen Apple zal overtreffen in marktkapitalisatie, maar ook een aanzienlijk grotere winst zal realiseren.


Deze ontwikkeling wordt mede gedreven door Microsoft's sterke prestaties in innovatieve sectoren zoals kunstmatige intelligentie en cloud computing. Terwijl Apple lange tijd de onbetwiste leider was qua marktwaarde, wijzen huidige groeicijfers en financiële resultaten van Microsoft op een mogelijke verschuiving, niet alleen in marktkapitalisatie, maar ook in algehele financiële dominantie. Dit onderstreept de dynamische aard van de technologiemarkt en de mogelijkheid voor bedrijven zoals Microsoft om bestaande hiërarchieën te herschrijven door innovatie en diversificatie van hun producten en diensten.Conclusie:

De financiële prestaties van Microsoft in het afgelopen kwartaal bevestigen zijn status als een technologische gigant met een stevige greep op zowel de cloudmarkt & AI als diverse andere technologiegebieden. Ondanks enkele uitdagingen, blijft het bedrijf zijn positie consolideren en groeien in een snel veranderende digitale wereld.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!