top of page

Een investering waar Elon Musk en Warren Buffett het over eens zijn

In het kort:

  • Warren Buffett, Elon Musk en Bill Ackman, drie van 's werelds rijkste mensen, investeren allemaal in dezelfde asset.

  • Kortlopende staatsobligaties zijn momenteel populair vanwege hun veiligheid en aantrekkelijke rendement.

  • Deze investering is niet alleen geschikt voor miljardairs, maar kan ook interessant zijn voor de gemiddelde belegger.

Het is waarschijnlijk makkelijker om olie met water te mengen dan om Warren Buffett en Elon Musk op één lijn te krijgen. Ze hebben vaak enorm uitgesproken meningen en sterke persoonlijkheden die regelmatig met elkaar botsen. Maar er is één investering waarover Warren Buffett, Elon Musk en ook Bill Ackman het opvallend genoeg over eens zijn.Elon Musk, met een geschat vermogen van $225 miljard, wordt vandaag de dag gezien als de rijkste persoon ter wereld. Buffett is daarnaast zeker geen kleine speler met een vermogen van maar liefst $120 miljard. Dit vermogen zou een stuk groter zijn geweest, maar de beste man heeft al een groot deel aan goede doelen gedoneerd. Ook Bill Ackman mag zich met $3,6 miljard ook tot de groep van miljardairs rekenen.


Deze drie heren hebben allemaal verschillende benaderingen wat betreft beleggen. Buffett, 92 jaar oud, heeft een voorkeur voor aantrekkelijk geprijsde bedrijven voor de lange termijn. Ackman staat bekend als een activistische belegger die graag dingen door elkaar schudt. Musk is dan weer die excentrieke innovator die regelmatig voor opschudding zorgt. Maar welke investering heeft dan wel hun gezamenlijke goedkeuring?


Het antwoord: kortlopende staatsobligaties uitgegeven door de Amerikaanse overheid.


Buffett vermeldde eerder dit jaar op CNBC dat zijn bedrijf, Berkshire Hathaway, iedere maandag kortlopende staatsobligaties koopt. En Ackman? Hij tweette onlangs dat zijn hedgefund ook in obligaties investeert. Dit vertelde hij na een discussie over het verschil in zijn investeringsaanpak met Buffett. Het gesprek kreeg een onverwachte deelnemer toen Musk ook zijn mening gaf en stelde dat "kortlopende staatsobligaties een no-brainer zijn."