top of page

Kwartaalcijfers Delivery Hero, hoge verwachtingen voor 2024

In het kort:

  • Delivery Hero rapporteerde een toename van 6.7% in hun groep GMV (bruto handelswaarde) tot 12.3 miljard euro in het vierde kwartaal van 2023, en een jaarlijkse stijging van 6.8% tot 47.6 miljard euro.

  • De totale segmentomzet steeg met 15.7% naar 3 miljard euro in het vierde kwartaal, met een jaaromzet van 11.1 miljard euro, in lijn met de bedrijfsprognoses voor ongeveer 15% jaarlijkse groei.

  • Delivery Hero voorspelt een sterkere groei in 2024, met een verwachte stijging van de groep GMV met 7-9% en een segmentomzetgroei van 15-17%, naast een positieve vrije cashflow en een aangepaste EBITDA van 725 tot 775 miljoen euro.


Delivery Hero, een van 's werelds grootste voedselbezorgdiensten, heeft een opmerkelijke veerkracht getoond, gezien de uitdagende markt waar het in opereert. Met een groei van 6.7% in het GMV (gross merchandise volume) in het vierde kwartaal van 2023, en een jaarlijkse toename van 6.8% tot 47.6 miljard euro aan totale bestellingen, heeft het bedrijf zijn positie als marktleider bevestigd. Deze groei in de bruto handelswaarde is een duidelijk teken van gezonde ordergroei in diverse geografische gebieden.De omzet steeg met 15.7% naar 3 miljard euro in het vierde kwartaal, wat de totale jaaromzet op 11.1 miljard euro brengt. Deze cijfers weerspiegelen de bedrijfsprognoses van ongeveer 15% groei op jaarbasis. Voor 2024 is Delivery Hero nog optimistischer, met een voorspelde groei in GMV van 7-9% en een segmentomzetgroei van 15-17%. Deze ambitieuze doelen, samen met een verwachte positieve vrije cashflow en een aangepaste EBITDA van 725 tot 775 miljoen euro, onderstrepen het vertrouwen van het bedrijf in zijn toekomstige groeipotentieel.


Uitdagingen en Kansen

Ondanks recente turbulentie op de aandelenmarkt, waarbij de aandelen van Delivery Hero meer dan 26% van hun waarde verloren, blijft het bedrijf gefocust op expansie en groei. De verkoop van hun 4.5% aandeel in Deliveroo en de voortdurende gesprekken over de verkoop van bepaalde activa van Foodpanda in Zuidoost-Azië tonen aan dat Delivery Hero zich aanpast aan de veranderende marktomstandigheden. Met meer dan 2.2 miljard gebruikers wereldwijd blijft Delivery Hero, ondanks concurrentie van grote spelers zoals DoorDash en Just Eat Takeaway.com, een sleutelspeler in de voedselbezorgmarkt.


De aandelenkoers van Delivery Hero sinds de beursgang:Conclusie

Delivery Hero gaat een spannend jaar tegemoet met sterke groeivooruitzichten voor 2024. Het bedrijf blijft zich richten op het versterken van zijn marktpositie en denkt in 2024 een mooi jaar neer te kunnen gaan zetten. Met een ambitieuze groeistrategie en aanpassingen aan de veranderende marktdynamiek, lijkt Delivery Hero goed gepositioneerd om zijn leidende rol in de wereldwijde voedselbezorgindustrie voort te zetten. Wel is het belangrijk mee te nemen dat de markt voor maaltijdbezorging onderhevig is aan stevige concurrentie en druk op de marges zeker toe kan nemen, we zullen zien hoe dit zich komend jaar zal gaan ontwikkelen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!