top of page

Hedge funds kopen massaal dit BioTech aandeel

In het kort:

  • Incyte Corporation (INCY): Incyte, met een marktkapitalisatie van $13,3 miljard en een sector in de gezondheidszorg, is een gewild aandeel onder hedgefunds volgens Bank of America.

  • Volgens onderzoek van Bank of America is Incyte momenteel het aandeel met het meeste overgewicht ten opzichte van de S&P 500 in hedgefund portfolios.


Terwijl de S&P 500 nieuwe hoogtes bereikt, blijft de houding van professionele investeerders voorzichtig. Bank of America's Sell-Side Indicator (SSI), een belangrijke maatstaf voor marktsentiment, wijst op een aanhoudende neutraliteit onder Hedgefunds. Deze terughoudendheid wordt echter niet als een negatief teken gezien; het geeft eerder aan dat de markt nog steeds ruimte heeft om te groeien volgens Bank of America. Volgens de SSI kan de S&P 500 in het komende jaar met ongeveer 14% stijgen.


Incyte Corporation (INCY) heeft zich gevestigd als een prominente speler in de biomedische sector, met een focus op het ontdekken, ontwikkelen en commercialiseren van therapieën op het gebied van hematologie/oncologie, ontstekingen en auto-immuniteit in de VS, Europa, Japan en internationaal. Op het moment heeft dit aandeel, volgens Bank of America, het meeste overgewicht in hedgefund portfolios ten opzichte van de S&P 500.


Kernpunten van Incyte's Derde Kwartaalrapport 2023

Incyte Corporation, een belangrijke speler in de gezondheidszorgsector met een marktkapitalisatie van $13,3 miljard, staat in de schijnwerpers. Ondanks een bescheiden ROE van 8,6%, en een koersstijging van 12% in de laatste drie maanden is het een gewild aandeel onder hedgefunds.


Incyte (INCY) rapporteerde een in het derde kwartaal een kwartaalwinst van $1.10 per aandeel, wat de consensus verwachting van $1,09 licht overtrof. Dit is echter wel een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de $0.60 per aandeel van vorig jaar. Incyte's omzet voor het derde kwartaal dat eindigde in september 2023 bedroeg $919,03 miljoen, wat een stijging is ten opzichte van de $823,3 miljoen van vorig jaar.


Belangrijkste Inkomstenbronnen


Jakafi (ruxolitinib) Netto Productinkomsten:

Dit is met afstand de primaire inkomstenbron voor Incyte, met $636 miljoen omzet in Q3 2023, wat een stijging van 3% jaar-op-jaar is. Jaar-tot-datum (YTD) inkomsten van Jakafi bereikten $1,9 miljard, een groei van 8% ten opzichte van het voorgaande jaar.


Opzelura (ruxolitinib) Crème: Opzelura zag een indrukwekkende groei met netto productinkomsten van $92 miljoen in Q3'23, een toename van 141% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.


Incyte's totale omzet steeg met 12% in het derde kwartaal, voornamelijk aangedreven door de bovenstaande verkoop van het hematologie medicijn Jakafi en het topische auto-immuunziekte medicijn Opzelura.


Concurrentie van Nieuwe Therapieën:

Concurrentie van nieuwe myelofibrose therapieën zoals Sobi's Vonjo en GSK's Ojjaara wordt verwacht. Deze nieuwe medicijnen zullen waarschijnlijk niches innemen onder bepaalde subgroepen van patiënten, maar Jakafi zal waarschijnlijk de dominante therapie in deze markt blijven.


Aangezien de inkomsten vanuit dit medicijn zo belangrijk zijn voor Incyte, zoals we hierboven kunnen zien, is het belangrijk de groei of daling in de verkoop van dit medicijn te blijven volgen. Met het Jakafi patent dat in 2028 verloopt, richt Incyte zich op strategieën om de Jakafi-inkomsten op lange termijn te verlengen.


Belangrijke Verwachtingen Q4

Consensus Schattingen: De huidige consensus EPS-schatting voor Incyte is $1.24 op $1.04 miljard aan omzet voor het komende kwartaal en $3.65 op $3.77 miljard aan omzet voor het huidige fiscale jaar. Op 13 februari maakt het bedrijf de resultaten voor het vierde kwartaal van 2023 bekend.


Kaspositie: Incyte eindigde het derde kwartaal met $3,5 miljard in kas, wat mogelijkheden biedt voor aanvullende acquisities om het portfolio te versterken.


Incyte's financiële resultaten en groeivooruitzichten wijzen op een stabiel en veerkrachtig bedrijf. Met een solide kaspositie en strategieën om Jakafi's levensduur te verlengen, evenals de ontwikkeling van veelbelovende nieuwe therapieën, lijkt Incyte goed gepositioneerd voor toekomstige groei. De nadruk ligt op het behouden van een leidende positie in de markt voor Jakafi en het verder ontwikkelen van hun innovatieve pipeline. Dit neemt niet weg dat het bedrijf sterk leunt op de verkoop van het Jakafi medicijn, wat een potentiële kwetsbaarheid zou kunnen zijn.Waarom Incyte overgewicht heeft in Hedgefund portfolios

Incyte Corporation (INCY) staat bovenaan de lijst van aandelen waarop hedge funds overgewicht hebben ten opzichte van de S&P 500, dit is om meerdere redenen. De gemiddelde relatieve allocatie van Incyte in Hedgefund portfolios ten opzichte van de S&P 500 is op dit moment 38.2.


Sterke Financiële Prestaties:

Incyte heeft solide financiële resultaten laten zien. Met een cash per aandeel van $14,40 over de afgelopen twaalf maanden, wat aanzienlijk hoger is dan het industrie-gemiddelde, en sterke marges voor vrije kasstroom en EBIT, heeft Incyte een solide financiële basis. Deze cijfers zijn aantrekkelijk voor hedge funds die zoeken naar bedrijven met robuuste financiële gezondheid.


Defensieve Sectorkeuze:

De gezondheidszorgsector wordt vaak gezien als een defensieve keuze, vooral in tijden van economische onzekerheid. Dit komt omdat de vraag naar gezondheidszorgdiensten en -producten relatief ongevoelig is voor economische schommelingen. Hedge funds neigen naar defensieve aandelen in onzekere markten, waardoor Incyte een aantrekkelijke optie wordt.


Positieve Analyse en Ratings:

Incyte heeft sterke beoordelingen ontvangen van analisten. Deze positieve ratings, gecombineerd met het feit dat Incyte zijn EPS-ramingen in drie van de laatste vier kwartalen heeft overtroffen, versterken het vertrouwen van investeerders in het bedrijf.


Incyte's unieke positie in de markt, met specifieke focus op bepaalde gebieden van de geneeskunde, maakt het een interessante optie voor diversificatie binnen een portfolio. Hedge funds zoeken naar aandelen die niet alleen sterke financiële prestaties laten zien, maar ook diversificatie bieden, iets wat Incyte biedt binnen de gezondheidszorgsector.


De aandelenkoers van Incyte sinds de beursgang:


De Toekomst van Incyte

Incyte's agressieve herinvesteringsstrategie heeft geresulteerd in een bovengemiddelde groei in vergelijking met de industrie. Analisten zijn optimistisch over het voortzetten van deze groeitrend. De unieke positie van Incyte, gecombineerd met een sterke pijplijn van producten in ontwikkeling, wijst op een veelbelovende toekomst.


Hoewel het vooruitzicht van Incyte en de algemene markt positief lijkt, moeten beleggers zich bewust zijn van potentiële risico's. Zorgen over de wereldeconomie, geopolitieke onrust en het onzekere pad van renteverlagingen blijven bestaan. Toch wijst de huidige marktdynamiek op een 'stock pickers' paradijs', waar zorgvuldige selectie en strategische inzet de sleutels tot succes zijn.Conclusie

Incyte's aantrekkelijkheid voor hedge funds wordt verder versterkt door haar sterke financiële prestaties en haar positie in een als defensief beschouwde sector. De gezondheidszorgsector biedt een zekere mate van bescherming in tijden van economische onzekerheid, wat bijdraagt aan de interesse van hedgefunds in Incyte. Bovendien benadrukken positieve analyses en ratings door analsiten het vertrouwen in Incyte's toekomst.


De concurrentie in de markt van myelofibrose therapieën, met nieuwe producten van bedrijven zoals Sobi en GSK, wordt erkend als een uitdaging. Desondanks blijft Jakafi waarschijnlijk de dominante therapie in deze markt. Met het naderen van het verlopen van het Jakafi-patent in 2028, richt Incyte zich op strategieën om de inkomsten uit Jakafi op lange termijn te verlengen. Op 13 februari zal Incyte de kwartaalcijfers bekend maken voor het vierde kwartaal, hieruit zal meer duidelijk worden over de marktdominantie van Incyte in deze markt.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..