top of page

Ripple lanceert eigen stablecoin

In het kort:

  • Blockchain bedrijf Ripple kondigt de lancering van een Amerikaanse dollar stablecoin aan.

  • Hiermee gaat het de concurrentie aan in de $150 miljard tellende stablecoin markt.

  • Ondanks juridische uitdagingen met de SEC over de verkoop van XRP, blijft Ripple optimistisch over het gebruik van XRP en zijn nieuwe stablecoin.


In een opmerkelijke ontwikkeling binnen de cryptocurrency sector heeft Ripple, bekend om zijn XRP token en betaaloplossingen, aangekondigd dat het een stablecoin gebaseerd op de Amerikaanse dollar gaat lanceren. Dit initiatief markeert Ripple's entree in de bloeiende stablecoin markt, die momenteel wordt gedomineerd door spelers als Tether en Circle, uitgevers van respectievelijk USDT en USDC. Deze stap is niet alleen een uitbreiding van Ripple's productaanbod, maar gaat het bedrijf ook in directe concurrentie met de eerder genoemde bedrijven Tether en Circle zetten.


De stablecoin

Ripple's besluit om een stablecoin te lanceren, is ingegeven door de behoefte aan een meer stabiele en betrouwbare waardeopslag in de volatiele cryptomarkt. De stablecoin zal altijd worden ondersteund door een equivalente hoeveelheid activa, waaronder Amerikaanse dollar deposito's, overheidsobligaties en gelijkwaardige liquide middelen. Dit zorgt in theorie voor een stabiele waarde, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, wat essentieel is voor het faciliteren van transacties en het dienen als een betrouwbare waardeopslag. Ripple belooft transparantie door maandelijks attestatierapporten te publiceren, die de dekking van de stablecoin moeten gaan valideren.


Ripple's entree in de stablecoin markt plaatst het bedrijf direct tegenover gevestigde spelers zoals Tether en Circle. Deze bedrijven hebben een significante voorsprong opgebouwd in termen van marktkapitalisatie en gebruikersadoptie. Ripple's CEO, Brad Garlinghouse, benadrukte echter de unieke positie van Ripple als een gereguleerde entiteit met licenties in meerdere jurisdicties wereldwijd, wat het bedrijf een strategisch voordeel kan bieden in een markt die steeds meer onder de loep wordt genomen door toezichthouders.


Ripple en XRP

Ondanks de introductie van een nieuwe stablecoin, benadrukt Ripple dat het niet afstapt van zijn oorspronkelijke cryptocurrency, XRP. Integendeel, het bedrijf ziet de stablecoin als een aanvulling op het XRP-ecosysteem, met name binnen zijn On-Demand Liquidity dienst, die snelle transacties tussen banken en financiële instellingen faciliteert. De stablecoin kan dienen als een extra middel voor waardeoverdracht, naast XRP, binnen Ripple's groeiende reeks financiële producten.


Ripple's stap richting de stablecoin markt weerspiegelt de groeiende diversificatie binnen de crypto-industrie en de voortdurende innovatie van bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe manieren om de potentie van blockchain-technologie te benutten. Terwijl Ripple voorbereidingen treft om zijn stablecoin op de markt te brengen, blijven er uitdagingen bestaan, waaronder de aanhoudende juridische strijd met de SEC en de intense concurrentie van gevestigde stablecoin uitgevers. Desalniettemin blijft Ripple optimistisch over dit nieuwe product.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page