top of page

Deze CIO verkoopt big tech en koopt deze 3 aandelen door hoge inflatie

In het kort:

  • Marktdynamiek: Tim Chubb, CIO bij Girard, beschrijft de huidige beleggingsomgeving als volatiel, met beleggers die snel van strategie wisselen in reactie op veranderende economische vooruitzichten.

  • Technologie- en gezondheidszorgsectoren: Girard heeft winst genomen op grote technologiebedrijven zoals Apple en Alphabet, maar uitdrukkingen van zorg over Nvidia's hoge bruto winstmarges. Tegelijkertijd ziet het bedrijf kansen in de gezondheidszorgsector, met een focus op bedrijven als Thermo Fisher.

  • Defensieve beleggingsstrategieën: Naast technologie en gezondheidszorg, benadrukt Chubb defensieve sectoren zoals lucht- en ruimtevaart, defensie en nutsbedrijven als belangrijke elementen van de portefeuille, met specifieke vermelding van Lockheed Martin en NextEra Energy.


In een tijd waarin de financiële markten kenmerkend zijn door hun vluchtigheid, biedt Tim Chubb, Chief Investment Officer bij Girard, een andere blik op hoe zijn firma navigeert door deze roerige wateren. Sinds zijn aanstelling in 2012 heeft Chubb zich gericht op het identificeren van "duurzame groeiverhalen", een strategie die het bedrijf onder andere heeft geleid naar significante investeringen in top technologiebedrijven zoals Apple en Alphabet. Desalniettemin toont hij voorzichtigheid, met name ten aanzien van Nvidia vanwege de uitzonderlijk hoge bruto winstmarges en klantconcentratie.



Opmerkelijk is Chubb's besluit om Tesla te vermijden, voornamelijk vanwege bedenkingen over de efficiëntie van Elon Musk's productieproces en de potentiële marktdruk door een verbreding van marktaandeel. Buiten de technologie om schetst Chubb een beeld van diversificatie en defensieve strategie, met een bijzondere nadruk op de gezondheidszorg- en defensiesectoren. Zijn keuze voor Thermo Fisher binnen de gezondheidszorg wordt gedreven door de verwachting van versnelde R&D als gevolg van aanstaande patentverlopen bij grote farmaceutische bedrijven.


Verder onthult Chubb een strategische positionering in de lucht- en ruimtevaart- en defensiesector, met Lockheed Martin als een favoriet vanwege de winstgevendheid en prijsmacht binnen deze industrie. Een andere kerncomponent van Girard's portfoliostrategie is de focus op nutsbedrijven, waar NextEra Energy uitgelicht wordt als een belangrijke speler in de transitie naar duurzame energiebronnen.


Door het aanstippen van deze sectoren benadrukt Chubb de noodzaak voor beleggers om een "breder scala aan uitkomsten" te overwegen in een economisch klimaat gekenmerkt door potentieel langdurig verhoogde rentetarieven. Zijn aanpak illustreert een zorgvuldige balans tussen groei zoeken in technologie en gezondheidszorg, en het beschermen van portefeuilles door te investeren in sectoren die waarschijnlijk minder gevoelig zijn voor economische schommelingen.




Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page