top of page

Waarom deze investering interessant kan zijn in 2024 dankzij lagere rentes

In het kort:

  • Fed's Boost voor REITs: De recente aankondiging van de Federal Reserve om de rentetarieven stabiel te houden en mogelijk te verlagen in 2024 heeft de FTSE NAREIT All REIT Index doen stijgen met 11,92% in november en ruim 8% in december.

  • Beloftevolle Sectors in 2024: De retailmarkt blijft solide, met retailers die meer fysieke ruimte huren en het omnichannel-retailmodel uitbreiden. Industrieel vastgoed, met nadruk op logistiek, toont aanhoudende vraag. Residentieel vastgoed, vooral in zelfopslag en seniorenhuisvesting, heeft positieve vooruitzichten. Datacenters blijven essentieel in het digitale tijdperk.

  • Investeringen in 2024: Zorgvuldig geselecteerde REITs, zoals Equinix, Realty Income, EastGroup Properties en Stag Industrial, bieden investeringskansen met sterke fundamentals en groeivooruitzichten. Beleggers moeten de dynamiek in vastgoedsectoren volgen en profiteren van de Fed's beleid voor stabiliteit en groei in hun portefeuilles.

Met de recente aankondiging van de Federal Reserve om de rentetarieven stabiel te houden en mogelijke renteverlagingen in 2024, gloort er een hernieuwde hoop aan de horizon voor Real Estate Investment Trusts (REITs). De FTSE NAREIT All REIT Index steeg met 11,92% in november en 8,17% tot 26 december, waarmee de sector de S&P 500 overtrof. Laten we dieper ingaan op de veelbelovende sectoren en enkele zorgvuldig geselecteerde REIT-aandelen voor beleggers om in de gaten te houden in het komende jaar.Fed's Invloed en Algemene Vooruitzichten

De Federal Reserve's besluit om de rentetarieven stabiel te houden en de indicatie van mogelijke renteverlagingen in 2024 heeft de REIT-markt een welkome boost gegeven. Dit is vooral te zien in de indrukwekkende prestaties van de FTSE NAREIT All REIT Index, die in november met 11,92% steeg en tegen 26 december met 8,17%, waarmee het de S&P 500 overtrof.


De accommoderende aanpak van de Fed om inflatie aan te pakken, belooft gunstig te zijn voor de REIT-sector. Lagere rentetarieven verminderen de kosten van leningen voor deze bedrijven en dragen bij aan hogere waarderingen. Bovendien maken de regelmatige dividenden van REITs ze aantrekkelijk in vergelijking met vastrentende beleggingen. De economische opleving en een gunstige arbeidsmarkt dragen ook bij aan positieve vooruitzichten voor REITs in 2024.


Sectoren in de Schijnwerpers

1. Retailmarkt

De retailvastgoedmarkt toonde in 2023 solide fundamentals, en deze trend lijkt zich voort te zetten in 2024. Retailers huren meer fysieke winkelruimte en breiden hun omnichannel-retailmodel uit. Vooral openlucht-suburban retailcentra worden verwacht te floreren, volgens een CBRE Group-rapport. De verwachting van lagere bouwopleveringen in 2024 zal de beschikbaarheid van retailruimte laag houden, wat de bezettingsgraden van bestaande ruimtes ten goede zal komen.


2. Industrieel Vastgoed

Hoewel stabilisatie wordt verwacht in de industriële vastgoedmarkt in 2024, blijft de vraag hoog. Dit is met name het geval voor logistieke infrastructuur, waarbij bedrijven streven naar efficiëntie in hun toeleveringsketens. EastGroup Properties, Inc. (EGP), gevestigd in Ridgeland, MS, is een industriële REIT die naar verwachting zal profiteren van de gezonde seculiere fundamentals van de industriële vastgoedmarkt.


3. Residentieel Vastgoed

De hoge kosten van eigendom stimuleren de vraag naar gehuurde appartementen, vooral in alternatieve sectoren zoals zelfopslag en seniorenhuisvesting. De flexibiliteit van huurappartementen, in combinatie met de hoge kosten van eigendom in sommige markten, blijft de vraag stimuleren en zorgt voor hoge bezettingsgraden ondanks een verhoogd aanbod.


4. Datacenters

In dit digitale tijdperk blijft de vraag naar onderling verbonden datacenterruimtes hoog vanwege de groeiende implementatie van kunstmatige intelligentie (AI). Bedrijven integreren AI in hun strategieën en digitale transformatie-initiatieven, wat de investeringen in datacenter REITs in 2024 zal stimuleren.Conclusie

Terwijl de algemene vooruitzichten voor REITs in 2024 positief zijn, is het belangrijk voor beleggers om hun portefeuille zorgvuldig te overwegen en zich te richten op sectoren met sterke fundamentals en groeipotentieel.


De invloed van de Federal Reserve en de specifieke dynamieken binnen elk vastgoedsegment zullen bepalend zijn voor het succes van beleggers in het nieuwe jaar. Voor degenen die op zoek zijn naar stabiliteit en groei blijven zorgvuldig gekozen REIT-aandelen een aantrekkelijke optie in 2024.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!