top of page

Dit is de goedkoopste Nederlandse broker uit onafhankelijk onderzoek

In het kort:

  • De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft recent onderzoek gedaan naar de kosten en tarieven van Nederlandse brokers.

  • Easybroker uit Eindhoven komt als meest voordelige broker naar voren met €62,83 aan jaarlijkse kosten voor een belegger met een portefeuille van €200.000.

  • Naast lage kosten staat Easybroker ook bekend om zijn betrouwbaarheid, transparantie en klantvriendelijkheid.


Elk jaar buigt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zich over de kosten en tarieven van verschillende Nederlandse brokers. Het doel hiervan is het achterhalen welke broker de meest voordelige keuze is voor Nederlandse beleggers. In het meest recente, onafhankelijke onderzoek van de VEB is er één broker die duidelijk boven de rest uitsteekt als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding.


Zoek je als belegger een betaalbare manier om te investeren? Kijk dan eens naar Easybroker, aldus de VEB. Deze broker uit Eindhoven bestaat al bijna tien jaar en staat bekend om zijn lage kosten en betrouwbaarheid. In dit artikel duiken we wat dieper in op deze broker en de resultaten van het onderzoek.


Wat zegt het onderzoek?

De jaarlijkse studie van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) werpt een gedetailleerde blik op de kosten die beleggers door verschillende brokers in rekening worden gebracht. Voor deze studie werd specifiek gekeken naar een particuliere belegger die beschikt over een portefeuille van €200.000, bestaande uit aandelen en etf's. Deze fictieve belegger doet jaarlijks twintig transacties op prominente beurzen zoals Amsterdam, Frankfurt, Parijs en New York.


De resultaten? Easybroker, met zijn wortels in de Brabantse grond, kwam als meest goedkope broker naar voren. Voor het beschreven profiel rekent Easybroker slechts €62,83 aan kosten. Ter vergelijking: concurrenten Bux en DeGiro, ook bekend vanwege hun competitieve prijzen, brengen respectievelijk €91,68 en €93,20 in rekening.


De kosten van een broker zijn belangrijk, maar het vinden van een betrouwbare broker is écht essentieel. Je wilt immers zeker weten dat je hard verdiende geld in goede handen is. Easybroker heeft de afgelopen tien jaar een solide reputatie opgebouwd en wordt door velen gezien als een van de betrouwbaarste keuzes op de Nederlandse markt.


Vanaf hun oprichting hebben ze een focus gehad op transparantie en openheid. Dit wordt weerspiegeld in hun communicatie naar klanten toe. Je wordt niet verrast door verborgen kosten of onverwachte voorwaarden; alles wordt duidelijk en begrijpelijk gecommuniceerd. Deze transparantie gaat hand in hand met de regelmatige externe controles waaraan ze zich onderwerpen, zoals die door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).


Maar een betrouwbare broker wordt natuurlijk niet alleen bepaald door wat het bedrijf zelf zegt, maar vooral door wat de klanten er daadwerkelijk van vinden. Easybroker beschikt over positieve beoordelingen op diverse beoordelingssites en forums. Op Trustpilot wordt de broker bijvoorbeeld beoordeeld met gemiddeld 4 sterren (van de 5) uit meer dan 100 reviews. Dit is een mooi bewijs voor hun betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid.


De recente erkenning van de Vereniging van Effectenbezitters, waarbij Easybroker als een van de meest goedkope en beste brokers naar voren kwam, is de kers op de taart. Het is is slechts een van de vele erkenningen die het bedrijf in de loop der jaren heeft ontvangen.


Eenvoudig beginnen met beleggen via Easybroker via deze link

Hoe zit het met andere Nederlandse brokers?

Brokers Easybroker, Bux en DEGIRO krijgen vaak de voorkeur genieten vanwege hun relatief lage kosten, zijn er andere brokers die een stuk duurder uitvallen. Saxo Bank wordt bijvoorbeeld in het VEB-onderzoek bestempeld als de duurste aanbieder. Traditionele banken zoals ABN Amro, ING en Rabobank bevinden zich eveneens aan de prijzige kant van het spectrum, en leggen daarmee een zwaardere kostenlast op de schouders van hun beleggende klanten.


Easybroker is hier dus de voordeligste optie met totale jaarlijkse kosten van slechts €62,83 (op een portefeuille van €200.000). Hoewel ze €58,83 in rekening brengen voor transactiekosten, compenseren ze dit met nul servicekosten, dividendkosten en slechts €4 aan valutakosten.


Op de tweede en derde plaats komen Bux en DeGiro met totale jaarlijkse kosten van respectievelijk €91,68 en €93,20. Hoewel Bux lagere transactiekosten heeft dan DeGiro (€35,80 tegenover €63,20), hebben ze een servicekost van €35,88 en hogere valutakosten (€20).


Lynx volgt met €134,55 aan totale jaarlijkse kosten. Ze hebben relatief hoge transactiekosten van €130,04, maar net als Easybroker rekenen ze geen service- of dividendkosten.


Wanneer we kijken naar de duurdere kant van het spectrum, zien we traditionele banken en enkele andere brokers. Saxo Bank Green heeft €440,04 aan jaarlijkse kosten, met een opvallend hoge service-fee van €282. ING en ABN Amro komen dicht in de buurt met €448 respectievelijk €479,08, waarbij de hoge servicekosten van beide banken de voornaamste reden zijn voor hun positie in deze lijst.


De hoogste jaarlijkse kosten worden echter gerekend door Rabobank en Saxo Bank Blue, met respectievelijk €539,25 en €577,83. Rabobank is de enige in deze lijst die dividendkosten in rekening brengt (€31,25), terwijl Saxo Bank Blue een van de hoogste service-fees hanteert op €459.


Conclusie..

Voor veel beleggers lijkt de keuze van een broker misschien een bijzaak, maar in werkelijkheid spelen kosten en de betrouwbaarheid een cruciale rol in het uiteindelijke rendement dat je behaalt als belegger. Hogere kosten kunnen namelijk het rendement enorm drukken, vooral op de lange termijn.


Uit het recente onderzoek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) blijkt duidelijk dat Easybroker een voorloper is op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding in Nederland. Met lage jaarlijkse kosten en een sterke reputatie voor betrouwbaarheid en klanttevredenheid, onderscheidt Easybroker zich positief.


Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page