top of page

Verhalen uit de community - Senderovski over zijn belegging in Palantir

Palantir is een naam die veel aandacht heeft getrokken in onze beleggers-community. Voor sommigen is het bedrijf nog steeds een compleet raadsel, terwijl anderen er al in hebben geïnvesteerd vanwege de veelbelovende toekomst. Een van onze community-leden deelde zijn inzichten over Palantir en zal ons wat meer gaan vertellen over zijn reis door de beleggingswereld. Aan het woord is Senderovski, oftewel Sander Smit.


Sander Smit (Senderovski)

Sander’s interesse voor Palantir begon niet zomaar. Zijn connectie gaat terug naar de dagen voordat Palantir een beursnotering had. "Ik volgde Peter Thiel en zijn 'PayPal maffia' al sinds het begin," vertelt Sander. Voor wie het niet weet, deze fameuze groep ondernemers heeft zwaargewichten zoals Tesla en YouTube in het leven geroepen. "Er hangt een soort magie omheen. Iets wat je aantrekt en je nieuwsgierigheid prikkelt," glimlacht hij.


Wat Palantir zo bijzonder maakt, volgens Sander, is hun voortdurende drang naar innovatie. "Ze willen een brug slaan tussen mens en machine, waardoor bedrijven sneller en efficiënter kunnen functioneren." Hij legt uit hoe machines het systeem opbouwen, maar het zijn de mensen die diezelfde machines trainen om nóg beter te worden. "Er is daarom een grote kans dat veel bedrijven gaan kiezen voor systemen zoals die van Palantir."


Sander's beleggingsportfolio is bijzonder geconcentreerd en specifiek. "Ik investeer mijn geld in bedrijven die bepaalde zaken anders doen en écht disruptief zijn,” zegt hij. Naast Palantir ziet hij ook potentie in bedrijven als Tesla en Lemonade. "Artificial Intelligence en de energietransitie zijn voor mij dé thema's voor de toekomst," verklaart hij. Een blik op zijn bedrijven in portefeuille en je ziet meteen de connectie.


Maar zoals elke slimme belegger weet, gaat het niet altijd omhoog. Over Palantir's recente prestaties zegt Sander: “Ik had eerlijk gezegd verwacht dat ze sneller zouden groeien. Hun huidige waardering kan voor sommigen wat ambitieus lijken.” Toch blijft Sander geloven in de potentie van het bedrijf. “Dit vooral door wat ze kunnen bieden, hoe ze werken, en natuurlijk hun oprichter, Peter Thiel.”


"Ik geloof dat de meeste mensen slechts een klein deel van het totale plaatje zien. Dat geldt ook voor mij." – Sander Smit (Senderovski)

Sander's reis door de beleggingswereld is niet zonder uitdagingen geweest. "Ik heb gemerkt dat de 'buy and hold'-strategie mentaal echt een uitdaging kan zijn. Er zijn dagen waarop je twijfelt, vooral als de markt wispelturig is en nieuwsberichten je overtuigingen op de proef stellen," zegt hij. Toch is Sander's geloof in zijn investeringen niet verzwakt. "Ik herinner mezelf eraan dat ‘buy and hold’ op de lange termijn toch het meest rendabel is.”


Sander wist al in 2019 te investeren in Tesla en was er ook bij Palantir en Lemonade vroeg bij. “Ik heb ook in andere bedrijven geïnvesteerd, maar vond het niet altijd leuk om ze te volgen.” Daarnaast benadrukt hij het belang van zelfreflectie. "Ik geloof dat de meeste mensen slechts een klein deel van het totale plaatje zien. Dat geldt ook voor mij." Het is daarom belangrijk om alleen te investeren in bedrijven die je relatief goed kunt begrijpen.


Tot slot deelt Sander nog een laatste gouden tip: “Kijk niet elke dag naar je beleggingsapp, maar focus op het langzaam vergroten van je portefeuille. En met die wijsheid sluiten we het interview af.


Vind je dit concept leuk en zou je meer van dit soort artikelen willen lezen? Laat het ons weten door dit artikel even te liken.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..